Як подають омарів

Авторadmin

Як подають омарів

У ресторанах омарів подають зі свіжим багетом і часниковим маслом, зазвичай цілими, але приготованими для споживання. М'ясо у хвості вже відкрите, його слід вибирати виделкою. Спеціальні щипці допомагають розламати клешні, у яких також міститься дуже смачне м'ясо – його слід делікатно висмоктати.

У гарному ресторані лобстера подають вже розрізаним на дві половини вздовж і з очищеними клешнями (якщо це омар). До страви обов'язково подадуть необхідні прилади: лопаточку та виделку, за допомогою яких і витягується м'ясо з черевця (шийки) та інших частин ракоподібних. Цілком можливо їсти лобстера руками.

До раків подається спеціальний ніж і виделочка, великі серветки – підв'язувати, достатню кількість паперових серветок і миски з водою для миття рук, а також нарізаний лимон, якщо раків їдять руками. Насамперед відламують клешні, потім ножем відокремлюють їх кінчики. М'ясо з клешні витягають виделочкою.

Лобстера ловлять у Північній Америці, Канаді та у Європі. До речі ці тварини можуть жити до 100 років. Що в ньому? М'ясо лобстера менш калорійне, ніж куряче і зовсім не містить жирів.

Лобстери (або омари) відносяться до сімейства морських тварин класу десятиногих ракоподібних. Вони мешкають на скелястих континентальних шельфах в холодних і теплих океанічних водах по всій планеті.

Їстівним в лобстері вважається м'ясо тулуба, клешні та хвоста. Останній є найсмачнішою частиною. Також їстівними частинами виступають печінка та ікра лобстера (у вареному вигляді вона вирізняється червоним відтінком, свіжа – чорним).





Розколоті навпіл свіжоприготовані омари вже, власне, готові до вживання. Єдине, що, можливо, буде потрібно зробити – це розламати клешні (якщо вони …

Про автора

admin administrator