Як правильно говорити лечо

Авторadmin

Як правильно говорити лечо

Як приготувати найсмачніше лечо на зиму: 5 секретів, які покращать страву у 100 разів

Лечо — чудова овочева закуска на зиму, яку люблять багато українців. А взагалі, це традиційна угорська закуска, яка вже давно стала у нас чудовим доповненням до зимового раціону.

У кожної господині свій рецепт і свої секрети приготування овочевого лечо. “Телеграф” публікує декілька порад, які зроблять цю страву неперевершеною.

Як приготувати смачне лечо на зиму

  1. Беріть для приготування лечо тільки стиглі й якісні помідори.
  2. Не варто занадто довго варити лечо. Перець має залишатися трішки жорстким.
  3. Ідеально поєднуються с помідорами і болгарським перцем такі трави: петрушка, базилік, кінза, майоран і чебрець. І краще, якщо буде саме сушена зелень. Класти її треба разом із перцем. Якщо ж будете робити зі свіжими травами, то відправляйте їх до каструлі за 5 хвилин до готовності лечо і тоді ж вливайте оцет.
  4. Помідори повинні бути м’ясистими. Перець можна брати і зелений тонкостінний, це додасть пікантності.
  5. В традиційному рецепті угорського лечо обов’язково присутні 3 продукти — помідори, болгарський перець і ріпчаста цибуля. Але насправді без цибулі цілком можна обійтися.

Смачні рецепти лечо: як приготувати апетитну овочеву закуску

Відома угорська страва лечо дуже полюбилася українцям за смачне поєднання болгарського перцю, помідорів і різних овочів. Таку овочеву закуску модно закрити на зиму, щоб насолодитися багатим смаком в будь-який час року. Для лечо вибирають стиглі і соковиті овочі і сушені трави. Їсти лечо можна як закуску, гарнір до м’яса або добавку в борщ чи суп.

Класичне лечо з болгарського перцю і помідорів

  • Помідори – 2 кг.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Цукор – 100 г.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Болгарський перець – 3 кг.
  • Чорний перець горошок.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Помідори пропустити через м’ясорубку і зробити пюре. Болгарські перці помити, очистити від насіння, нарізати великою соломкою. Пюре з томатів покладіть в каструлю, додайте масло, цукор і сіль і перемішайте. Після закипання варіть 20 хвилин.

У каструлю додайте перець і готуйте ще 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення додайте перець горошок і оцет. Готове лечо розлийте по банках.

Лечо з кабачком, цибулею і морквою

  • Кабачки – 1 кг.
  • Перець болгарський – 550 г.
  • Помідори – 550 г.
  • Цибуля ріпчаста – 500 г.
  • Морква – 250 г.

Для соусу:

  • Помідори – 800 г.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. ложка з гіркою.
  • Цукор – 0,5 склянки.
  • Оцет 6% – 1/4 склянки.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.

Кабачки очистити від шкірки і дрібно нарізати. Моркву натерти на крупній тертці і додати до кабачків. Цибулю нарізати півкільцями, перець соломкою, помідори великими шматками. Всі овочі перемішати.

Помідори для соусу подрібнити в блендері або м’ясорубці. Часник дрібно нарізати. Часник і помідорну масу додати до овочів і поставити на вогонь. Додати сіль, цукор, оцет і чорний перець горошком.

Варити на маленькому вогні 1 годину. Готове лечо розлити в стерилізовані банки.

Читайте інші рецепти на УНІАН:

Про автора

admin administrator