Зміст:
Як приготувати найсмачніше лечо на зиму: 5 секретів, які покращать страву у 100 разів
Лечо — чудова овочева закуска на зиму, яку люблять багато українців. А взагалі, це традиційна угорська закуска, яка вже давно стала у нас чудовим доповненням до зимового раціону.
У кожної господині свій рецепт і свої секрети приготування овочевого лечо. “Телеграф” публікує декілька порад, які зроблять цю страву неперевершеною.
Як приготувати смачне лечо на зиму
- Беріть для приготування лечо тільки стиглі й якісні помідори.
- Не варто занадто довго варити лечо. Перець має залишатися трішки жорстким.
- Ідеально поєднуються с помідорами і болгарським перцем такі трави: петрушка, базилік, кінза, майоран і чебрець. І краще, якщо буде саме сушена зелень. Класти її треба разом із перцем. Якщо ж будете робити зі свіжими травами, то відправляйте їх до каструлі за 5 хвилин до готовності лечо і тоді ж вливайте оцет.
- Помідори повинні бути м’ясистими. Перець можна брати і зелений тонкостінний, це додасть пікантності.
- В традиційному рецепті угорського лечо обов’язково присутні 3 продукти — помідори, болгарський перець і ріпчаста цибуля. Але насправді без цибулі цілком можна обійтися.
Смачні рецепти лечо: як приготувати апетитну овочеву закуску
Відома угорська страва лечо дуже полюбилася українцям за смачне поєднання болгарського перцю, помідорів і різних овочів. Таку овочеву закуску модно закрити на зиму, щоб насолодитися багатим смаком в будь-який час року. Для лечо вибирають стиглі і соковиті овочі і сушені трави. Їсти лечо можна як закуску, гарнір до м’яса або добавку в борщ чи суп.
Класичне лечо з болгарського перцю і помідорів
- Помідори – 2 кг.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Цукор – 100 г.
- Сіль – 2 ст. л.
- Болгарський перець – 3 кг.
- Чорний перець горошок.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
Помідори пропустити через м’ясорубку і зробити пюре. Болгарські перці помити, очистити від насіння, нарізати великою соломкою. Пюре з томатів покладіть в каструлю, додайте масло, цукор і сіль і перемішайте. Після закипання варіть 20 хвилин.
У каструлю додайте перець і готуйте ще 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення додайте перець горошок і оцет. Готове лечо розлийте по банках.
Лечо з кабачком, цибулею і морквою
- Кабачки – 1 кг.
- Перець болгарський – 550 г.
- Помідори – 550 г.
- Цибуля ріпчаста – 500 г.
- Морква – 250 г.
Для соусу:
- Помідори – 800 г.
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – 1 ч. ложка з гіркою.
- Цукор – 0,5 склянки.
- Оцет 6% – 1/4 склянки.
- Перець чорний горошком – 8 шт.
Кабачки очистити від шкірки і дрібно нарізати. Моркву натерти на крупній тертці і додати до кабачків. Цибулю нарізати півкільцями, перець соломкою, помідори великими шматками. Всі овочі перемішати.
Помідори для соусу подрібнити в блендері або м’ясорубці. Часник дрібно нарізати. Часник і помідорну масу додати до овочів і поставити на вогонь. Додати сіль, цукор, оцет і чорний перець горошком.
Варити на маленькому вогні 1 годину. Готове лечо розлити в стерилізовані банки.
Читайте інші рецепти на УНІАН:
Про автора