Як правильно їсти чорнослив при запорах

Авторadmin

Як правильно їсти чорнослив при запорах

Різниці по проносних властивостях між сливою та чорносливом практично немає, просто слива зберігається гірше, тому особливо не в сезон чорнослив може її замінити. Його можна їсти в сирому вигляді, додавати як інгредієнт у різні страви, а також варити компоти, пити настої та відвар з чорносливу, радить гастроентеролог.

Хорошим емпіричним правилом є 25 г соку чорносливу на місяць життя з максимальною добовою дозою 100 г. Давайте сік чорносливу не більше двох разів на день, щоб полегшити запор малюка. Ви також можете розбавити сік водою, щоб допомогти дитині зволожуватися.

Інше дослідження, опубліковане 2021 року, показало, що вживання 50-100 грамів чорносливу (приблизно від 5 до 10 штук) щодня пов'язане зі зниженням ризиків серцевих захворювань.

Якщо ви маєте свіжий і якісний чорнослив, його достатньо обдати окропом. Інакше залийте окропом і лишіть на 15-20 хвилин. Горішки підсмажте на сухій сковорідці. До кожної сливи закладіть просмажені і охолоджені горішки.

Включіть у свій раціон багато продуктів із високим вмістом клітковини, зокрема квасолю, багато зелені, овочі, фрукти, цільнозернові злаки, крупи та висівки. Вживайте менше продуктів із низькою кількістю клітковини, таких як оброблені продукти, а також молочні та м'ясні продукти. Пийте багато рідини.

Фахівець нагадала, що деяким людям вживати чорнослив протипоказано. Зокрема, це стосується тих, хто має синдром подразненого кишечника, виразковий коліт, хворобу Крона, алергію, шлункові проблеми. До того ж може бути індивідуальна непереносимість чорносливу.





Для ефективного усунення неприємних відчуттів, викликаних запором, треба бути добре обізнаним про позитивних і негативних якостях сушеної сливи. 1. Корисні властивості описуваного продукту: 2. рекомендований для нормалізації мікрофлори кишечника; 3. входять до складу харчові …

Про автора

admin administrator