Як правильно обробити горбушу

Авторadmin

Як правильно обробити горбушу

Зміст:

Червона риба. Як засолити – 15 перевірених рецептів

Червона риба – це вишуканий делікатес, який люблять усі. Смак цих ласощів вищий за всякі похвали, а ще в ній міститься велика кількість корисних речовин. Видів червоної риби багато, вони відрізняються за своїми смаковими властивостями і, звичайно ж, вартістю – серед них є як дорогі, так і більш бюджетні різновиди. Якщо, приміром, форель або сьомга коштують дорого, то та ж горбуша, не менш смачна і корисна червона риба, буде більшості покупців цілком по кишені. Та й засолити горбушу в домашніх умовах дуже просто, а приготовлений своїми руками делікатес буде анітрохи не гірше покупного готового продукту. Крім того, правильно засолена горбуша ще й зберігається досить довго, тому готувати такі ласощі можна не лише до святкової вечері, але й про запас – в розумних, звичайно, межах.

Так що сьогодні у Блозі Comfy будуть перевірені рецепти солоної горбуші – прості, швидкі та дуже смачні. Записуйте, готуйте та насолоджуйтеся ніжною червоною рибкою!

Зміст:

  1. Червона риба види
  2. Чим корисна червона риба
  3. Класичний спосіб засолювання горбуші
  4. Малосольна червона риба
  5. Солона горбуша з кропом
  6. Червона риба засолити
  7. Горбуша з коньяком
  8. Горбуша, солона з прянощами
  9. Горбуша в пряному розсолі
  10. Рецепт солоної горбуші з гірчицею
  11. Солона горбуша з медом
  12. Горбуша з апельсинами
  13. Горбуша в пергаменті та харчовій плівці
  14. Солона горбуша “під сьомгу”
  15. Горбуша як сьомга. Варіант 2
  16. Солимо горбушу після заморожування

Червона риба види

Ароматна солона горбуша може подаватися до столу у вигляді нарізки, як окрема закуска та інгредієнт для рибних паштетів, начинок і салатів. Добрим рішенням для святкової вечері можуть стати і маленькі бутерброди або канапе з горбушею. Якщо правильно вибрати та приготувати рибу, то горбуша зберігатиметься не один день, і ви зможете використати її як смачну та корисну закуску навіть на звичайних сімейних вечерях. Ну або як пригощання для друзів, які несподівано забігли у гості, або родичів – такі вкусняшки в подібних ситуаціях відмінно виручають 🙂

Тільки як правильно вибрати горбушу? У наших магазинах найчастіше продається заморожена червона риба, а ось свіжа охолоджена горбуша хорошої якості, на жаль, практично не зустрічається. Але для засолювання цілком підходить і морожена горбуша, так що звичайний магазинний асортимент нам чудово підійде 🙂

Як вибрати свіжу охолоджену горбушу: Якщо вам раптом все ж попалася свіжа, а не морожена червона риба, уважно її огляньте і понюхайте. На дотик свіжа риба досить щільна і віддалено нагадує серцевину огірка, а якщо натиснути на риб’ячий бік пальцем, то місце натискання швидко распрямиться. Шкіра має бути пружною й гладкою, а запах свіжої риби хорошої якості досить приємний – не такий різкий, як у інших видів морепродуктів.

Для засолювання краще купувати горбушу з нутрощами, оскільки по них простіше зрозуміти, наскільки тушка свіжа. На шкірці не повинно бути ушкоджень, м’ясо та зябра свіжої риби рожеві, а очі – блискучі. Якщо риба покрита крижаною кіркою, то зверніть увагу на її рівномірність і цілісність, оскільки нерівномірний шар льоду говорить про те, що тушка повністю або частково розморожувалася вже мінімум один раз.

Якщо ви плануєте приготувати солону горбушу до святкової вечері, то враховуйте, що після купівлі рибу треба повністю розморозити, а на це може знадобитися від пари годин до половини дня. Тому плануйте подібні кулінарні заходи заздалегідь, щоб рибка встигла повністю відтанути до потрібного вам часу.

Важливо! Не можна розморожувати рибу у воді, мікрохвильовій печі або нагрітій духовці! При такому екстремальному розморожуванні ніжне рибне філе з великою вірогідністю перегріється та зіпсується.

Пам’ятайте, що рибу та морепродукти необхідно розморожувати тільки на нижній полиці холодильника. А оскільки в процесі полій танутиме, з тушки буде текти пристойна кількість рідини, так що розморожувати горбушу треба в досить глибокій ємності. А ще не варто розморожувати тушку повністю – рибину, яка залишилась злегка підмерзлою, набагато легше різати, ніж ту, яка повністю розтанула.

Чим корисна червона риба

Розпочинаємо з оброблення горбуші. Спочатку відділяємо голову і плавники, потім розпорюємо черево і видаляємо всі внутрішні органи. Якщо всередині купленої горбуші виявилася ікра, то її треба помістити в маринад разом з тушкою – вийде дуже смачно. Після оброблення тушку гарненько промиваємо й обсушуємо.

Ємність для засолювання горбуші має бути виконана із скла – це найкращий варіант. Але, якщо скляного посуду відповідного об’єму у вас вдома немає, то можна використати керамічну або, в крайньому випадку, пластикову тару. Ні в якому разі не використовуйте для засолювання металевий посуд – у риби, приготованій в такій ємності, буде неприємний характерний присмак. Сіль має бути тільки великої або середньої фракції, а ось дрібна “екстра” для такого завдання не підходить.

Також для засолювання горбуші нам знадобиться досить важкий і стійкий вантаж. Це може бути каструля, банка або навіть щільно зав’язаний пакет з водою. Хорошим варіантом для таких рецептів стане і маленька старовинна праска – такі симпатичні чавунні праски використовували для прасування білизни ще на початку минулого століття, і в деяких будинках досі зберігаються ці милі антикварні штучки. Хтось використовує їх як елемент декору, а хтось ставить як важок для засолювання риби, м’яса, сала і навіть під час приготування курчат. Так що, якщо у вас є подібний раритет, сміливо його використайте – при мініатюрних розмірах він може важити декілька кілограмів, та зі стійкістю у таких старовинних прасок проблем немає.

Тривалість просолювання риби може бути різною – це залежить від вибраного способу приготування. Готову закуску слід зберігати в холодильнику, щоб солона риба зберегла свою свіжість впродовж чотирьох-п’яти днів. Якщо приготовану рибу треба зберігати довше, покладіть її до морозилки.

Класти рибу в маринад можна і цілком, і заздалегідь розрізавши на шматочки. Горбуша, порізана шматочками, просолиться швидше, але перед засолюванням філе або скибочок треба заздалегідь видаляти з них усі кістки. А ось якщо ви вирішили засолити горбушу цілком, то перед зануренням тушки в маринад шкірку та кістки видаляти не треба.

Цей вид лососевих добре поєднується з багатьма приправами, найчастіше в маринад кладуть різні види перцю, трохи часнику, ложечку гірчиці, лавровий лист і розмарин. Можна додати і чорний перець горошком – маринад від цього тільки виграє. Дуже приємний аромат буде у солоної горбуші, якщо в маринад додати трохи дрібно рубаного кропу та петрушки. Цукор додає рибці пікантний присмак, а цукрова пудра робить м’ясо горбуші ніжнішим. Багато господарок додає в розсіл невелику кількість рослинної олії – вона істотно змінює смак риби, робить його дуже схожим на солону сьомгу.

Перевага цього виду риби в тому, що її складно пересолити або зіпсувати занадто концентрованим маринадом. Горбуша вбере рівно стільки солі та спецій, скільки необхідно.

Класичний спосіб засолювання горбуші

Найпростіший, класичний спосіб засолювання горбуші – це метод сухого соління. На просолювання риби за цією технологією піде декілька днів, але, повірте, результат перевершить усі ваші очікування! Маринуємо горбушу зі шкіркою: робимо суміш з солі, цукру та перцю, а потім щедро натираємо нею тушку, не жаліючи отриманої суміші. Оптимальне співвідношення солі та цукру для засолювання горбуші – 3:1, але пропорції завжди можна поміняти за своїм смаком.

Натерту з усіх боків приготованою сумішшю горбушу кладемо в широку ємність і ставимо на неї гне. Якщо ви використовуєте металевий вантаж, то загорніть його в харчову плівку, щоб метал не контактував з рибою. Горбуша повинна простояти в такому стані приблизно півгодини при кімнатній температурі, після чого її можна прибрати в холодильник, де риба буде маринуватися три дні. Щоб тушка добре засолилася, її обов’язково треба перевертати кілька разів на день. Перед поданням на стіл знімаємо з рибини шкірку й обсушуємо м’якуш серветкою.

Малосольна червона риба

На тушку вагою 1,5 кг треба взяти столову ложку солі й чайну ложечку цукру, а із спецій нам знадобляться чорний перець і коріандр (його кількість на ваш розсуд). Усі наші спеції змішуємо в окремій маленькій посудині, горбушу розділяємо на шматочки. Кладемо шар риби, збризкуємо соняшниковою олією й натираємо нашою сумішшю зі спецій. На всю рибину піде близько 100 мл олії. Домашня слабосолона горбуша повинна зберігатися в холодильнику або прохолодному приміщенні приблизно 5 годин – через цей час делікатес буде вже повністю готовий.

Солона горбуша з кропом

Цим способом варто солити горбушу, якщо тушка невелика – не більше кілограма. Розділяємо рибу на філе. Дрібно рубаємо великий пучок кропу та приблизно третину маси рівномірно розподіляємо по поверхні ємності, в якій буде засолюватися горбуша.

Змішуємо 3 ст. л. солі з такою ж кількістю цукру та натираємо цією сумішшю обидві смужки філе з усіх боків. Кладемо одну половинку філе на кропову подушку та посипаємо згори невеликою кількістю зелені, згори кладемо другу смужку та висипаємо на неї залишок кропу. Після цього ємність треба накрити харчовою плівкою, поставити згори вантаж і залишити при кімнатній температурі годин на вісім, а потім прибрати в холодильник на дві доби. Кріп з риби забирається перед поданням на стіл.

Червона риба засолити

Тушку горбуші ріжемо на шматочки. Готуємо розсіл. У 500 мл води кладемо дві столові ложки солі, перемішуємо до повного розчинення і заливаємо цією сумішшю нашу рибку. Ємність слід чимось накрити, а згори поставити важкий гніт.

Залиште ємність із солоною рибою на декілька годин при кімнатній температурі, після чого маринад слід злити, і горбуша заливається новим розсолом – на склянку води одна столова ложка оцту або навіть менше. Через п’ять хвилин цей маринад теж зливається, а солона риба перемішується з лавровим листям, декількома горошинами чорного перцю та порізаною тонкими півкільцями цибулиною. Вже через 20-30 хвилин горбуша буде готова.

Горбуша з коньяком

Цей напій нерідко використовується в кулінарії, і для засолювання горбуші він теж застосовується. На одну рибку знадобиться всього одна столова ложка коньяку й такі інгредієнти для маринаду:

  • сіль – 5 столових ложок;
  • цукор – 2 столових ложки;
  • трохи соняшникової олії;
  • трохи чорного перцю горошком;
  • мелений перець за смаком.

Кипятимо літр води, розчиняємо в ній сіль і цукор, знімаємо з вогню та додаємо перець горошком. Поки розсіл застуджується, обробляємо та нарізаємо горбушу. У захололий розсіл додаємо ложку коньяку та заливаємо отриманим маринадом червону рибу. Горбушу треба потримати в цьому розсолі рівно 25 хвилин, після чого скибочки риби акуратно витягуються шумівкою. Щоб шматочки швидко стекли, їх варто відкинути на сито або друшляк, а потім акуратно обсушити серветкою. Після цього всі скибочки складаються в окрему ємність, наприклад, у пластиковий контейнер, змащуються рослинною олією й обсипаються меленим перцем. Ємність треба поставити в холодильник на годину, і після цього рибу можна споживати.

Горбуша, солона з прянощами

Готуємо суху суміш для натирання горбуші. Сіль і цукор беруться в пропорції 3:1, перець додається за смаком. Отриманою сумішшю ретельно натираємо шматочки риби, перемішуємо з парою злегка подрібнених лаврових листів, невеликою кількістю чорного перцю-горошку, рубаною зеленню (кріп і петрушка), соком лимона. Ємність ставиться в холодильник на дві доби, але рибу треба перевертати та перемішувати два-три рази на добу. Коли риба буде готова, приберіть з неї надлишки прянощів і протріть шматочки серветкою – після цього горбушу можна подавати до столу.

Корисна порада: Лимонний сік можна замінити оцтом, а перець – зернами гірчиці. На смак солоної горбуші це практично не вплине.

Горбуша в пряному розсолі

На одну рибину беремо 1,5 л окропу, розчиняємо в ньому 6 столових ложок солі та 3 таких же ложки цукру, додаємо пару листів лаврушки і декілька горошин чорного перцю. Доводимо до кипіння та залишаємо остигати. Поки розсіл стигне, обробляємо рибу та ріжемо філе горбуші шматочками. Скибочки риби укладаються в банку та заливаються захололим розсолом. Банка з горбушею повинна простояти в холодильнику не менше доби, після чого рибу можна їсти.

Рецепт солоної горбуші з гірчицею

У цьому рецепті засолювання горбуші трохи інші пропорції солі та цукру. На 1,5 літра води беремо дві столові ложки солі та всього одну столову ложку цукрового піску. Після повного їх розчинення додаємо гірчичний порошок і девятипроцентний оцет у тих же пропорціях, що й цукор. Отриманою сумішшю заливаємо горбушу, ставимо її під гніт і прибираємо в холодильник на декілька годин. Смачна закуска готова.

Солона горбуша з медом

Мед, як і коньяк, часто використовується для приготування різних блюд, і в засолюванні риби він теж дуже згодиться – щоб засолити горбушу з медом, досить всього однієї чайної ложки цього продукту. До меду треба додати столову ложку коньяку, пару гілочок дрібно нарізаного кропу, пару столових ложок солі та столову ложку цукру. Перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної кашки та натираємо нею нашу рибку. Потрібний смак горбуша отримає вже через 10-12 годин в холодильнику.

Горбуша з апельсинами

Щоб смачно засолити горбушу, потрібна всього половинка апельсина. Шматочки риби укладаються шарами, кожен шар солиться та накривається тонкими апельсиновими шматочками. На одну рибину за таким рецептом вимагається близько півтори чайних ложок солі. Ємність із солоною рибою треба щільно закрити та поставити на добу в холодильник. За таким рецептом горбуша вийде смачною та дуже незвичайною – хороша закуска до будь-якого святкового столу.

Горбуша в пергаменті та харчовій плівці

Цей спосіб підходить тільки для приготування цілої риби без голови і нутрощів, оскільки порізана шматочками горбуша вийде занадто солоною. Для такого засолювання потрібна суха суміш з двох столових ложок солі, однієї столової ложки цукрового піску та розкришеного лаврового листочка. Натираємо цією сумішшю риб’ячу тушку, завертаємо в шматок пергаменту для випікання та залишаємо на добу при кімнатній температурі.

Таким же способом можна засолити горбушу і в харчовій плівці, тільки суміш для такого способу приготування повинна складатися тільки з солі та цукру, без спецій, а термін засолювання складе не добу, а тиждень. Пам’ятайте: якщо ви використовуєте плівку для засолювання, риба обов’язково повинна зберігатися тільки в холодильнику. Перед поданням горбушу треба промити і нарізати. Бон апетит!

Солона горбуша “під сьомгу”

А ось цей спосіб соління дозволить вам зробити економ-варіант сьомги з горбуші 🙂 Для цього рецепту горбуша має бути вагою не більше кілограма. Для початку треба закип’ятити воду і додати до неї п’ять столових ложок солі, розмішати та зняти з вогню. Поки вода остигає, наріжте рибу на маленькі шматочки (в ідеалі вони мають бути шириною близько 1,5 см) та опустіть скибочки червоної риби в солону воду хвилин на 10. Рідина повинна повністю покривати рибу. Не варто тримати шматки риби в маринаді довше за десять хвилин, інакше вони вийдуть пересоленими.

Виймаємо рибу на серветку і даємо їй обсохнути, після чого шматочки горбуші треба покласти в глибоку посудину і залити соняшниковою олією так, щоб вона повністю покрила філе, та прибрати в холодильник. Якщо раптом олії не вистачило, можна залити рибу приблизно до половини, але тоді доведеться перевертати скибочки кожні 15 хвилин. Всього горбуша в олії повинна простояти в холодильнику близько 40 хвилин. Такий спосіб приготування зробить горбушу жирною та видалить гіркуватість з присмаку.

Корисна порада: якщо ви пересолили горбушу, спробуйте вимочити шматки філе у воді – це допоможе видалити надлишки солі.

Горбуша як сьомга. Варіант 2

Розрізаємо рибу на шматочки і знімаємо шкірку. Розчиняємо в літрі води 4 столових ложки солі й одну ложку цукру, заливаємо отриманою сумішшю скибочки риби та залишаємо на 30 хвилин. Потім рибку просушуємо та заливаємо соняшниковою олією. В олії горбуша повинна простояти добу на холоді, після чого за смаком риба буде точнісінько як сьомга! Смачного!

Солимо горбушу після заморожування

А ось цей рецепт чудово підходить для засолювання горбуші після глибокого заморожування. Для маринада нам знадобиться:

  • кілька цибулин, не менше двох;
  • лайм або лимон;
  • сіль;
  • насіння гірчиці;
  • готова гірчиця;
  • соняшникова олія;
  • чорний перець.

Сіль і насіння гірчиці беремо в пропорціях 2:1, тобто на дві столові ложки солі потрібна одна ложка гірчичного насіння. Готової гірчиці беремо зовсім небагато, не більше трьох чайних ложок. Олії приблизно 150 мл. Тушку ріжемо на шматочки, обтираємо їх сумішшю з солі й цукру, укладаємо в ємність і ставимо згори вантаж. У такому вигляді при кімнатній температурі риба повинна простояти 3 години.

Поки риба стоїть під гнітом, дрібно ріжемо цибулю. Окремо промиваємо насіння гірчиці окропом, заливаємо їх лимонним соком, додаємо сіль, перець, цукор і готову гірчицю. Просушену й очищену від солі рибу викладаємо шарами в ємність, дно якою змащено гірчичною сумішшю. Кожен шар риби треба перемащувати сумішшю солі й спецій, а потім посипати різаною цибулею. Закриту ємність з горбушею треба зберігати в холодильнику дві доби, після чого риба буде повністю готова.

А які рецепти засолювання горбуші знаєте ви? Напишіть в коментарях, поділіться своїми рецептами! 🙂

Хочете більше смачних рецептів і корисних порад для вашої колекції? Тоді обов’язково підписуйтеся на наш канал, щоб не пропустити жодної кулінарної ідеї. Ми дуже любимо вкусняшки і завжди ділимося найкрутішими рецептами з нашими читачами 🙂

Засолити горбушу у домашніх умовах рецепт пропорції. Як засолити горбушу в домашніх умовах – різні способи (рецепти)

Горбуша – делікатес, який цінується за смакові якості та користь для організму. Слабосолону рибку використовують для готування бутербродів, салатів і як самостійну страву. У цій статті ми розглянемо, як посолити горбушу швидко та смачно, щоб за бюджетної вартості вона нічим не відрізнялася від дорогої сьомги.

Як правильно обробити на філе

Засоливши червону рибу в домашніх умовах, можна дозволити собі ласувати рибними делікатесами щодня.

Процес засолювання простий, потрібно лише правильно розпорошити і обробити тушку горбуші:

  • насамперед видаляються голова, плавці та хвіст;
  • потім вирізується хребет та кісточки;
  • виймаються з тушки всі нутрощі;
  • черевце очищається від чорної плівки, щоб згодом м’ясо не гірчило;
  • тушки промиваються під проточною водою та підсушуються паперовим рушником.

Коли філе готове, можна присмажити його різними маринадами, щоб відтінити і урізноманітнити рибний смак. А з відсіченої голови та плавців легко готується навариста юшка — навіть на багатті.

Смачні рецепти засолювання горбуші

Сухий спосіб

Рибні філе можна засолити без заливки.

Для сухого способу засолювання береться:

  • випотрошена невелика рибина – 1 шт;
  • крупнокристалічна сіль – 3 ст. л. без гірочки;
  • цукор-пісок – 2 ст. л. (можна 1,5 тим, хто любить солонішу).

Засолювання без маринаду виглядає так:

  1. У мисочці з’єднайте цукор із сіллю.
  2. У контейнер із харчового пластику насипте приготовлену суміш.
  3. На солодко-солону подушку покладіть рибний шматок.
  4. Зверху посипте стейк залишками солі і помістіть поверх першого другого скибку, потім знову засипте рибу сухою сумішшю.
  5. Закупорьте контейнер і приберіть його на добу на полицю.

На другий день на столі з’явиться слабосолона, червона рибка, що тане в роті.

Засолювання “під сьомгу”

Солона горбуша містить повний спектр мікроелементів та жирних кислот, що сприятливо позначається на функціонуванні мозку, кровоносних судин, серця та травної системи. Важливо знати, що менше філе піддавати обробці температурою, то більше корисних речовин залишиться у м’ясі. Солоніє – найвдаліший метод приготування червоних сортів рибки, в результаті якого стейки будуть за смаком нагадувати елітну сьомгу.

  • оброблена на філе кілограмова тушка – 1 шт;
  • морська без домішок сіль – 5 ст. л. без гірки;
  • рафінована олія соняшника – 100 мл;
  • очищена вода – 1,3 л.

Засолити горбушу «а-ля сьомга» можна за схемою:

  1. Цілісну філешку розріжте на невеликі скибочки.
  2. У прокип’ячену воду введіть сіль|соль| і розчиніть її повністю. У готовий розсіл опустіть рибні скибочки і потримайте рідини 15 хвилин.
  3. Вийміть та підсушіть філе паперовими серветками, потім складіть у контейнер пошарово. Всі шари за допомогою пензлика промажте рафінованою олією.
  4. Заберіть закритий контейнер на холодильну поличку на 40 хвилин.

Замариноване м’ясо горбуші вийде ароматним, пружним та соковитим, а масляне просочення забезпечить тонкий аромат та м’яку текстуру.

Прискорене засолювання в маринаді

Горбуша відрізняється від форелі та сьомги тим, що це пісна риба, тому засолювання краще виробляти в рідкій заливці.

  • невелике рибне філе – 1 шт;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • йодована сіль – 5 ст. л. без гірочки;
  • лаврушка – 2 листочки;
  • цвяхові зірочки – 2 шт;
  • чорний перець у горошку – 3 шт;
  • горошок запашний – 5 шт.

Простий рецепт слабосолона риби:

  1. Наріжте філешку скибочками середньої величини та складіть їх для маринування у контейнер.
  2. Для маринаду беріть 1 л води на кожний кілограм горбуші. Розчиніть у ній усі спеції, та помістіть ємність на мінімальний вогонь. Дочекайтеся кипіння розсолу та проваріть його 10 хв.
  3. Процідіть готовий розсіл і залиште його охолонути.
  4. Залийте рибку в контейнері розсолом, зверху помістіть вантаж і заберіть дві доби в холод.
  5. Вилийте маринад, обсушіть скибочки і знову перекладіть в ємність.

Малосолона та ароматна рибка буде прекрасним доповненням до салатів та закусок.

У соусі з гірчиці

Смак та аромат рибки безпосередньо залежать від маринаду. Засолювання в соусі з гірчиці подарує горбуші вишуканий смак та пікантний аромат.

  • філе горбуші – 1 кг;
  • цукор-пісок – 3 столові ложки з гіркою;
  • очищена (можна морська) сіль – 3 ст. л.;
  • оливкова (другого віджиму) олія – ​​5 ст. л.;
  • 9%-й оцет – 2-3 ложки (залежить від смаку);
  • солодка (французька) та гостра (російська) гірчиця – по 1 ст. л.;
  • мелений або свіжий кріп – 2 ст. л. або 3 гілочки.
  1. Розділіть платівки риби на рівні невеликі шматочки.
  2. Оливковою олією змастіть стінки форми і налийте його на дно.
  3. Заготовки з рибки викладіть у форму шарами, додайте зелень кропу, цукровий пісок і морську сіль. Прикрийте контейнер герметично кришкою і приберіть у холодне місце на 2 доби.
  4. Гірчичний соус готується змішуванням двох типів гірчиці, з додаванням оливкової олії та 9% оцту.

Приготовлену страву презентують на великій тарілці. Соус можна відразу полити на рибні скибочки, а можна подавати окремо в соусниці.

Засолювання за добу

Прискорений спосіб засолювання перетворює пісну горбушу на ніжну та соковиту сьомгу. Насолоджуватися благородним делікатесом можна буде вже другого дня.

  • філешки – до 1 кг;
  • сіль екстра помелу – 2 ст. л. без гірочки;
  • цукор-пісок – 2 ст. л.;
  • розмелена лаврушка – 3 листочки;
  • чорний горошок перцю – 2 шт.

Готуємо ніжне рибне м’ясо:

  1. Розділіть рибу на маленькі скибочки.
  2. З’єднайте цукор із сіллю, додайте в приготовлену суміш горошок та лаврушку.
  3. Складіть рибні шматочки з олією в харчову ємність.
  4. Дайте спокій в умовах холодильника на 24 години.

Подавати рибку потрібно слайсами на тостах, збризкавши лимонним соком.

Горбуша в маринаді з лимоном

Ароматну страву з пікантними цитрусовими нотками можна приготувати зі свіжомороженого горбушового філе при використанні лимона з тонкою шкіркою.

  • морозиво філе – 0,7-1 кг;
  • цукор-пісок – 1,5 ст. л.;
  • морська сіль великих фракцій – 1 ст. л.;
  • олія без ароматизатора – половина склянки;
  • соковиті лимони з тонкою шкірою – 2 шт;
  • горошини чорного перцю – 5-6 шт.

Процес засолювання виглядає так:

  1. Підготовлені рибні пластушки розділіть на тоненькі скибочки. Чим дрібнішими виявляться шматочки, тим швидше вони піддадуться інтенсивному просолюванню.
  2. Тонкими слайсами наріжте лимони.
  3. В одній ємності з’єднайте перець, сіль та цукровий пісок. Сухою сумішшю намажте рибні шматки і покладіть їх шар за шаром у глибокий контейнер. Усі шари перекладайте лимонними слайсами.
  4. Сховайте заготівлю вглиб холодильника і дайте спокій на 10 год.
  5. Після закінчення витримки залийте лимонну рибу пісною рафінованою олією і протримайте в холоді ще 4 год.

Після цього часу можна пригощати гостей делікатесною закускою.

Заморожена горбуша з апельсином

Через особливий відтінок горбушу ще називають «рожевим лососем». Цей сорт багатий на жирні кислоти, тому його споживання приносить вагому користь людині. Якщо заморожувати свіжі рибини, вони не втратять первозданний смак, і готування легко можна буде перенести на 1-2 тижні.

Перед тим, як посолити горбушу після заморожування, потрібно враховувати деякі моменти.

  • солити тушки потрібно відразу після розморожування;
  • неприємну гіркуватість з м’яса видалить сіль, а пряні трави додадуть вишукані смакові відтінки.
  • розморожена горбуша – 1 кг;
  • сіль морська грубого помелу – 100 г;
  • цукор-пісок – 1 ст. л. з гіркою;
  • середній апельсин – 2 шт;
  • свіжий кріп – невеликий пучок.

Для приготування маринаду:

  • зерниста французька гірчиця – 20 г;
  • рідкий натуральний мед – 20 г;
  • 9%-й оцет – 20 г;
  • пахуча оливкова олія – ​​40 г.

У домашніх умовах дуже смачна солона горбуша готується так:

  1. Апельсини наріжте на тоненькі кружечки.
  2. Цілісне філе натріть солодко-солоною сухою сумішшю.
  3. Будьте обережні, тушка повинна бути повністю натерта сумішшю, тому риба добре просолиться.
  4. Перемістіть заготовку у скляну форму. Поверх пластушки посипте дрібно накришену зелень кропу.
  5. На кріп укладіть апельсинові кружечки.
  6. Заберіть на холодильну поличку на добу.
  7. Для соусу в маленькій чашці з’єднайте мед та гірчицю. Туди ж влийте оцет та оливкову олію і перетворите на однорідну масу.

До столу подають горбушу з петрушкою, білим перцем, зеленими оливками та оригінальним соусом із гірчиці.

З гірчицею та коріандром

Рецепт універсальний, тому що в домашніх умовах смачно засолити горбушу можна буде як зі свіжої, так і замороженої сировини. Надати страві пікантності допоможе додавання до рецептури гірчиці та коріандру.

Для смачної страви потрібно:

  • морожений шматок (чи 2) риби – 1 кг;
  • сіль великого помелу – 2 ст. л. без гірочки;
  • олія рафінована без стороннього запаху – 20 г;
  • цукор-пісок – 2 ст. л.;
  • гостра (французька також підійде) гірчиця – 3 ст. л.;
  • свіжозмелений коріандр – 1 ч. л.
  1. Зерна коріандру подрібніть у ступці, змішавши із цукром та сіллю.
  2. Присипкою обмазати рибні шматки.
  3. Олію та гірчицю з’єднайте в мисці.
  4. У форму для засолювання покладіть філе повністю, поливаючи поверх гірчичним соусом.
  5. Другим шаром помістіть другу рибину, виливши на неї залишок гірчичної суміші.
  6. Щільно прикрийте ємність і покладіть її в холодильник.
  7. Через 6-8 год вийміть пластушки, поміняйте їх місцями і знову приберіть в холод на 12 годин.
  8. Просолені філешки обітріть паперовими серветками і наріжте на рівні шматочки.

Подавати слайси з горбуші краще на підсмаженому хлібі з жирним маслом і тонкими лимонними часточками.

Символовий спосіб посолу

Засолювання горбуші сухим способом в домашніх умовах за рецептом поширилася від північних народів, у яких традиційно для збереження риби потрібно мінімум інгредієнтів.

Сучасний сьомжний посол дещо модернізовано:

  • середні філе горбуші – 1 кг;
  • крупнокристалічна сіль без добавок – 3 ст. л.;
  • цукровий пісок – 3 ст. л.;
  • великий пучок петрушки та ялинок кропу;
  • листя лавра – 3-4 шт;
  • чорний перчик свіжого помелу – 1 ч. л.

Приготуйте смачну рибку так:

  1. Зніміть шкірку з філій і покладіть шматочки м’ясом вгору.
  2. Перемішайте цукор із сіллю та змастіть сумішшю м’ясо.
  3. Зверху присипте заготовку перцем.
  4. По всьому філе рівномірно покладіть гілки петрушки та ялинки кропу.
  5. Складіть пластинки всередину м’ясом і закрутіть кожен у марлю.
  6. Рибні згортки покладіть на тацю і сховайте на пару днів у холод.
  7. Переверніть рибні платівки на інший бік через добу.
  8. Коли горбуша повністю просолиться, потрібно вийняти згортки і змити з поверхні сіль.

При подачі бризкайте на ароматні скибочки лаймовим соком і прикрасьте кожен гілочкою свіжої петрушки.

Засолювання молок горбуші

Для просолювання краще використовуватися молоками зі свіжих тушок. Після вилучення з черевця молоки добре промиваються водою і повністю висушуються. Час приготування складає 2 дні.

  • молоки – 500 г;
  • цукровий пісок та морська сіль – по 20 г.

Процес складається з наступних кроків:

  1. У форму покладіть підсушені молоки.
  2. Присмажити присипкою із солі та цукру.
  3. За смаком страва приправляється улюбленими спеціями та пряними травами.
  4. Контейнер щільно закривається кришкою і струшується кілька разів.
  5. У закупореному вигляді він поміщається в холодильник на 2 доби.
  6. Систематично слід знімати кришку, не виймаючи контейнер із холоду.
  7. Вже за 2 доби молоки готові до подачі на стіл.

Їх слід нарізати тонкими слайсами, приправити перцем та соком лайма.

Маринування горбуші своїми руками гарантує якість страви, оскільки в процесі не використовуються синтетичні ароматизатори та консерванти. Будьте готові, що риба за авторським рецептом розлетиться зі столу за лічені хвилини і буде не лише смачною, а й максимально корисною.

Відео

З наведеного відео можна докладніше дізнатися про процес засолювання горбуші.

Налічує кілька видів риб. Горбуша серед них відрізняється невеликими розмірами. Найбільші особини досягають 68 сантиметрів.

Чудовий смак мають її відварюють, засмажують, запікають з овочами або в тісті. Але найшвидшим способом приготування вважається соління. Готову можна придбати у магазині чи на ринку. Але смачнішим і поживнішим буде соління, приготовлене власноруч. Така страва коштуватиме набагато дешевше, ніж аналогічний продукт, придбаний у магазині.

В домашніх умовах? Солення червоної риби – нескладний процес. Приготування її не складе великої праці. Солимо горбушу повністю або розділивши на порційні шматочки.

Як солити горбушу?

Для цього рецепту потрібно:

Невелика свіжоморожена рибна тушка;

Для приготування рибу не повністю розморожують. Обробляють тушку, видаляючи при цьому голову, плавці та хвіст. Ретельно вичищають рибні начинки. добре миють і злегка просушують. Акуратно, поддевая гостро заточеним ножем, знімають шкуру, розрізають рибу вздовж дві частини. Ретельно видаляють хребет та кісточки. Два пласти горбуші у такому вигляді використовують для приготування страви.

Для готують суміш із двадцяти п’яти грамів цукру, шістдесяти грамів солі та перцю, який кожна господиня додає до смаку. Готовою сумішшю солять горбушу. Обидва просолені рибні пласти укладають у глибоку емальовану ємність. За бажання між ними кладуть кілька лаврових листків. Солення з цією приправою вийде запашним. Ємність накривають кришкою та залишають для просолу на добу. Приготування горбуші не займає багато часу. Через день страва готова до вживання. Просолені пласти нарізають тонкими шматочками і використовують для приготування різних закусок або їдять як делікатес. Якщо риба вийшла надто солоною, перед приготуванням її промивають водою.

Червону рибу засолюють не тільки цілком, а й порційно. Як солити горбушу окремими шматочками? Для приготування потрібно:

Обробляють рибу так само, як і в першому рецепті. Пласти риби розрізають на окремі шматочки. Вони мають бути невеликими і досить тонкими. Горбушу укладають в емальовану ємність шарами. Усі шари пересипають сіллю. Покладену рибу зверху слід покрити тонким шаром соняшникової олії. Місткість з горбушею витримують протягом п’яти годин у прохолодному місці. Після цього рибний делікатес можна використовувати для приготування всіляких страв.

Кожна господиня сама вибирає, як солити горбушу – цілком чи порційно. Обидва рецепти досить прості. Солона горбуша – продукт, який зберігається недовго. Найкраще цю страву вжити протягом двох діб. Для більш тривалого використання ємність із соленням поміщають у морозильну камеру.

Солона горбуша – прикраса будь-якого святкового столу. Її використовують для приготування бутербродів, салатів і як начинку або закуску.

Риба, про яку сьогодні йтиметься, дуже корисна, смачна, а її білки легко засвоюються нашим організмом.

Мабуть, через це горбуша солона в домашніх умовах (дуже смачна, як сьомга) часто подається не тільки як основна страва, але і як закуска. На будь-якому столі таке частування буквально нарозхват, адже рибне вишукування буквально тане в роті і ділиться з дегустатором своєю пікантністю.

Сьогодні я розповім, як правильно посолити улюблену горбушу вдома своїми руками у різний спосіб, а також поділюся простими секретами вибору якісної риби. Про все це далі докладно і поговоримо.

Як вибрати гарну горбушу для посолу

Щоб засолити власноруч смачну горбушу – дієтичний продукт і дуже ніжний – потрібно для початку купити якісну рибну тушку. Зробити це просто, якщо достеменно знати, на що звернути увагу при покупці.

  • Серед усієї рибної різноманітності вибрати свіжу, не протухлу і незіпсовану тушку досить просто. Горбуша свіжа не має неприємного запаху, очі у неї – не каламутні, а зябра – червоні.
  • Для процесу соління ідеально підійде риба, заморожена у свіжому вигляді, а також охолоджена.

***Використовувати свіжу рибу, що не пройшла заморозку, не рекомендується, оскільки саме підданість низьким температурам дозволяє вбити в сирому горбуші всі шкідливі мікроорганізми.

  • Також дуже важливо купувати рибу у перевірених виробників. Якщо у вас такі на прикметі є, тоді раджу їх послугами обов’язково скористатися. Невідомий вам продавець може виявитися недобросовісним, а це може проявитися в тому, що перед продажем він вимочить рибу в спеціальному розчині, який збільшить її вагу.

Загальні принципи засолювання горбуші вдома

  • Використовуючи заморожену рибу, пам’ятайте: її потрібно розморозити правильно. Під це поняття підпадає природне розморожування, а, відповідно, повна відмова від швидких способів розморожування.

***Вкрай небажано розморожувати горбушу в мікрохвильовій печі або за допомогою гарячої води. Як би ви не поспішали, відходити від холоду рибна туша має сама.

  • Спочатку нехай вона розмерзнеться в холодильнику (перекладіть її з морозилки на середню або нижню полицю рефрижератора), а потім викладіть її на тарілку, де вона і продовжить, а точніше, завершить процес розморожування – повільний і рівномірний.
  • Очищення риби від плавників має здійснюватися спецножницями – вони значно полегшують цей неприємний процес.

***А ось ножем потрібно користуватися дуже обережно, оскільки високий ризик пошкодити ніжну шкіру дорогого представника сімейства лососевих.

  • Солити горбушу важливо саме в посуді зі скла. Ємності із пластику, а тим більше металу використовуватися не повинні.
  • Сіль для посолу підходить будь-яка, крім йодованої.
  • Надати незвичайний пікантний аромат та смакові якості апетитної, як сьомга, солоної (в домашніх умовах) горбуші допоможуть рубана свіжа зелень (будь-яка на ваш смак) і запашний подрібнений часник. А ось зробити її м’якше та делікатніше зможуть яблучний оцет та сік лимона.
  • Готову просолену рибу горбушу зберігайте недовго на полиці холодильника. Збільшувати термін придатності делікатесу за рахунок утримання його в морозилці не варто.

Дуже смачна солона горбуша в домашніх умовах, як сьомга (рецепт сухого посолу)

Перша рецептура, яку ми з вами розглянемо, це технологія засолювання без маринаду. Використовуватимуться лише три сухі компоненти: сіль, цукор і, власне, сама червона риба.

Звичайно, з готуванням червоної рибки доведеться повозитися доведеться, але якщо знаєш, що на тебе чекає – ароматна і ситна закуска – можна і попрацювати.

складові

  • Горбуша – 1-1,5 кг;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Сіль – 3 ст. л.

Солимо правильно і смачно горбушу вдома без маринаду за кроками

Обробляємо тушку червоної риби для сухого посолу

  • Заздалегідь горбушу цілком розморожуємо (оскільки описано вище), але з кінця. Нехай тушка трохи залишиться крижаною – так легше її обробляти.
  • Отже, очищаємо ще трохи підмерзлу рибку від луски, потім відрізаємо голову (для засолення вона не підійде, а ось смачну юшку з неї зробити можна) і розпарюємо черевце, виймаючи всі начинки.
  • Під струменем води миємо розрізану очищену горбушу зсередини та зовні.
  • Тепер робимо на спині надріз. Плавники можна видалити на цьому етапі, але якщо вони вам не заважають, можна зрізати їх потім разом зі шкіркою.

*** Тим, хто хоче посолити червону м’якоть зі шкіркою, раджу плавці відрізати не ножем, а ножицями (як уже писалося вище).

  • За допомогою ножика та власних рук делікатесне м’ясо із сімейства лососевих відокремлюємо від шкіри. Якщо шкіра відокремилася з м’ясом – акуратно зрізаємо його. Таку трудомістку процедуру проробляємо з кожної із сторін.
  • Хвіст також відрізаємо – він нам ні до чого: у ньому досить багато кісточок і прожилок, тому його так само, як і голову, можна сміливо залишити для варіння домашньої юшки.
  • Насамкінець відокремлюємо рибу від хребта. Робимо це виключно руками, тому що вони краще ніж будь-який прилад, відчувають кістки, які потрібно видалити. На цьому обробка окраєць закінчена – гарне ніжне філе готове до посолу.

Покрокова суха засолка горбуші шматочками

  • Для початку з’єднуємо в мисці вказану кількість солі та цукру.
  • Філе ділимо на шматочки (але якщо хочете посолити саме філе, цей крок можна пропустити).
  • На дно скляної ємності (наприклад, харчового контейнера) висипаємо солодко-солону суміш.
  • Далі кладемо на неї рибні шматочки, обсипаємо їх ретельно тією ж сумішшю і прикриваємо другим шаром нарізаної горбуші. Другий пласт також рясно посипаємо сіллю з цукром та щільно накриваємо ємність кришкою.
  • На добу ставимо червону рибу солити в холодильну камеру (не плутати з морозильною). Через 24 години рибка повністю просолиться і буде готова до дегустації.

У цьому класичний процес сухого посолу закінчено. Можете куштувати свій делікатес і насолоджуватися його надзвичайним ароматом і ще оригінальнішим смаком.

Як швидко посолити стейки горбуші в пряно-солоному маринаді.

Дана кулінарна інструкція дуже схожа на попередню, навіть час просолювання у них однаковий, єдина різниця – те, що спосіб соління різний.

складові

  • Рибні стейки (горбуша) – 5 шт.;
  • Вода – 0,5 л;
  • Лавровий лист – 3-4 шт.;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Рослинна олія – 2-3 ст. л.;
  • Чорний перець горошком – 5 шт.

Засолюємо горбушу в маринаді: швидкий рецепт у домашніх умовах

  • Викладаємо на дно ємності для посолу готові стейки (якщо у вас ціла риба і стейки ви отримуєте власноруч, тоді дивіться спосіб обробки тушки в рецепті вище) і присмачуємо їх спеціями.
  • Робимо маринад: кип’ятимо воду, потім доводимо її температурний показник до кімнатної позначки, потім змішуємо з цукром, сіллю і заважаємо до їх розчинення.
  • Готовим маринадом заливаємо шматочки риби – рідина має повністю їх покрити. Далі накриваємо скляну ємність кришкою та поміщаємо в холодильник рівно на добу.
  • Через день рибку витягаємо з маринаду, перекладаємо в сухий чистий контейнер і поливаємо соняшниковою (у нашому випадку це буде рослинна) олією, щоб її трохи пом’якшити.

***Калорійність горбуші в солоному вигляді не настільки висока – всього 160-170 ккал на 100 г. Такі показники дозволяють вам від душі ласувати улюбленим продуктом і таким “смачним” чином збагачувати свій організм корисними елементами, які повною мірою містяться в цьому сорті. червоної риби.

З солоної горбуші можна робити багато смачних страв: канапе, бутерброди, салати та ще багато інших незвичайних закусок. Головне – знати, як готується смачна солона горбуша у домашніх умовах.

Оскільки вона також відноситься до сімейства лососевих, то нерідко господині намагаються засолити горбушу під сьомгу і зробити її смачною. Рецепти засолювання в маринаді (розсолі), маслі і без них («сухий» варіант) я описала – вам залишається лише вибрати найбільш підходящий для себе і випробувати його на своїй кухні.

Бажаю удачі та приємного апетиту!

Солона сьомга – це чудова страва, яка прикрасить будь-який стіл. Однак найчастіше такі ласощі прибережають на свята і їдять як делікатес, який не можуть собі дозволити у щоденній трапезі через дорожнечу. На жаль, сьомга коштує дуже дорого, і не кожен може її собі дозволити навіть на свята. Останнім часом дуже часто можна чути про те, що якість сьомги стала гіршою через розведення в садках, де риба майже не рухається і отримує більшу дозу антибіотиків. Також рибу підфарбовують, щоб колір м’яса став насиченим. Ці заходи різко знижують якість продукту. У такій ситуації краще звернути увагу на вітчизняну рубку сімейства лососьових – горбушу. Горбуша дуже корисна, багата на мінерали і вітаміни, а головне, виловлюється в природних умовах. Ціна горбуші в магазинах тішить у порівнянні з сьомгою або фореллю. Способів засолювання горбуші достатньо, багато хто з них називаються «під сьомгу», оскільки за смаком виходять схожими.

Ми ретельно вивчили нюанси соління горбуші, щоб смак її вийшов близьким до солоної сьомги. Пропонуємо ознайомитися з основними рецептами та вибрати підходящий для себе.

Основна відмінність горбуші від сьомги та головний секрет засолювання «під сьомгу»

Горбуша так само як і сьомга відноситься до сімейства лососьових. Однак вона менш жирна порівняно із сьомгою. Ще рибка має гіркий присмак. Тому основний секрет соління горбуші «під сьомгу» наступний: олія без запаху і правильна суміш для засолювання. Олія робить м’ясо горбуші жирнішим, схожим з м’ясом сьомги, а суміш для засолювання прибирає гіркий присмак.

Чим дрібніше нарізане м’ясо для засолювання, тим менше часу потрібно для приготування горбуші «під сьомгу».

Як вибрати якісну горбушу для соління

Розглянемо основні моменти при виборі горбуші для засолювання. Якщо ви не мешканець Далекого Сходу, то швидше за все рибку ви купуватимете заморожену. Перевагу краще віддавати непотрошеній, цілісній горбуші. Тоді ймовірність того, що риба потрапила до вас на стіл у незмінному вигляді (прямо із моря) збільшується.

Купуючи свіжовиловлену горбушу, звертаємо увагу на хвіст і очі. Хвіст не повинен бути сухим (ознака тривалого зберігання), а очі не повинні бути каламутними. Мутніють очі від тривалого заморожування.

Якщо ви купуєте заморожену непотрошену горбушу, зверніть увагу на наступні моменти:

Зябра не мають темно-зеленого відтінку (ознака гниття риби)

Форма риби має бути правильною, плавці та хвіст цілі. Зворотне говорить про багаторазове розморожування-заморожування.

Якщо риба вже випатрали, то дивимося на колір черевця. Воно має бути рожевого кольору. Жовтизна черевця говорить про неправильне зберігання горбуші та тривале лежання на прилавку.

Купуючи філе горбуші, знову ж таки дивимося на його колір. Філе має бути рожевого кольору без білих, жовтих та сірих відтінків. Запах має бути свіжим.

Покрокові рецепти приготування горбуші «під сьомгу»

Горбуша «під сьомгу» у розсолі

  1. Заморожена горбуша – 1 кг;
  2. Сіль кухонна або морська (велика) – 4-5 столових ложок;
  3. Вода кип’ячена – 1 літр;
  4. Олія рослинна без запаху.
  1. Підготовка горбуші до засолювання. Чекаємо, поки наша рибка трохи розморозиться за кімнатної температури або на нижній полиці холодильника. Відрізаємо голову, плавці, дістаємо начинки, добре промиваємо зсередини. Знімаємо шкуру, відокремлюємо м’ясо від кісток та нарізаємо на порційні шматочки.
  2. Готуємо розсіл. У літр охолодженої кип’яченої води кладемо 4-5 столових ложок солі кухонної (не йодованої), все ретельно перемішуємо до повного розчинення.
  3. Солимо. Укладаємо шматочки горбуші в розсіл і залишаємо на 15-30 хвилин. Чим довше тримаємо, тим солонішою буде рибка. Дістаємо шматочки з розсолу на паперовий рушник, даємо розсолу стекти деякий час. Перекладаємо в пластмасову або скляну ємність, поливаємо олією без запаху. Через 6 годин горбуша готова.
  4. Горбуша буде готова за 6 годин.

Горбуша «під сьомгу» без розсолу з цукром

  1. Горбуша – 1 кг;
  2. Поварена сіль – 3 столові ложки;
  3. Рослинна олія без запаху.
  1. Сіль із цукром перемішуємо в окремій мисці.
  2. У посуд для засолювання висипаємо половину суміші цукру та солі.
  3. Викладаємо шматочки філе горбуші;
  4. Посипаємо зверху рибу сумішшю, що залишилася.
  5. Даємо рибі три години просолитись.
  6. Після промокуємо філе паперовим рушником, щоб забрати зайву сіль.
  7. Складаємо шматочки в ємність для зберігання і присмачуємо олією.
  8. Горбушу «під сьомгу» можна подавати до столу!

Термін зберігання – до 5 діб у холодильнику.

Горбуша під «сьомгу» з лимоном

  1. Горбуша – 1 кг;
  2. Цукровий пісок – 1,5 столові ложки;
  3. Сіль кухонна – 1 столова ложка;
  4. Чорний мелений перець – 1 щіпка;
  5. Рослинна олія без запаху – 100 мл;
  6. Лимон – 2 штуки.
  1. Філе горбуші нарізаємо на шматочки.
  2. Перемішуємо сіль із цукром та перцем.
  3. Лимони ріжемо на тонкі скибочки.
  4. Натираємо кожен шматочок сумішшю для соління і викладаємо шарами в ємність.
  5. Лимон розподіляємо рівномірно між шарами горбуші.
  6. Даємо рибі 10 годин на засол.
  7. Далі додаємо в горбушу олію і даємо просочитися ще 3 години.
  8. Горбуша «під сьомгу» можна подавати на стіл!

Термін зберігання – до 7 діб у холодильнику.

Горбуша «під сьомгу» у поліетиленовому пакеті

  1. Горбуша (філе) – 1 кг;
  2. Сіль кухонна – 3-4 столові ложки
  3. Чорний перець мелений – щіпка;
  4. Гірчичний порошок – 1 столова ложка;
  5. Коріандр – щіпка;
  6. Олія – ​​150 грам.
  1. Філе горбуші відокремлюємо від кісток та шкіри.
  2. Не нарізуючи на порційні шматочки, натираємо сумішшю солі, цукру та перців з обох боків філе.
  3. Скручуємо рибу в рулет і кладемо в целофановий пакет. Пакет щільно зав’язуємо та загортаємо в пергаментний папір.
  4. Залишаємо в холодильнику на добу, далі перевертаємо рулон на інший бік і залишаємо ще на 24 години.
  5. Далі, паперовим рушником прибираємо надлишки солі і присмачуємо олією.
  6. Горбуша «під сьомгу» готова!

Термін зберігання в холодильнику – до 5 діб.

Відео: різні рецепти приготування горбуші «під сьомгу»

Горбуша «під сьомгу» у розсолі

Горбуша «під сьомгу» із цукром

Горбуша «під сьомгу» з часником

В даний час не багато хто може дозволити собі купити справжню сьомгу, виловлену в природних умовах. Нам на виручку приходить горбуша, яка при правильному способі засолювання та вдало підібраних інгредієнтах стане до смаку не гірше за сьомгу. Головне, будьте уважнішими у виборі риби в магазині або на ринку і використовуйте тільки правильні інгредієнти для соління. Ваша солона горбуша прикрасить будь-який святковий стіл, а невелика ціна дозволить насолодитися таким делікатесом і у звичайний день. Бажаємо удачі в приготуванні та приємного апетиту!

Про автора

admin administrator