Як правильно остуджувати паску

Авторadmin

Як правильно остуджувати паску

Форми для випікання потрібно добре змастити маслом, або використовувати просочений пергаментний папір. Остуджувати паски найкраще на боці, періодично повертаючи кожну. Це допомагає виробу охолонути рівномірно й не зім'ятися. Покривати паску глазур'ю потрібно після того, як вона охолола.25 квіт. 2021 р.

Ідеальний варіант – випікати в спеціальній формі, яка розбирається. Але можна обійтися і без неї, якщо застелити ємність папером для випічки і змастити маслом. Також важливо пам'ятати, що діставати паску з форми можна тільки після того, як все повністю охолоне.

Її готовність можна перевірити за допомогою зубочистки. Акуратно встроміть її у випічку та вийміть. Суха зубочистка означає, що паска готова. Якщо ж ні — потрібно ще залишити її в духовці.

Інколи під час випікання тісто тріскає – це може статися через неякісну муку. Тріщини потрібно відразу ж змащувати збитим білком, щоб вони запеклися. Виймайте спечену паску з печі тоді, коли вона вже трохи охолоне, щоб не повідпадали прикраси.

Готову паску можна зберігати в холодильнику чи морозильній камері. Але вона має бути герметично запакована. І ще один спосіб зберегти великодній хліб м'яким та свіжим — покласти в місткість, де він зберігається, скибочку яблука, невеликий шматочок почищеної сирої картоплі або кам'яної солі.

За другим методом паску готують довше, але вона смачніша. Пам'ятайте, тісто повинне підходити тричі: перший раз підходить розчина; другий – коли ви додали до неї всі інгредієнти; третій – коли тісто вже в формах», – ділиться порадами Лариса Шишак.





Досвідчені господині кажуть, що один з кращих способів як краще зберігати паски – це відразу після закінчення процесу випічки накрити паски вологим м’яким рушником і прибрати в емальовану каструлю з кришкою. Другий метод – скласти паски в поліетиленовий пакет. Але будьте уважні – …

Про автора

admin administrator