Форми для випікання потрібно добре змастити маслом, або використовувати просочений пергаментний папір. Остуджувати паски найкраще на боці, періодично повертаючи кожну. Це допомагає виробу охолонути рівномірно й не зім'ятися. Покривати паску глазур'ю потрібно після того, як вона охолола.25 квіт. 2021 р.
Ідеальний варіант – випікати в спеціальній формі, яка розбирається. Але можна обійтися і без неї, якщо застелити ємність папером для випічки і змастити маслом. Також важливо пам'ятати, що діставати паску з форми можна тільки після того, як все повністю охолоне.
Її готовність можна перевірити за допомогою зубочистки. Акуратно встроміть її у випічку та вийміть. Суха зубочистка означає, що паска готова. Якщо ж ні — потрібно ще залишити її в духовці.
Інколи під час випікання тісто тріскає – це може статися через неякісну муку. Тріщини потрібно відразу ж змащувати збитим білком, щоб вони запеклися. Виймайте спечену паску з печі тоді, коли вона вже трохи охолоне, щоб не повідпадали прикраси.
Готову паску можна зберігати в холодильнику чи морозильній камері. Але вона має бути герметично запакована. І ще один спосіб зберегти великодній хліб м'яким та свіжим — покласти в місткість, де він зберігається, скибочку яблука, невеликий шматочок почищеної сирої картоплі або кам'яної солі.
За другим методом паску готують довше, але вона смачніша. Пам'ятайте, тісто повинне підходити тричі: перший раз підходить розчина; другий – коли ви додали до неї всі інгредієнти; третій – коли тісто вже в формах», – ділиться порадами Лариса Шишак.
Досвідчені господині кажуть, що один з кращих способів як краще зберігати паски – це відразу після закінчення процесу випічки накрити паски вологим м’яким рушником і прибрати в емальовану каструлю з кришкою. Другий метод – скласти паски в поліетиленовий пакет. Але будьте уважні – …
Про автора