Як правильно порізати цибулю порей

Авторadmin

Як правильно порізати цибулю порей

Як готувати цибулю порей Найсмачніша та найніжніша частина цибулі порею – біла стеблина, яка росте під землею. Для приготування страв використовують саме білу та ще світло-зелену частину стебла. А темно-зелене листя, зазвичай, зрізають і викидають.

Цибулю-порей добре промийте та наріжте невеликими кружечками. Складіть цибулю-порей в каструлю, залийте гарячою водою, доведіть до кипіння та варіть 10 хвилин, після чого воду злийте. Додайте в каструлю молоко, поставте на вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 5 хвилин.

Для того, щоб цибуля-порей тут зберігалась не 1-2 тижні, а кілька місяців, її потрібно підготувати: помити, просушити та загорнути в харчову плівку або ж у пергамент. Тримати її потрібно обовʼязково у відсіку, призначеному для зберігання овочів. Також цибулю-порей можна зберігати на відкритому балконі.

Крім того, порей — профілактичний, а частково і лікувальний засіб у випадках ревматизму, подагри та ожиріння. У поєднанні з іншими овочами його використовують для приготування салатів і овочевих страв, а тушкований порей — смачний гарнір до м'ясних страв.

Кому не можна їсти сиру цибулю – лікарі попереджають Медики підкреслюють, що особливо небезпечний такий продукт для людей з гастритами, панкреатитом, виразками. Суть в тому, що сира цибуля підвищує рівень кислотності в шлунку, що може викликати різні загострення хвороб та навіть напади.





В 100 г цибулі порею міститься 47 мг вітаміну K1, це приблизно 59 % денної норми. Цей вітамін відіграє важливу роль у збереженні здоров’я кісток, зокрема, допомагає запобігти остеопорозу. А все тому, що він відіграє важливу роль у засвоєнні кальцію. І тому, що закономірно, важливий і для …

Про автора

admin administrator