Як правильно поставити брагу на цукрі та дріжджах

Авторadmin

Як правильно поставити брагу на цукрі та дріжджах

Скільки дріжджів треба на брагу? Пресовані хлібопекарські дріжджі ми беремо з розрахунку 50 грамів на 1 кг цукру.

На сухих дріжджах брага з цукру бродить 5-6 діб. Але цей час може відрізнятися в залежності від температури і наявності підживлення. На спиртових штамах буде готова до перегонки за 4-5 доби. Пресовані дріжджі відрізняються активністю, але вони дуже чутливі до спирту.

При недостатній кількості води концентрація спирту стане некомфортною для дріжджів раніше, ніж ті з'їдять весь цукор. Помилковий гідромодуль є однією з причин, чому виходить маленький вихід самогону з браги. Оптимальний гідромодуль для цукрової браги становить 4-5 літрів води на 1 кг цукру.

Зброджування відбувається за температури 20–28 °C та певної концентрації компонентів. При нижчій температурі процес сповільнюється, вища температура є згубною для дріжджів. Для приготування бражки 1 кг цукру розчиняють у 4–5 л чистої води і додають 100 г пресованих або 20 г сухих дріжджів.

1 кг цукру, 4 л води, 100 г спиртових дріжджів або 20 г сухих дріжджів.





1 кг. цукру. 50г. сухих дріжджів. 10г. лимонної кислоти. Брага з цукру і дріжджів пресованих: 3 л. води. 1 кг. цукру. 150г. свіжих пресованих дріжджів. Найчастіше для приготування браги використовують сухі дріжджі. Добре зарекомендували себе в самогоноварении французькі …

Про автора

admin administrator