Як правильно працювати із марципаном

Авторadmin

Як правильно працювати із марципаном

Як працювати з марципаном? Розкачувати марципан потрібно на цукровій пудрі, товщиною він повинен бути не менше 2 мм. Для надання форми можна використовувати ті ж інструменти, що і для мастики. Якщо маса погано піддається ліпленню потрібно покласти її на деякий час в холодильник.

Завдяки пластичності марципанової пасти, з неї часто виготовляють різноманітні фігурки тварин, квітів та фруктів. В Угорщині є цілий музей, всі художні експонати якого виготовленні з марципана. Крім цукерок і фігурок, марципан використовують для прикрашання тортів та для начинки інших кондитерських виробів.

Марципан – це маса, яка складається з мигдалевого борошна та цукру. На різних виробництвах підбирають свої оригінальні комбінації інгредієнтів, але всі створюють ніжні солодощі, які тануть у роті. Одні можуть бути більш солодші, інші відрізнятись приємним ароматом обсмаженого мигдалю, або ж навіть мати гірчинку.

Марципан сирцевий Мигдаль очищують від шкірки, підсушують, подрібнюють, з'єднують з цукровою пудрою, патокою і 2-3 рази пропускають крізь м'ясорубку з дрібною решіткою. Потім ароматизують коньяком або вином та додають барвник.

99.00грн.

Мигдально-цукрову масу застосовують в якості:

  1. самостійного лакомства у вигляді круглих цукерок, печива або хліба;
  2. баточніков і цукерок, покритих шоколадною глазур'ю;
  3. начинки для тортів, пирогів, цукерок, тістечок;
  4. об'ємних розфарбованих фігурок;
  5. обтягування для тортів;
  6. інгредієнта для марципанового лікеру.





Марципан можна приготувати самостійно або взяти готовий. Про перший – трохи нижче. Про види другого слухайте зараз. Я використовую марципан знаменитої торгової марки Laped(Італія), представлений в двох видах: 1. марципан для моделювання; 2. марципан для начинки і …

Про автора

admin administrator