Зміст:
Як приготувати лечо з яйцем по-угорськи: класичний рецепт
Угорське лечо – не тільки закрутка на зиму. Цю страву з перцю готують на сковороді разом з яйцями, помідорами і зеленню.
Дивіться відео, як приготувати найсмачніший омлет:
Деокупація півдня країни – як українські військові відвойовують території
Заборона на пересування країною для військовозобов’язаних – всі деталі
Ракетні удари по мирних українськиих містах – липень 2022
Ядерний тероризм Росії
Виходить смачне вегетаріанське рагу, яке можна подати на обід або вечерю. Воно чимось нагадує ізраїльську шакшуку.
Лечо з яйцем по-угорськи
- 4 яйця
- 1 цибуля ріпчаста
- 2 солодких червоних перчини
- 2 перчини “Білозерка”
- 3 помідори
- Оливкова олія – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль за смаком
- Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями.
- Розігріваємо сковороду з оливковою олією і викладаємо на неї цибулю.
- Після додаємо перець з помідорами і тушкуємо близько 10 хвилин. Потім заливаємо яйцями і тримаємо на вогні до готовності.
- Зверху можна додати зелень і сіль за смаком.
Які бувають рецепти лечо
- Як і будь-яку популярну страву, лечо всі готують по-різному. Обов’язковою є наявність трьох ключових інгредієнтів: солодкого перцю, помідорів і цибулі.
- У східних районах Німеччини лечо подають як гарнір до смаженого на грилі м’яса, ковбасок або сосисок.
- Іноді до складу лечо додаються різні м’ясні продукти: домашню копчену свинячу ковбасу або копчене м’ясо.
- Класичне угорське лечо в кінці заливають розмішаними яйцями і їдять з великою кількістю білого хліба.
- У країнах Південної Європи лечо часто заготовляють на зиму. Для цього нарізані овочі тушкують, потім заправляють спеціями і оцтом, а потім закривають у банки.
Класичний рецепт приготування домашнього лечо на зиму –
Домашнє лечо з болгарського перцю та помідорів чудово смакує з будь-якими стравами з м’яса, риби чи птиці.
Гайда робити заготовки на зиму разом зі Смачно 24!
Інгредієнти
- Болгарський перець 3 кг
- Олія соняшникова 100 мл
- Помідор 2 кг
- Цукор 100 г
- Сіль 2 ст. л.
- Оцет 9% 2 ст. л.
Рецепт приготування
Ретельно миємо овочі. Болгарський перець чистимо від насіння, розрізаємо на шматочки.
Помідори нарізаємо невеликими шматочками та перебиваємо в блендері або перекручуємо через м’ясорубку.
Додаємо до каструлі з перебитими помідорами цукор, сіль, олію – перемішуємо.
Викладаємо в каструлю до помідорів шматочки болгарського перцю та ставимо на вогонь. Доведіть овочі до кипіння та варіть близько 30 хвилин на малому вогні.
Зніміть каструлю з вогню та додайте оцет – перемішайте.
Розлийте лечо в стерилізовані банки та закрийте кришками. Зберігайте лечо в прохолодному місці протягом року. Смачного!
Про автора