Як правильно смажити шашлик зі свинини на ґратах

Авторadmin

Як правильно смажити шашлик зі свинини на ґратах

Скільки готувати шашлик зі свинини? Час приготування залежить від обраного зрізу, товщини шматків і сили жару. В середньому рекомендується смажити не менше 20 хвилин.

Ні в якому разі не можна смажити м'ясо на відкритому вогні. Шампури потрібно викладати на мангал щільно. Перші 3-5 хвилин часто перевертайте їх, щоб м'ясо покрилося скоринкою і зберегло весь сік всередині. Потім обертайте шампури кожні 2-3 хвилини, щоб шашлик не підгорів і просмажився рівномірно.

Рекомендації з приготування шашлику: Регулярно перевертайте шампури, щоб м'ясо не підгоріло; Щоб не розгорявся вогонь сильно, можна гасити його полум'я водою; Перед тим, як зняти шашлик з вугілля, перший шматочок надріжте і перевірте готовність; Середній час приготування становить 15-20 хвилин.

Так, коли вугілля для смаження м'яса буде готове, треба рівномірно посипати його сіллю. Вам знадобиться приблизно 100-200 г. Пам'ятайте, що потрапивши на вугілля, сіль почне «вибухати» і може обпекти. Починати смажити шашлик можна, щойно мине бурхлива реакція солі на високу температуру.

Також не забуваємо, що середній час приготування шашлику – 15-20 хвилин. Щоб перевірити готовність, потрібно надрізати шматок м'яса і злегка натиснути на нього. Якщо виділяється безбарвний сік, значить, прийшов час знімати шампури з мангала. Якщо сік червоного відтінку – ще трохи почекати.





Все, що готується з мінімальною кількістю інгредієнтів, вважається класикою. Ось і в цьому рецепті з інгредієнтів присутні тільки свиняча шийка, сіль, перець і цибулю. І все! Кількість спецій залежить від кількості м’яса, причому чим більше цибулі, тим краще. Цибульний сік допоможе стати свинині …

Про автора

admin administrator