Як правильно темпура чи темпура

Авторadmin

Як правильно темпура чи темпура

Як приготувати темпуру

Вишукана та витончена японська кухня, багата на диво смачними та корисними стравами, приготованими на основі риби та морепродуктів, зараз користується величезною популярністю у всьому світі. Одна з найцікавіших та найпримітніших страв носить назвою темпуру. Вірніше, це навіть не певна страва, а ціла категорія страв, яка включає в себе шматочки риби, морських продуктів або овочів, які згодом обсмажують у фритюрі. Смак таких страв чудово підкреслюють специфічними соусами, які є досить різноманітними.

Як бачите, для виготовлення темури можуть бути використані різні продукти харчування. Однією з найвідоміших і найпопулярніших різновидів цієї страви є ебі темпура – страва, основу якої складають свіжі креветки. Серед інших інгредієнтів – обсмажена в клярі спаржа, цвітна капуста, солодкий перець та деякі інші овочі, солодкі фрукти, а також риба та морепродукти. М’ясо з цією метою використовується набагато рідше.

Один із найважливіших моментів у процесі приготування темури – це приготування кляру. Його головними інгредієнтами є курячі яйця, борошно та холодна вода. При цьому консистенція кляру повинна вийти майже такою самою, як консистенція негустої сметани, але набагато легшою і насиченою повітряними бульбашками. Для того, щоб досягти такого ефекту, всі інгредієнти кляру не можна занадто інтенсивно змішувати і збивати – достатньо лише з’єднати їх між собою і злегка розмішати за допомогою лопатки.

Для приготування клялу для темпури слід використовувати особливий вид борошна, який має однойменну назву – темпуру. При обсмажуванні страви у фритюрі таке борошно сприяє утворенню апетитної та красивої хрусткої скоринки. Нині борошно темпура представлена ​​у японських магазинах і супермаркетах, а й у наших вітчизняних. Складається мука темура з пшеничного борошна, яєчного порошку, крохмалю, а також спеціального харчового розпушувача. Крім основних компонентів іноді додають рисове або кукурудзяне борошно, сіль, перець, а також сушений часник – завдяки всім цим інгредієнтам виходить набагато більший, повітряний і смачний кляр.

Кляр готувати дуже легко та просто! Для цього до борошна темпури необхідно додати певну кількість холодної води, а також одне куряче яйце. Після того, як ці компоненти будуть акуратно перемішані, слід вмочити в кляр заздалегідь підготовлені шматочки риби та морепродуктів, а також фруктів або овочів, вибраних на індивідуальний розсуд.

Обмокнуті в кляр перелічені продукти слід відразу ж опустити в гарячу рослинну олію (при цьому її має бути багато) і смажити доти, доки зверху не з’явиться рум’яна і апетитна хрумка скоринка. До речі, на думку самих японців, найкраще, спочатку приготувати з кляру хрумку скоринку, а сам продукт, який у ньому готується, не сильно нагрівати.

Під час обсмажування масло не повинно вбиратися в ні в кляр, ні в продукти, що містяться в ньому – тому до вибору температури необхідно поставитися дуже уважно. Так тільки все підсмажиться, слід викласти готові шматочки на спеціальну паперову серветку – це дозволить позбавитися надлишків жиру, адже темпура, приготовлена ​​за всіма правилами, має бути повністю знежиреною.

Купити ж муку “TEMPURA” можна у нас на сайті в розділі Рис і всі з Риса за найвигіднішими цінами. Смачного!

Темпура

Темпура – традиционный способ приготовления мяса рыбы и овощей в кляре в японской кухне. Кляр обычно готовят на воде с яйцом и мукой с добавлением крахмала. Нарезанные полосками продукты опускают в этот кляр и перекладывают во фритюр. Важно правильно расчитать время жарки, чтобы не сгорел кляр и успело приготовиться мясо или рыба в хрустящей корочке.

Панировочные сухари Панко

Панко – это японские панировочные сухари для темпуры (блюд во фритюре). Почему-то стОят они заметно дороже обычных, поэтому решила приготовить сама. Крошки для панко более крупные, при обжарке панировка впитывает минимальное количество масла, отчего .

Темпура из куриных грудок («Тори темпура»)

Темпура – традиционный способ приготовления разных продуктов в японской кухне. По сути, это продукты перед жаркой во фритюре просто опускают в своего рода кляр, который готовится на основе крахмала. Важно не пережарить, чтобы не сгорел кляр, но и мя.

Темпура с морской рыбой

рыба морская (филе), вино десертное, лук репчатый, яйцо (белок), мука пшеничная, мука рисовая, перец болгарский, сельдерей (корень), масло соевое, вино десертное, имбирь маринованный, соус соевый, вода, редька, укроп (зелень), петрушка (зелень)

«Тори темпура» – темпура из куриных грудок

курица (грудка филе), чеснок (большой), имбирь (свежий), сахар, соль, соевый соус, перец жгучий (красный), яйцо, молоко, масло растительное, сухари панировочные

Готуємо темпуру – корисні поради та смачні страви

Темпура вважається популярною японською стравою. Головне із чого складається темпура – кляр. Для його приготування потрібне борошно, яєчний жовток і холодна вода. Всі інгредієнти повинні бути однакової температури, щоб у клярі вийшла однорідна консистенція. Для обсмажування краще використовувати фритюрницю, каструлю або сковороду з високими бортами. Потім по черзі опускайте в олію овочі, морепродукти або м’ясо. Процес приготування зовсім не складний, а результат приємно порадує.

Темпура з курячого філе – рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 700 г курячої грудки
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 ч. л. натертого імбиру
  • 2 зуб. часнику
  • щіпка гострого червоного перцю
  • 3 ч. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. кунжутної олії для обсмажування
  • 3 яйця
  • 100 мл молока
  • 40 г льоду
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 1 ст. л. рисового борошна
  • 40-50 г темпурної панірувальної суміші

Промийте, просушіть і наріжте на шматочки куряче філе.

Готуємо маринад: змішайте соєвий соус, цукор, лимонний сік, імбир, гострий червоний перець, дрібку солі, тертий часник. Замаринуйте м’ясо і залиште при кімнатній температурі на пів години.

Тим часом приготуйте кляр: збийте молоко з яйцями і додайте борошно. Добре перемішайте, щоб не було грудочок.

Обмокніть філе в клярі, а потім в панірувальні суміші і обсмажте в кунжутній олії на середньому вогні до готовності. Подавайте з зеленим листям салату.

Темпура з овочів – рецепт

Для приготування вам знадобиться:

  • 1 баклажан
  • 1 солодка картопля
  • 2 кабачка
  • 2-3 стебла молодої цибулі
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ч. л. кленового сиропу
  • 1 ч. л. рисового оцту
  • 1/2 склянки крижаної води
  • 1/2 ч. л. соди
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 3 ст. л. рисового борошна
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 300 мл кунжутної олії для фритюру

Наріжте овочі. Змішайте рисове борошно, крохмаль і соду. Окремо перемішайте соєвий соус, крижану газовану воду, кленовий сироп і рисовий оцет. Потім поступово додайте суміш із крохмалю та рисового борошна і замісити рідке тісто, як на млинці.

Розігрійте олію для смаження до 170-180 градусів.

Обмокніть овочі в пшеничній муці, а потім – в темпурному тісто. Потім відправте овочі в киплячу олію на 3 хвилини. Викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Подавайте з улюбленим соусом.

Темпура з креветок – рецепт

  • 400 г очищених креветок
  • 1 яйце
  • 1 склянку крижаної води
  • 2 ст. л. кукурудзяного борошна
  • 1 ст. л. пшеничного борошна
  • 1 часточка лимона
  • 300 мл кунжутної олії
  • щіпка гострого червоного перцю
  • соєвий соус – для подачі

З’єднайте крижану воду зі збитим яйцем, додаючи кукурудзяне і пшеничне борошно до консистенції рідкої сметани. Добре перемішайте, щоб не утворили грудочки. Додайте гострий перець.

Обмокніть креветки в темпурному клярі і відправте в киплячу олію на 4 хвилини. Перекладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Прикрасьте часточкою лимона і подавайте до столу.

Про автора

admin administrator