помідори надрізати хрест-навхрест по плодоніжки, обдати окропом, щоб потім легше було зняти шкірку, тому що вона в сік не годиться. А м'якоть нарубати (якщо насіння томатів великі і тверді, їх теж краще зняти, залишивши тільки м'якоть), викласти в каструлю і варити з додаванням солі хвилин 10 на тихому вогні.1 лют. 2022 р.
Якщо ви не знаєте скільки варити томат на зиму, відповідь проста — залежить від кількості самого томату. 2 кілограми перекручених плодів проварюйте 30-40 хвилин, і додавайте сіль та спеції за смаком.
На 3 літрову банку:
- 2 кг середніх томатів
- 1 л води
- 6 ст. л. цукру
- 1 ст. л. солі з гіркою
- 70 мл столового оцту 9%
- 3 лаврові листи
- 10 горошин духмяного перцю
- 3 бутони гвоздики
Помідор – овоч, який можна заготовити практично в будь-якому вигляді: його можна висушити, зав'ялити, заморозити, зробити з нього сік, пюре, пасту, варення, засолити, замаринувати – як окремо, так і з іншими овочами.
Томат – це культура або ж сама рослина, а помідор – лише плід. Тобто кущик, що виріс на городі, — це томат, а помідор — це плід на ньому. Саме тому правильно говорити «сорти томатів», а не «сорти помідорів». Також томатами заведено називати оброблені плоди.
Викладаємо на дно банки 3 гілочки петрушки, 4 парасольки кропу і половину часнику, нарізаного пластинами. Додаємо лавровий лист, гвоздику і перець. Зверху викладаємо помідори і висипаємо ту кількість зелені, що залишилась. Вливаємо в банку окріп, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
помідори придатні в їжу в сирому вигляді. Варять помідори для вживання як правило при хворобах, після варіння вони стають легше для шлунково-кишкового тракту — іншими словами, легше перетравлюються. У таких випадках, як правило, сирі овочі і фрукти забороняють …
Про автора