Як правильно вважати калорії у сирому чи готовому вигляді

Авторadmin

Як правильно вважати калорії у сирому чи готовому вигляді

Якщо є можливість – записуйте все у сирому чи сухому вигляді. Якщо ви зважили 40 г вівсянки, то вже неважливо, скільки додали води і як сильно розварили – ви все одно з'їли калорії з 40 г вівсянки. Продукт без термічної обробки позначається листочком, а приготовлений – жовтим значком каструльки.29 бер. 2021 р.

Щоб визначити кількість калорій в придбаній у магазині їжі, прочитайте етикетку. Так вказано енергетичну цінність на 100 г продукту. Після цього зважте шматок їжі, який плануєте з'їсти. Отриману величину помножте на кількість калорій на 100 г і розділіть на 100.

Енергетична цінність (калорійність) продуктів Енергетична цінність вимірюється в калоріях (кал), кілокалоріях (ккал), кілоджоулях (кДж).

Добова норма калорій, щоб схуднути, має бути меншою за кількість калорій, які витратяться протягом дня. Дефіцит калорій має складати 10-20% від звичної денної норми: наприклад, якщо вам зазвичай потрібно 2200 калорій на день, то для схуднення варто скоротити добову калорійність до 1760-1980 калорій.

Калорійність харчових продуктів вимірюється в кілокалоріях (ккал). Ця ж величина асоціюється з таким поняттям, як «харчова калорія». Іноді в таблиці калорійності не використовується префікс «кіло», оскільки це само собою розуміється.

Як підрахували фахівці, щоб скинути один кг ваги, необхідно втратити приблизно 7 000 ккал. Тобто, щоб скинути кілограм маси тіла, треба робити по 10 000 кроків щодня протягом 2 тижнів. Або, щоб прискорити цей процес, можна протягом тижня щоденно робити по 20 000 кроків.





Поки, на жаль, лише вручну. Коли треба враховувати термообробку? Якщо ви спекли, припустимо, запіканку, а собі потім зважуєте по по скількись грамів готового (наприклад, то 120 г, то 150 г, то 100 г). Під час випічки вага випаровується, тому 100 г тіста для запіканки могло мати …

Про автора

admin administrator