Як приготувати філе пангасіуса на сковороді

Авторadmin

Як приготувати філе пангасіуса на сковороді

Філе пангасіуса – 5 рецептів, як смачно приготувати рибу в духовці на сковороді

Риба пангасіус, рецепти приготування якої знає кожен гурман, відрізняється ніжною структурою і приємним смаком. Зазвичай в основу рецептів входить філе пангасіуса, так як його частіше можна зустріти в магазинах, і гарний він у будь варіації. Позитивні відгуки про стравах не дають пройти повз, варто відзначити прості і найбільш популярні.

Пангасіус в клярі на сковороді

Прекрасний варіант страви з ніжного соковитого філе пангасіуса виходить в клярі на сковороді.

Для нього знадобиться:

  • рибне філе – 1 кг;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • борошно;
  • яйце;
  • вода;
  • рослинне масло.

Дивіться також: Тефтелі з підливою на сковороді – 5 покрокових рецептів

Опис процесу:

  • Філе розморозити, сполоснути і обсушити на рівній поверхні.
  • Посолити і поперчити за своїм уподобанням.
  • Порізати невеликими прямокутниками.
  • Приготувати кляр: яйце з’єднати з дрібкою солі і склянкою води. У рідку масу додати борошно, щоб вийшла консистенція сметани.
  • На сковороду налити трохи олії для обсмажування. Філе обмокнуть в кляр, посмажити рибу до золотистого кольору з 2-х сторін.

Щоб риба не вийшла сухою, важливо правильно її розморозити – повільне розморожування, без мікрохвильової печі і теплої води!

Пангасіус на сковороді – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Пангасіус на сковороді – апетитне і нескладне в приготуванні блюдо для ваших обідів, вечерь і свят. Готова риба порадує яскравим смаком, соковитістю і поживними властивостями. Для приготування в домашніх умовах використовувати перевірену кулінарну збірку з семи рецептів з покроковими фотографіями.

Філе пангасіуса в клярі на сковороді

Філе пангасіуса в клярі на сковороді – ситне, смачне і універсальне блюдо для вашого столу. Подавайте його до обіду, вечері або в рамках святкового меню. Для приготування хрусткої рибки рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Пангасіуса 1 кг (філе)
  • Борошно 150 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Спеції для риби за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

Філе пангасіуса – 5 рецептів, як смачно приготувати рибу в духовці і на сковороді

Риба пангасіус, рецепти приготування якої знає кожен гурман, відрізняється ніжною структурою і приємним смаком. Зазвичай в основу рецептів входить філе пангасіуса, так як його частіше можна зустріти в магазинах, і гарний він у будь-який варіації. Позитивні відгуки про страви не дають пройти повз, варто відзначити прості і найбільш популярні.

Пангасіус в клярі на сковороді

Прекрасний варіант страви з ніжного соковитого філе пангасіуса виходить в клярі на сковороді.

Для нього буде потрібно:

  • рибне філе – 1 кг;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • борошно;
  • яйце;
  • вода;
  • рослинна олія.

Опис процесу:

  1. Філе розморозити, сполоснути і обсушити на рівній поверхні.
  2. Посолити і поперчити за своїми уподобаннями.
  3. Порізати невеликими прямокутниками.
  4. Приготувати кляр: яйце з’єднати з дрібкою солі і склянкою води. У рідку масу додати борошно, щоб вийшла консистенція сметани.
  5. На сковороду налити трохи олії для обсмажування. Філе вмочити в кляр, підсмажити рибу до золотистого кольору з 2-х сторін.

Щоб риба вийшла не сухий, важливо правильно її розморозити – повільна розморожування, без мікрохвильової печі і теплої води!

Риба, запечена в фользі з овочами

Якщо хочеться здивувати рідних і близьких – то цей рецепт просто ідеальний. Філе пангасіуса в духовці з помідорами і зеленню виходить дуже смачним і ароматним. Із запропонованих продуктів виходить 6 порцій.

знадобиться:

  • філе пангасіуса – 4 шт .;
  • помідори – 3 шт .;
  • цибуля пір’я – невеликий пучок;
  • листя кропу – 3 гілочки;
  • листя петрушки – 3 гілочки;
  • часник – 4 невеликих зубчики;
  • рослинна олія;
  • мелений чорний перець;
  • сіль.

приготування:

  1. Філе вимити і посипати перцем з обох сторін.
  2. На деко покласти фольгу, на неї по гілочці зелені, а далі розкласти філе.
  3. На рибі рівномірно розподілити пір’я цибулі і часточки помідор, змастити трохи олією.
  4. Все обернути фольгою, помістити на деку і запікати 25-35 хв. при температурі 180 ° С.

Подача готового блюда за своїм бажанням – покласти порційно на тарілки, або подати філе цілком.

З картоплею в духовці

Рецепти риби з картоплею вважаються універсальними – процес простий, а результат підійде як для щоденного, так і для святкового столу. Готову страву дуже поживне і корисне, завдяки вітамінам і мікроелементам в складі рибного філе. Виникає питання: як приготувати філе пангасіуса з картоплею швидко і смачно?

Буде потрібно:

  • середні картоплини – 7 шт .;
  • 450 г філе риби;
  • 200 г сиру;
  • сметана (або майонез);
  • зелень;
  • 3 яйця;
  • сіль за смаком;
  • спеції за бажанням.

Процес приготування:

  1. Картопля вимити, очистити, нарізати кружечками.
  2. Деко промазати маслом, розташувати на ньому шар картоплі, посипати сіллю.
  3. Далі викласти рибу, посипати сіллю і спеціями (за смаком і бажанням).
  4. Зверху картопля змастити майонезом (сметаною).
  5. Збити яйця, посолити, додати дрібно порізану зелень і трохи тертого сиру, все перемішати.
  6. Масу викласти поверх картоплі, а зверху накрити тертим сиром.
  7. Рибу поставити в духовку на 40 хв. з температурою 210 ° С.

Готовність страви можна перевірити, проткнув картоплю, вона повинна бути м’якою.

Філе пангасіуса під цибульний-грибною шубою

Любителів річкової риби дуже багато. Але вона має недолік – наявністю дрібних кісток. Філе пангасіуса в цьому випадку – прекрасний аналог! А рецепт з грибами та цибулею стане паличкою-виручалочкою, коли потрібно приготувати щось смачне і нескладне.

Інгредієнти розраховані на 5 порцій.

Буде потрібно:

  • рибне філе – 650 г;
  • гриби (шампіньйони і інші будь-які їстівні – бажанням) – 100 г;
  • помідори – 5 шт .;
  • сир – 200 г;
  • сіль, перець за своїми смаковими особливостями.

Процес приготування:

  1. Рибу вимити, воді дати стекти, порізати філе на середні шматочки.
  2. Посолити, поперчити за смаком.
  3. На деку розташувати фольгу, на неї – порізану м’якоть.
  4. На шматочки філе покласти тонкі скибочки помідор.
  5. Поверх помідор – тонко нарізані гриби.
  6. Зверху на гриби – тертий сир.
  7. Відправити в духовку на 30 хв. з температурою 190 ° С.

Готове філе підходить до будь-якого гарніру і салату.

В томатному соусі

Пангасіус – це дуже ніжна риба, страви з неї виходять особливо смачними. Пангасіус в томатному соусі має вишуканий неповторний смак. Рецепт розрахований на 4 порції.

складові:

  • філе рибне – 350 г;
  • морква середнього розміру – 2 шт .;
  • ріпчаста цибуля – 1 велика або 2 середні цибулини;
  • томатна паста – 1,5 ст. л .;
  • вода – 55 мл;
  • масло рослинне – 35 мл;
  • лавровий лист, сіль, чорний мелений перець – за смаковими особливостям.

процес:

  1. Овочі очистити, вимити.
  2. Цибулю нарізати квадратиками, моркву натерти на тертці (великої).
  3. Рибу помити, порізати порційно.
  4. Шматочки поперчити, посолити, викласти в “утятницу” шарами – спочатку філе, зверху овочі і так далі.
  5. Окремо з’єднати томатну пасту, воду, масло, сіль і спеції.
  6. Приготований соус вилити на рибу, додати лавровий лист, визначити на вогонь.
  7. Закіпевшую масу гасити 7 хв. на повільному вогні з закритою кришкою.

Пангасіус в томатно-овочевому соусі прекрасно доповнить пюре з картоплі.

Рецептів з філе пангасіуса – безліч! Це підтверджують кулінарні книги, сторінки інтернету, передачі на телебаченні. Але не варто обмежуватися запропонованими рецептами, адже філе підійде для приготування різних супів, запіканок, котлет та іншого. Досить раз спробувати приготувати страву з пангасіуса, і він стане частим гостем на будь-якій кухні!

Про автора

admin administrator