Як приготувати капусту смачно на покроковій сковороді

Авторadmin

Як приготувати капусту смачно на покроковій сковороді

Зміст:

Тушкована капуста на сковороді: 8 дуже смачних рецептів

Доброго часу доби, дорогі гості нашого сайту! Сьогодні поговоримо про те, як смачно згасити капусту на сковороді. Ця страва смачна, досить бюджетна і проста в приготуванні, з цим завданням впорається навіть господиня-початківець. Та й продукти для приготування є у кожному холодильнику.

Тушкована капуста на сковороді є гарним гарніром до різних м’ясних страв. Але якщо додати м’ясо в процесі приготування, то така капуста цілком може виступати як самостійна страва і подаватися на другу. Сьогодні ми розглянемо найпопулярніші та найсмачніші рецепти приготування тушкованої капусти, як окремо, так і з додаванням різних м’ясних продуктів.

Капуста тушкована на сковороді покроковий рецепт з фото

Які продукти потрібні для приготування тушкованої капусти на сковороді:

  • Капуста білокачанна – 800 гр;
  • Морква – 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Томатна паста – 2-3 ст.л;
  • Сіль, прець та спеції – за смаком.

Як приготувати капусту на сковороді?

1. Капусту дрібно нашаткувати, а потім добре обім’яти руками. Так вона дасть більше соку і стане м’якою. Далі, капусті потрібно дати полежати близько 10-15 хвилин.

2. Цибулю нарізати кубиком, а моркву натерти на великій тертці. Потім овочі потрібно викласти на розігріту сковороду з олією і обсмажити на середньому вогні до прозорості цибулі.

3. Після цього, до сковороди необхідно додати капусту, все перемішати і обсмажувати близько 10-15 хвилин.

4. Далі потрібно додати томатну пасту, перемішати та смажити ще 5 хвилин, періодично помішуючи. Потім додати 0.5 склянки окропу і гасити на середньому вогні близько 25-30 хвилин, не забуваючи помішувати. За 10 хвилин до готовності додасть спеції та сіль до смаку.

Тушкована капуста на сковороді готова! Смачного!

Не рекомендується використовувати для гасіння молоду капусту, вона вийде надто м’яка і просто розвариться.

Калорійність страви

Кількість калорій залежить від остаточного вибору інгредієнтів: на якому маслі ви смажитимете овочі, яку томатну пасту виберіть та інші дрібні відмінності. В цілому, різниця за калоріями не дуже велика, на наш рецепт 39 калорій на 100 г тушкованої капусти . Таким чином страва дієтична, підходить для людей, які дотримуються раціону для підтримки хорошої фігури або на дієті по здоров’ю (зниженню калорій).

  1. Білки – 1,3 г.
  2. Жири – 1,8 г.
  3. Вуглеводи – 4,5 г.

Поради щодо приготування

  1. Гашіть капусту на сковороді з товстим дном. Ідеальний вибір – чавун.
  2. Віддайте перевагу молодій капусті або маленькому качанчику, зазвичай він солодший і соковитіший. Те саме стосується моркви.
  3. Наріжте капусту, а потім потріть її з сіллю в руках, щоб пустити сік. Овоч стане хрумким і дуже соковитим!
  4. Використовуйте домашній томатний сік або помідори, перетерті в блендері.
  5. З тушкованими овочами добре поєднуються такі овочі, як часник, селера, гарбуз, пастернак, картопля, корінь петрушки. Зі спецій — сушений часник, чорний кунжут, насіння коріандру, каррі, куркума, асафетида, паприка, гвоздика, лавровий лист, чорний горошок, суміш перців.

Капуста тушкована з м’ясом дуже смачний рецепт

Що потрібно для приготування тушкованої капусти з м’ясом:

  • Капуста білокачанна – 700 гр;
  • М’ясо (будь-яке) – 600 гр;
  • Морква – 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • Томатна паста або кетчуп – 2-3 ст.л;
  • Сіль, перець, приправа для м’яса – за смаком;
  • Лавровий лист – 2 шт.

Як приготувати смачну тушковану капусту з м’ясом?

1. М’ясо добре промити, обсушити паперовими рушниками та нарізати на невеликі шматочки. Нарізане м’ясо викладається на розігріту на середньому вогні сковороду і обсмажується приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи.

2. Цибулю та моркву очистити. Цибулю нарізати кубиком, а моркву натерти на великій тертці. Потім овочі викладаються до м’яса, додаються спеції, сіль та томатна паста. Все смажиться до напівготовності цибулі. Далі, в сковороду заливається 1 склянка окропу і гасити до повного випаровування води.

3. Капусту нашаткувати і додати до м’яса з овочами, перемішати та обсмажувати близько 10 хвилин. Потім додати лавровий лист і 1 склянку окропу, гасити на середньому вогні близько 25-30 хвилин. Тушкована капуста з м’ясом готова! Смачного!

При приготуванні тушкованої капусти можна використовувати будь-яке м’ясо. Перед гасінням його потрібно попередньо обсмажити, щоб зберегти сік

Корисні поради

Приготувати по-справжньому смачну тушковану капусту допоможуть поради досвідчених кулінарів:

  1. Щоб надати страві пікантної нотки та густоти, використовуйте звичайне пшеничне борошно. Просушіть її на сухій сковороді доти, доки вона не набуде кремового відтінку, після додайте 1 ст. ложку у блюдо за 5 хвилин до остаточної готовності.
  2. Надати кисло-солодкий смак допоможуть оцет та цукор. Додайте їх по 1 ст. ложці за 5-10 хвилин до повної готовності страви.
  3. Видалити специфічний аромат при приготуванні будь-якої страви з капусти можна, використовуючи черствий хліб. Покладіть скибочку в каструлю або сковорідку, після закінчення приготування страви заберіть хліб шумівкою.

Капуста тушкована з м’ясом та картоплею

Список продуктів необхідних для приготування тушкованої капусти з м’ясом та картоплею:

  • М’ясо (будь-яке) – 800 гр;
  • Капуста білокачанна – 700 гр;
  • Картопля – 1 кг;
  • Томатна паста – 3 ст.
  • Сіль, спеції, лавровий лист.

Як приготувати тушковану капусту з м’ясом та картоплею:

1. М’ясо добре промити, обсушити і нарізати невеликими шматочками. Потім нарізане м’ясо потрібно викласти на розігріту сковороду з олією та обсмажувати на середньому вогні до підрум’янювання.

2. Поки смажиться м’ясо, потрібно підготувати овочі. Цибулю нарізають довільно, морквину натирають на великій тертці і викладають у сковороду до м’яса. Далі слід додати сіль, спеції, перець і смажити до напівготовності цибулі. Потім додати томатну пасту, перемішати та смажити близько 5 хв.

3. Картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками, а капусту нашаткувати. Потім картоплю і капусту необхідно викласти до м’яса, перемішати, додати лавровий лист і гасити близько 10 хвилин. Далі потрібно влити близько 1 літра окропу, довести до кипіння, зменшити вогонь і гасити 35-40 хвилин. Після приготування зняти з плити та дати постояти під закритою кришкою близько 15 хвилин. Капуста тушкована з м’ясом та картоплею готова! Смачного!

Нашатковану капусту обов’язково потрібно обм’яти руками і прибрати у бік хвилин на 10. Це зробить готову страву ніжнішою

Як смачно приготувати капусту з тушонкою на сковороді

Що в капусту не додай, все одно виходить дуже смачна страва, причому низькокалорійна. Тушкована ж відрізняється особливим смаком і корисністю. Вона підходить до м’яса, картоплі, грибів, ковбаси.

При додаванні тушонки ви отримаєте блюдо з незвичайним смаком, яке варто скуштувати.

Інгредієнти:

  • капуста,
  • морква,
  • цибуля,
  • тушонка,
  • томатна паста,
  • рослинне та вершкове масло,
  • часник,
  • спеції та петрушка.

Поетапне приготування:

1. Приготування всіх інгредієнтів для блюда. Капусту слід промити, подрібнити та обдати окропом, після чого вона у процесі готування буде м’якою.

2. Цибуля нарізається півкільцями, а морква подрібнюється на тертці або ріжеться скибочками.

3. Ці інгредієнти потрібно змішати у глибокій мисці.

4. У розігріту сковороду влити олію і додати приготовані овочі, після чого приправляємо сіллю та перцем. Кладемо томатну пасту і розбавляємо овочі вершковим маслом.

Усі складові слід перемішати та залишити на гасіння хвилин на 20 на повільному вогні.

5. Настав час додати тушонку. До кінцевого приготування залишається 10 хвилин.

6. Для приголомшливого аромату та м’якого смаку додаються часточки часнику з дрібно нарізаною петрушкою. Рекомендовано їх використовувати за 2 хвилини до того, як згасите вогонь, так збережуться всі вітаміни і страва буде не тільки смачною, а й корисною.

Потрібно дати настоятися кулінарному шедевру протягом 10 хвилин, після чого можна подавати на стіл.

Капуста тушкована з сосисками

Список продуктів, необхідних для приготування тушкованої капусти з сосисками:

  • Білокачанна капуста – 700 гр;
  • Морква – 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Сосиски – 5 шт;
  • Томатна паста – 2-3 ст.л;
  • Сіль, перець – на смак.

Як приготувати капусту з сосисками?

1. Цибулю та моркву очистити та подрібнити. Моркву натерти на тертці, а цибулю нарізати зручним способом. Далі, овочі викладаються на розпечену сковороду з олією і обсмажується до напівготовності цибулі на середньому вогні.

2. Поки овочі смажаться, потрібно нашаткувати капусту. Потім капуста викладається до моркви та цибулі, додається томатна паста, сіль та перець. Все ретельно перемішується та смажиться близько 10-15 хвилин. Далі, в сковороду вливається 1 склянка окропу і гаситиметься близько 30 хвилин.

3. Поки капуста тушкується, необхідно нарізати сосиски кружальцями і обсмажити їх на невеликій кількості олії на окремій сковороді. Обсмажені сосиски викласти до готової капусти і перемішати. Капуста тушкована з сосисками готова! Смачного!

Крім сосисок можна використовувати ковбасу чи будь-яку іншу м’ясну продукцію

Тушкована капуста з томатною пастою – рецепт класичний (як у їдальні)

Смак цієї ніжної, чудової капустки знайомий з дитинства. Її нам давали в садку, школі та в радянських їдальнях. Незважаючи на всю простоту і, здавалося б, банальність цієї страви, вона не втрачає своєї актуальності й донині.

Зараз я покажу вам найпростіший ГОСТ-овський рецепт. Можна подавати її до м’яса або картопляного пюре. Ну, або просто так навернути тарілочку рум’яного овочу – теж чудова ідея!

Список необхідних інгредієнтів:

  • Капуста білокачанна – 460 гр.
  • Томатна паста – 2 ст.
  • Цибуля – 40 гр.
  • Морква – 30 грн.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.
  • Борошно – 1 ч.л.
  • Горошини перцю до смаку
  • Лаврушка – 1 листочок
  • Цукровий пісок – 1 год.
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія – небагато

Покроковий процес приготування:

Крок 1. Качан спочатку очищаємо від верхніх листочків та качан. Потім шаткуємо її тонкою соломкою.

Якщо не любите, щоб шматочки були довгі, можете нарізати кубиками.

Крок 2. Відправляємо в каструлю з товстим дном або інший посуд, де плануєте готувати страву. Наливаємо приблизно 1/3 склянки чистої холодної води.

Крок 3. Додаємо вершкове масло та ставимо на вогонь. Накриваємо кришкою і гасимо в цілому 10 хвилин. Незабаром овоч випустить сік, а олія розтане. З того моменту потрібно часто перемішувати, щоб вміст не прикипіло на дно.

Крок 4. За рецептом знадобиться 30 гр. моркви та 40 гр. цибулі. Це приблизно по половині кожного овочів середнього розміру. Морквину нарізаємо соломкою за допомогою ножа або трьома крупною терткою. Цибулю ж шаткуємо кубиками або півкільцями – як вам більше подобається.

Крок 5. В окремій сковороді нагріваємо трохи олії. Обсмажуємо тут цибулю і моркву, часто помішуючи. Хвилини через 4 вводимо сюди 2 ст. без гірки томатної пасти. Перемішуємо та засмажуємо ще 1 хвилину.

Крок 6. Готову засмажку відправляємо в каструлю з капустою. Перемішуємо. Вводимо сіль та цукровий пісок.

Після ретельного вимішування накриваємо кришкою. Гасимо 10 хвилин на невеликому вогні.

Іноді обов’язково перемішуйте склад.

Крок 7. Тепер настав момент посилити смак. Зробимо це не шкідливими хімікатами, а традиційними та найпростішими добавками. Отже, я додаю щіпку горошин перцю (штук 5), один лавровий листочок та чайну ложку столового 9% оцту.

Крок 8. Розмішуємо та пробуємо на смак. Можливо, захочеться додати солі, цукру чи трохи оцту. На цьому етапі ви можете збалансувати страву під себе. Гасимо ще 5 хвилин.

Крок 9. Тим часом беремо чисту суху сковороду (це важливо!). Ставимо її на плиту, всипаємо борошно. Сухою лопаткою розподіляємо її по всьому дну посуду. Постійно помішуючи, даємо їй придбати легкий рум’яний відтінок.

Додавання борошна зробить масу густішою та ніжнішою.

Заливаємо невеликою кількістю води та одразу перемішуємо. В результаті, повинен вийти такий м’який рідкуватий потік. Його перекладаємо у загальну овочеву масу.

Готуємо ще 1-2 хвилини, добре перемішуючи. Потім знімаємо з плити.

Продукти, необхідні для приготування тушкованої капусти з картоплею:

  • Капуста – 800 гр;
  • Картопля -5-6 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Томатна паста – 3 ст.л;
  • Сіль, перець, спеції, лавровий лист.

Як приготувати капусту з картоплею?

1. Цибулю та моркву очистити, цибулю нарізати зручним чином, а моркву натерти на великій тертці. Далі овочі викладаються на сковорідку і обсмажуються на олії до прозорості цибулі. Далі потрібно додати томатну пасту та обсмажувати 3 хвилини.

2. До овочів додати нарізану невеликими кубиками картопля, нашатковану капусту, сіль, прець та спеції. Все перемішати та обсмажувати 10 хвилин. Далі, до сковорідки слід додати 1.5 склянки окропу і лавровий лист, гасити на середньому вогні 35-40 хвилин.

3. Готову капусту зняти з плити та дати постояти під закритою кришкою 15-20 хвилин. Тушкована капуста з картоплею готова! Смачного!

Крім картоплі, в цю страву можна додавати будь-які інші овочі

Рецепт 2. З картоплею та томатною пастою

Тушкована капуста набуває нового смаку, якщо до неї додати інші овочі, наприклад, картопля.

  • 5 картоплин середнього розміру;
  • половина качана капусти (приблизно 700 г);
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 2 ст. ложка томатної пасти;
  • 1,5 склянки води;
  • рослинна олія;
  • 1 лавровий листок;
  • кмин;
  • чорний перець;
  • сіль.

Порада! Промийте нарізану картоплю кілька разів під проточною водою. Це дозволить видалити зайвий крохмаль.

  1. Вимийте картоплю, очистіть від шкірки і наріжте тонкою соломкою.
  2. Почистіть цибулину та морквину, поріжте тонкою соломкою.
  3. Білокочанну капусту вимийте, злегка обсушіть і наріжте ножем або на спеціальній шатківниці. Капуста має бути в 2 рази більше, ніж картоплі, тому що в процесі смаження її обсяг зменшиться.
  4. Картоплю обсмажте в олії до напівготовності, потім викладіть зі сковороди на тарілку.
  5. У цій же сковороді обсмажте в олії подрібнену цибулю і моркву, потім додайте до них капусту. Через 5 хвилин налийте 1 склянку води. Гасити всі інгредієнти до напівготовності.
  6. Додайте до овочів картоплю та спеції.
  7. Розведіть томатну пасту в половині склянки води і вилийте на сковороду до інших інгредієнтів. Тушіть страву до повної готовності.

Подавайте до столу у теплому чи холодному вигляді.

Капуста тушкована з грибами

Інгредієнти, необхідні для приготування тушкованої капусти з грибами:

  • Гриби – 400 гр;
  • Капуста білокачанна – 800 гр;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Томатна паста або кетчуп – 3-4 ст.л;
  • Сіль, перець, лавровий лист.

Як приготувати капусту з грибами?

1. Моркву та 1 цибулину очистити та подрібнити. Цибулю нарізати будь-яким зручним способом, а моркву натерти на великій тертці. Потім подрібнені овочі слід обсмажити на олії до прозорості цибулі. Далі додається томатна паста та овочі обсмажуються ще 5 хвилин.

2. Капусту дрібно нашаткувати і додати до цибулі з морквою. Все добре перемішати та обсмажувати разом близько 10 хвилин. Далі потрібно додати сіль, перець, лавровий лист та влити 1.5 ст окропу. Все добре перемішати і гасити 35-40 хвилин.

3. Поки капуста тушкується, потрібно очистити і обсмажити на олії 1 цибулину до прозорості. Потім додати нарізані гриби і смажити до готовності грибів. Далі вміст сковороди потрібно викласти до тушкованої капусти і добре перемішати. Тушкована капуста з грибами готова! Смачного!

У цю страву, можна також додавати будь-яке копчене м’ясо

Рецепт 4. З грибами

Капуста із грибами має неповторний смак. Після обсмажування на сковороді овочі доводяться на повну готовність у духовці. Процес приготування страви займає максимум 1 годину, тривалість залежить від температури в духовці та м’якості капусти. Готова страва має світло-коричневий апетитний відтінок та чудовий смак.

  • півтора кілограма свіжої білокачанної капусти;
  • 500 г моркви;
  • 4 цибулини (великі);
  • 500 г будь-яких грибів (свіжих);
  • 100 г томатної пасти;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • приправи;
  • сіль.

Порада! Сироїжки, грузді, хвилі і рижі перед приготуванням потрібно вимочити протягом 3-4 годин, після чого смажити 40 хвилин. Боровики та білі гриби необхідно спочатку 20 хвилин варити, потім 20 хвилин смажити. Печериці не потрібно мити, оскільки вони дуже швидко вбирають воду, ці гриби очищаються від забруднень серветкою. Свіжі печериці смажаться 30 хвилин, заморожені – 12-15.

  1. Вимийте качан, струсіть воду і наріжте дрібною соломкою.
  2. На сковороду налийте олію, обсмажте в ньому нашатковану капусту – вона має стати м’якою, прозорою і зменшитися в обсязі. Олії не повинно бути занадто багато. Якщо весь подрібнений качан не міститься на сковороді, обсмажуйте його порціями.
  3. Подрібніть цибулю кубиками або напівкільцями, обсмажте в маслі до золотистого кольору. Після цього додайте до нього натерту на великій тертці моркву і тушкуйте, поки вона не стане м’якою. Можете додати трохи води.
  4. Поріжте гриби і складіть в суху сковороду, нагрійте її і як тільки з’явиться сік, злийте його в ємність з капустою. Після цього налийте в сковороду олії і обсмажте гриби протягом 15 хвилин. Як тільки будуть готові, змішайте їх із капустою.
  5. Складіть усі інгредієнти (капусту, гриби, моркву, цибулю) у каструлю з товстими стінками або казан.
  6. Додати приправу, посолити, покласти злегка розведену водою томатну пасту.
  7. Залийте всі двома склянками окропу і поставте в духовку.
  8. Тушіть без кришки при температурі від 180 до 200˚С приблизно 20 хвилин. Якщо капуста тверда, то час приготування потрібно збільшити.
  9. За 15 хвилин до повної готовності додайте 2-3 лаврові листочки. Спробуйте, якщо прісне, досоліть.

Порада! Час від часу заглядайте в духовку та перевіряйте, як готується страва. Якщо вода википить, підлийте ще трохи.

Капуста тушкована з куркою

Які продукти необхідні:

  • Капуста – 800 гр;
  • Куряче м’ясо – 500 гр;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Помідори – 1-2 шт;
  • Томатна паста – 3 ст.л;
  • Сіль, перець, лавровий лист.

Як приготувати капусту з|із|

1. Курку помити, обсушити та нарізати невеликими кубиками. Потім куряче м’ясо необхідно викласти в сковороду з олією та обсмажувати близько 10 хвилин.

2. Поки м’ясо смажитися, потрібно підготувати овочі. Цибулю та помідори нарізати будь-яким звичним способом, головне, не дуже крупно. Моркву натерти на тертці. Далі овочі потрібно викласти до м’яса, посолити та поперчити та обсмажувати до прозорості цибулі. Тепер слід додати томатну пасту, перемішати та обсмажувати ще 3-5 хвилин.

3. Капусту дрібно нашаткувати і викласти до м’яса з овочами. Все добре перемішати та обсмажувати близько 10 хвилин. Далі слід влити 1-1,5 склянки окропу, додати лавровий лист і гасити на середньому вогні близько 35-40 хвилин. Тушкована капуста з куркою готова! Смачного!

При приготуванні можна експериментувати та додавати різні овочі чи приправи. Таким чином, можна щоразу отримувати новий смак

Рецепт тушкованої свіжої капусти з фаршем та рисом у каструлі

М’ясо, рис та капуста – ідеальна компанія на вечерю! Це тріо не тільки чудово поєднується між собою за смаком, а й за користю. Страва готується дуже просто, буквально із підручних компонентів. Адже все те, що є у списку, напевно, вже є у вас на кухні.

Також цю смакоту можна назвати лінивими голубцями. Адже тут практично ідентичний склад із традиційними голубчиками. Тільки спосіб приготування набагато простіший. Спробуйте!

Що нам знадобиться:

  • Капуста – невелика виделка
  • Фарш м’ясний – 500-600 грн.
  • Рис сухий – 120 гр.
  • Морква за смаком
  • Цибуля зелена (можна замінити ріпчастою)
  • Рослинна олія
  • Сіль, спеції за смаком

Всі продукти за кількістю регулюйте на ваш смак.

Як готувати:

Почнемо з фаршу.

До речі, його можна використати прямо з морозилки, якщо він у вас не у свіжому, а замороженому вигляді. Для того, щоб продукт швидше розморозився, краще нарізати його на шматочки.

На великій сковороді або в жаровні нагріваємо достатню кількість олії. Вирушаємо сюди м’ясо. Накриваємо кришкою і даємо кілька хвилин прогрітись. Коли нижній шар у нього схопиться, посвітлішає, тоді можна перемішувати.

Таким чином, періодично перевертаючи, щоб розбилися всі великі шматочки, готуємо до блідості.

Капусту тоненько шаткуємо. Відправляємо її сюди.

Якщо вся нарізана кількість відразу не влазить, додайте партіями. Адже вона дуже швидко осідає від термообробки, звільняючи цим місце в посуді.

Тепер гасимо її практично до готовності. За фактом дивіться самі. Адже хтось любить, коли шматочки дуже ніжні та м’які. А комусь більше подобається з хрустинкою.

Тим часом промиваємо рис і відварюємо його окремо. Він має стати готовим, але не перевареним.

За 5-8 хвилин до готовності вводимо в жаровню натерту морквину і нашатковану зелену цибулю. Як я вже казала, його можна замінити ріпчастим. Перемішуємо та продовжуємо готувати.

Відварений рис перекидаємо на друшляк, промиваємо і даємо всій рідині стекти. Пересипаємо його до загального складу. Тепер можна посолити та приправити за смаком. Також, якщо бажаєте, можна додати томатну пасту.

Крім того, чудовою ідеєю буде ввести кілька шматочків вершкового масла. Це теж чудово позначиться на смаку готової страви.

Зараз ви дізнаєтесь, як це просто приготувати.

Необхідні інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг.
  • Морква – 2 шт.
  • Гриби (у разі, печериці) – 500 грн.
  • Цибуля – 1 головка
  • Сіль, мелений перчик до смаку
  • Будь-яка зелень за бажанням
  • Трохи рослинної олії

Заливка:

  • Томатна паста – 1 ст.
  • Вода – 200 мл.
  • Борошно – 1 ст. з гіркою

Як правильно приготувати:

Качан очищаємо від млявої «сорочки». Шинкуємо тонкою соломкою. При цьому качан ми не торкаємося.

Моркву очищаємо. Трьом її великою терткою поки що в окрему миску.

У цьому випадку ми взяли печериці. Тому готувати їх будемо не відварюючи заздалегідь.

Якщо ж гриби у вас лісові, для безпеки спочатку відваріть їх 20-30 хвилин. А потім уже можна використати у цьому рецепті.

Нарізаємо їх невеликими шматочками. При необхідності попередньо можна почистити від пухкого шару на капелюшку.

У казані, жаровні або великій сковороді з бортиками нагріваємо достатню кількість олії. Сюди перекладаємо грибочки.

Незабаром з них почне випаровуватися волога, в якій вони прогасять і зменшаться в розмірі.

Коли рідина практично випарується, а шматочки набудуть рум’яного кольору, додаємо до них моркву. Слідом за своєю помаранчевою подругою вирушає до грибів і нарізаний кубиком цибуля. Перемішуємо та готуємо на невеликому вогні до м’якості овочів.

Тепер перекладаємо сюди половину нашаткованої капусти. За пару хвилин під кришкою вона осяде і тоді можна вводити частину, що залишилася.

А якщо посуд у вас місткий, то можна класти весь нарізаний овоч відразу.

Готуємо на середньому нагріві, періодично перемішуючи.

Далі робимо заливання. В окремій мисці з’єднуємо борошно та томатну пасту. Наливаємо трохи холодної води та змішуємо віночком.

Коли ви досягнете рівної, сметаноподібної консистенції, можна вливати залишки рідини. Так буде набагато простіше довести масу до однорідного стану без грудочок.

Тепер, коли капуста трохи розм’якшилася, додаємо приблизно 1 ч.л. солі та трохи чорного меленого перцю. Вливаємо отриманий томатний соус.

Вогонь зменшуємо до мінімального. Накриваємо кришкою і гасимо хвилин 10.

Тим часом підготуємо зелень. Можете брати цибулю, петрушку, кріп, кінзу – все, що вам подобається. Дрібно шаткуємо і відправляємо в жаровню після закінчення часу.

Подавати можна одразу, ще гарячим. Але тут, як і в багатьох інших рецептах, я ціную терпіння. Адже якщо дати відпочити вмісту під кришкою без нагрівання ще хоча б хвилин 10, це піде йому лише на користь. По-перше, капустка охолоне і її стане приємніше їсти, не обпалюючись. По-друге, всі продукти “подружаться” між собою і ваш обід стане смачнішим.

Як приготувати цвітну капусту смачно на сковороді — покроковий рецепт

Багато дівчат люблять готувати страви з використанням кольорової капусти, оскільки вона не тільки відрізняється чудовими дієтичними якостями, але також і дуже ніжна на смак в принципі. Особливість даного овоча полягає в тому, що для приготування самих різних блюд можуть використовуватися скоєно різноманітні суцвіття придбаної цвітної капусти, причому можна застосовувати їх як у сирому, вареному вигляді, так і обсмаженими.

Швидко, смачно, апетитно

Вирішивши приготувати смачну страву необхідно тільки заздалегідь знати, як приготувати цвітну капусту смачно на сковороді покроковий рецепт і можна приступати до готування, адже як стверджує один із відомих столичних дієтологів Ковальков: «Цвітна капуста на сьогоднішній день найкорисніший вид капусти».

Використовуючи капусту можна самостійно приготувати безліч смачних страв, від апетитних пирогів до ситного супу і при цьому вона смачна навіть у вигляді самостійної страви. Дотримуйтесь рецептом і ваші близькі обов’язково скажуть : « А можна добавку, будь ласка?».

Цвітна капуста в клярі

  • цвітна капуста (1 кг);
  • яйце (4 шт);
  • пшеничне борошно (3 ст. л.);
  • рослинна олія (4 ст. л.);
  • сир (100 грам);
  • суха зелень (2 ст. л.);
  • перець, сіль(в залежності від смакових уподобань).

Для краси можна додати зверху капусти в клярі трохи тертого твердого сиру.

Про автора

admin administrator