Зміст:
Рецепти котлет
Котлети — як правило, м’ясний виріб з фаршу у вигляді коржа. Словом côtelette французи називають надреберне м’ясо на туше свині (côte – ребро), тому зв’язок котлети з м’ясом не випадковий. Але котлети можна приготувати не тільки з м’яса і не тільки з фаршу. Для котлет підходить будь-яке м’ясо, доведене до стану фаршу, тому бувають котлети курячі (котлети з курки), котлети з індички, котлети з яловичини. Але рецепт котлети не обов’язково повинен включати такий інгредієнт, як м’ясо. Бувають котлети з фаршу, виготовленого з м’ясних субпродуктів: це котлети з печінки або печінкові котлети. (До речі, рецепт печінкові котлети бажано готувати з яловичою печінкою, тому що вона найбільш благотворно впливає на наш гемоглобін). Дуже смачні котлети — рибні котлети. Найпопулярніші котлети з риби — це котлети з щуки. Котлети з щуки, рецепт яких ви можете знайти на нашому сайті, за своєю технологією дуже нагадують фаршировану рибу, але приготувати їх значно простіше. Приготування котлет можливо і з овочів. Можна приготувати чисто овочеві котлети. Наприклад, котлети з капусти (капустяні котлети), картопляні котлети, морквяні котлети. Рецепт морквяні котлети, рецепт капустяні котлети або рецепт картопляні котлети дуже підходять вегетаріанцям або людям, які дотримуються дієти. І нарешті, рецепт котлет з фаршу – це теж не жорстке правило, тому що ви можете зустріти і рубані котлети і навіть котлети з цільного шматка м’яса.
Як приготувати котлети
Деякі рецепти котлет вже стали легендарними. Ну хоча б рецепт котлети по-київськи, або пожарські котлети. Котлети по-київськи навіть широко відомі у всьому світі. По суті, це навіть не курячі котлети, а куряча відбивна з начинкою. Тому котлети по-київськи зовсім не схожі на котлети з курячого фаршу.
Найчастіше котлети смажать, але можна приготувати котлети в духовці. Існують і парові котлети. Якщо вам хочеться приготувати котлети на пару, ви можете приготувати котлети в пароварці. Але як би ви не готували котлети, найсмачніші котлети — це домашні котлети. Тому що в них мало хліба і багато любові. Хоча якщо ви запитаєте грамотного кухаря, як приготувати котлети, він відповість, що дуже важливо зберегти м’ясний сік. Саме для цього трохи хліба в котлети і додають.
Як приготувати домашні котлети з фаршу: простий рецепт –
В кулинарии одним из самых простых продуктов для приготовления мясного блюда считается фарш. Все мы любим сочные домашние котлетки, поэтому как их правильно приготовить – читайте дальше.
Домашние котлеты из фарша – это вкусное и питательное блюдо. Рецепт приготовления прост, однако в нем есть некоторые тонкости, которых следует придерживаться, чтобы котлеты получились сочными.
Ингредиенты
- Молотый чёрный перец 1 г
- Молоко 100 мл
- Масло подсолнечное 10 мл
- Фарш (свино-говяжий) 600 г
- Хлеб 50 г
- Лук репчатый 1 шт.
- Чеснок 1 зубчик
- Яйцо 1 шт.
Рецепт приготовления
Несколько кусочков хлеба нарежьте и замочите в молоке. Если молока нет, его можно заменить водой.
Очистите лук и зубчик чеснока. Потрите лук на мелкой терке. Чеснок выдавите с помощью часникодавки.
Добавьте лук и чеснок в фарш. Добавьте черный молотый перец и соль по вкусу.
К смеси добавьте 1 яйцо и размешайте.
Отбейте фарш и разделите его на несколько частей.
На доску высыпьте панировочные сухари. Возьмите немного фарша и скатайте небольшие шарики. Полностью обкатайте котлету в сухарях, а затем ножом нажмите на нее, чтобы отрегулировать необходимую толщину. С помощью руки сформируйте овальную или продолговатую форму котлеты.
Поставьте сковороду на средний огонь и обжарьте котлеты до румяного цвета.
Советы по приготовлению
Домашние котлеты можно подавать с любым гарниром. Это может быть картофельное пюре, спагетти, тушеные овощи, салаты, крупы. Дополнить блюдо можно различными соусами.
Если у вас нет яйца, то можете готовить котлеты без него. Они все равно будут держать форму.
Котлеты получатся, если вы добавите в фарш сухой хлеб, а не свежий.
Сформированные котлеты не обязательно жарить все. Вы можете положить их в морозильную камеру, но обязательно на доску, чтобы они не склеились. Также они должны быть обкатанными в панировочных сухарях.
Котлети зі свинини – простий рецепт
Бажаєте приготувати ароматні соковиті котлети? Легко! Пропонуємо класичний рецепт котлет із свинячого фаршу. Страва виходить ніжною, смачною, простою в приготуванні. Подавати його краще гарячим з картопляним пюре, кашами або з овочевим салатом. Це смак знайомий з дитинства!
- Свинина 500 г
- Яйце куряче 1 шт
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Батон (окраєць) 1 шт
- Перець чорний 1/2 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Сухарі панірувальні за смаком
- Олія соняшникова (для смаження)
Як приготувати “Котлети зі свинини”
У окрайця батона зрізати кірку, залишити м’якуш і замочити водою. Через 5 хвилин віджати воду.
Булка додається в блюдо для того, щоб котлетки вийшли соковитими, а не для збільшення їх кількості. Намагайтеся не додавати більше одного окрайця на 500 г м’яса, інакше загубиться весь м’ясний насичений смак.
Свиняче м’ясо разом з цибулею та батоном пропустіть через м’ясорубку. До фаршу додати яйце, сіль, перець і все це ретельно перемішайте.
Насипте в окрему тарілочку панірувальні сухарі або борошно. Наберіть фарш столовою ложкою та покладіть в сухарі, сформуйте круглу котлетку.
Викладіть на добре розігріту сковороду з олією. Обсмажте з двох сторін на середньому вогні до апетитної рум’яної скоринки.
Котлети з свинячого фаршу готові. За цим рецептом вони виходять ніжні, соковиті та дуже смачні. Подавайте з картопляним гарніром чи овочами. Смачного!
Про автора