Цукати з імбиру

Авторadmin

Цукати з імбиру

Цукати з імбиру

Цукати з імбиру – досить незвичайні східні ласощі. Цукати виходять з гірчинкою, яка насправді дуже корисна. Такий імбир допомагає при простудних захворюваннях, знімає біль в горлі. З сиропу, в якому варилися цукати, можна приготувати відмінний імбирний чай з фруктами. Готувати дані цукати зовсім не складно. Головне уважно дотримуйтесь наших порад і насолоджуйтеся дивним результатом.

Інгредієнти

Приготування

Імбир необхідно нарізати тонкими пластинками, щоб швидше вийшла гіркота.

Далі складаємо пластинки імбиру в каструлю і заливаємо гарячою водою. Варити імбир слід до м’якості близько 40-50 хвилин. Якщо хочете зменшити гіркоту кореня, то краще зливати воду після 15 хвилин кипіння і наливати нову. Можете повторити кілька разів.

Потім готуємо сироп. Цукор заливаємо водою змішаної з соком лимона. Розраховуємо з пропорції на 1 ст. цукра 0,5 склянки води з лимоном. Доводимо до кипіння.

Тепер кладемо скибочки імбиру і уварюємо сироп, постійно помішуючи, інакше імбир може потемніти.

Варимо 20-25 хвилин. Скибочки повинні стати прозорими. Далі їх необхідно поштучно обвалювати в цукрі. Зручно використовувати виделку.

Відкладаємо цукати на пергамент і даємо добре просохнути. Можна залишати на ніч.

Готові цукати можна зберігати в скляній банці або відразу продегустувати.

Цукаты из имбиря

Не просто приятное лакомство, а универсальное средство от простуды. Результат Цукаты из имбиря имеют особенный, ни с чем несравнимый вкус.

Состав / ингредиенты

чайная ложка5 мл
десертная ложка10 мл
столовая ложка20 мл
стакан200 мл

ГИ: 13 / 0 / 88

Пошаговое приготовление

Шаг 1:

Шаг 2:

Шаг 3:

Шаг 4:

Шаг 5:

Шаг 6:

Шаг 7:

Шаг 8:

Приготовления цукатов из имбиря по этому рецепту довольно трудоемкий процесс, но безусловно он того стоит.
Корень имбиря тщательно промываем и очищаем, а затем нарезаем тонкими ломтиками по 2-3 мм.
Складываем в подходящую емкость и заливаем водой. В таком состоянии корень стоит трое суток.
Вымачивание необходимо, чтобы немного смягчить обжигающий вкус имбирного корня.
Затем имбирь перекладываем в емкость для варки, заливаем водой, доводим до закипания и сливаем воду.
Засыпаем сахар в имбирь, добавляем три стакана воды и варим около получаса на медленно огне, постоянно помешивая.
Затем еще дважды провариваем цукаты таким же образом, но только после полного остывания.
Когда имбирь станет прозрачным, цукаты остужают, посыпают сахарной пудрой.
Полностью готовые цукаты из имбиря хранят в баночках.

Робимо цукати з імбиру в домашніх умовах

Імбир відомий з давніх-давен своїми лікувальними властивостями. У ньому зібрано джерело вітамінів, макро- і мікроелементів, необхідних для людини.

Існує маса рецептів в залежності від бажаного ефекту. Але ще він може бути неймовірно смачним, що важливо при бажанні оздоровити з його допомогою маленьких гурманів.

Лікувальні властивості цукатів з імбиру

Якщо просто закип’ятити воду зі шматочком імбиру, то вийде досить специфічний на смак напій, що не завжди подужає пропити в системі і дорослий. «Підсолодивши» корисні властивості рослини, можна отримати засіб для поліпшення:

  • апетиту і травлення в цілому;
  • пам’яті, як у дитини , так і у дорослого;
  • вироблення організмом речовин, що протистоять старінню клітин;
  • протистояння організму вірусам, що особливо актуально в міжсезоння і зимовий період.

Позитивно впливає імбир на гормональну систему, кровообіг, проявляє спазмолітичну дію, а також, на думку фахівців, протистоїть появі ракових клітин.

У 100 г готового продукту міститься:

  • 3 г білка;
  • 0.4 г жирів;
  • 54.5 г вуглеводів.

Калорійність продукту складає 215 ккал.

Такий великий список корисних властивостей і досить прийнятний склад за змістом дають всі підстави вважати цукати з імбиру цінними на будь-якому столі. Та й за вартістю він дешевше, ніж аптечні ліки (імунностимулюючі, наприклад).

Застосування імбирних цукатів

Крім лікувальних властивостей, даний продукт дарує особливий смак варення та джемів. Тому часто використовується як інгредієнт при варінні цих закруток на зиму.

Дітям сподобаються конфітюри з застосуванням імбирних цукатів, які урізноманітнюють страву. А якщо прийшли гості, то можна запропонувати його як добавку в чай або виготовити з його застосуванням випічку, вразивши неординарністю смаку.

А ще – це дуже смачно. Такий продукт можна сміливо виставити на святковий стіл і пригощати гостей.

Перевагою домашнього рецепта є повний контроль процедури приготування, свіжості інгредієнтів і значна економія коштів у порівнянні з покупними цукатами.

Протипоказання

Попри всі переваги імбиру-цуката, деяким людям слід повністю від нього утриматися. Це пов’язано з елементами, що входять до складу імбиру і доданими при виготовленні цукатів.

Ласощі на 80% складаються із самого імбиру. Цукор грає роль консерванту, що пом’якшує смак.

Протипоказані імбирні цукати людям, що страждають:

  • цукровим діабетом;
  • виразкою шлунка;
  • жовчнокам’яною хворобою;
  • сечокам’яною хворобою.

Імбир впливає на слизову як подразник, провокуючи рух каменів. А вони, своєю чергою, неминуче призводять до хворобливих відчуттів.

Не рекомендується прийом цукатів з імбиру під час захворювань, що вимагають впливу лікарських препаратів. Імбир підсилює дію інгредієнтів, тому розрахувати правильне дозування буде складніше. Однозначно не слід вживати даний продукт при артеріальній гіпертензії і підвищеній температурі тіла.

В нерівній сутичці жінок із зайвими кілограмами цукати – не помічник. І не важливо, з імбиру вони або, скажімо, з яблук. До складу готового продукту входить цукор, що само по собі нівелює зусилля зі схуднення.

Але якщо вживати його помірними порціями, то практично всім такий продукт принесе тільки задоволення і користь.

Рекомендації з приготування імбирних цукатів

Процедура приготування сама по собі нескладна і під силу будь-кому в домашніх умовах. Інгредієнтів потрібно мінімум. А ось часу може зайняти досить багато. У деяких рецептах вказується 45 хвилин. Але потрібно розуміти, що це береться узагальнений показник, коли слід виконувати певні дії.

Всім, хто хоч раз стикався з приготуванням цукатів з іншої основи, зрозуміло, що варіння вимагає значно більшої кількості часу. Бажано розташовувати не менше ніж двома з половиною годинами.

Також підготувати слід 1-2 каструлі середньої величини, друшляк, пекарський папір (пергамент) для духовки і безпосередньо самі інгредієнти. Зазвичай розрахунок роблять на 4 порції. Для них досить 200 г основного інгредієнта – імбиру. Від цих цифр в залежності від кількості персон, на яких розраховано страву, роблять розрахунки. Але потрібно враховувати, що запастися «на роки» цим лікувальним і смачним виробом не вдасться. Його термін зберігання в холодильнику або погребі не перевищує 4 міс, а краще витратити за квартал.

При виборі імбиру орієнтуються на той факт, що старий корінь навіть після приготування буде пекучим, а молодий – дає менше гіркоти. Гладку світлу шкурку молодого імбиру легше відокремити від корисної основи продукту. Але викидати шкірку не слід – вона також стане в пригоді у господині на кухні, але не для цукатів.

Для зберігання готового продукту буде потрібно відповідного обсягу банку зі скла з кришкою.

Найпростіший рецепт

Цей рецепт також називають європейським. Швидше за все, його не тільки придумали і активно використовують в цій частині світу, але і називають так через практичність і лаконічність, властивих менталітету жителів Європи.

Для нього буде потрібно всього кілька позицій інгредієнтів:

Зазвичай береться пропорція 200 г води на 1 ст. цукру і 200 г імбиру. Саме такий розрахунок підійде на 4 осіб (стандартну сім’ю).

Покроковий процес приготування:

  1. Очищення і нарізка імбиру. Чистити корінь імбиру можна ножем, виделкою або овочечисткою. Все залежить від наявності вигинів і зручності процедури господині. Нарізати можна також овочерізкою або звичайним ножем. Існує кілька підходів. Одні кухарі стверджують, що чим тонше нарізаний імбир, тим він краще проварюється і просочується. Інші просто роблять різноманітні геометричні фігури (квадрат, прямокутник, трикутник та ін.).
  2. Шматочки перекладають в каструлю і варять 1 год. Бажано перманентно перемішувати, щоб домогтися однорідності просочення і майбутні цукати не склеєні.
  3. Відкинути на друшляк без додаткових дій по усуненню рідини зі шматочків.
  4. Приготувати сироп. Для цього в іншої каструльці з’єднують воду і цукор, засипають з друшляка шматочки імбиру і варять ще 1 годину. Саме стільки часу зазвичай потрібно для того, щоб цукати стали прозорими, оптимально ввібравши в себе сироп.
  5. Виймаючи шумівкою цукати, викладають їх на пекарській папір так, щоб вони не торкалися один до одного.
  6. Підсушування. Найкраще це зробити в духовці. Прогрівати її заздалегідь не потрібно. Просто включити на півгодини на мінімальний вогонь (при 30 градусах).
  7. Після підсушування кожен шматочок слід обваляти в цукрі. Якщо підсушування відбувалося в духовці, потрібно постаратися не обпектися, використовуючи, наприклад, ложку. Готовий продукт поміщають в банку.

Підсушувати можна і при кімнатній температурі, але займе процес ще більше часу.

Імбирно-пряні цукати

Буде потрібно трохи більше інгредієнтів:

  • імбир, цукор, вода (200 г, 200 г, 2 ст.);
  • цукрова пудра;
  • кориця (1 ч. л.);
  • гвоздика (2 шт.).

Процедура виготовлення повторює перші 3 пункти попереднього рецепта. Але потім йдуть такі параграфи:

  • при готуванні сиропу, в нього додають не тільки цукор, а й прянощі;
  • підсушування (в духовці за тією ж технологією, що і в попередньому рецепті);
  • обвалювання в цукровій пудрі.

Імбир, як спеція, дуже органічно з’єднується з прянощами, що робить готову страву незвичайною, але дуже смачною.

Крім прянощів, можна використовувати ще і мед. Його замість (або разом) прянощів додають в сироп. Але, щоб мед не втратив своїх корисних властивостей, його вносять на останньому етапі.

Нескладний за процедурою приготування рецепт дозволяє отримати смачний і дуже корисний продукт, застосовувати який можна щодня як готове ласощі і інгредієнт- родзинку в інших стравах.

Про автора

admin administrator