Як приготувати ковбасу в рукаві для запікання

Авторadmin

Як приготувати ковбасу в рукаві для запікання

Зміст:

Домашня ковбаса в духовці від Євгена Клопотенка

Згадуєш про домашню ковбасу, а ніс уже наче відчуває її насичений аромат, слина виділяється і ти прагнеш скуштувати шматочок того соковитого мʼяса. Ця страва – абсолютне задоволення, яким себе треба тішити не лише на свята, а кожен раз, коли є натхнення щось запекти. Ви можете взяти рецепт зіньківської ковбаси, котра готується з кровʼю, або ж узяти цей класичніший рецепт запеченої ковбаси зі свинини з салом.

Яке мʼясо для ковбаси обрати

Щоб ковбаса вийшла соковитою та насиченою, обирайте задню частину чи свинячу лопатку. Вони чудово поєднуються з салом і дають смачний результат. Ви також можете взяти ошийок, але він досить жирний, а тому до нього сало додавати не варто. А от у вирізці жиру зовсім мало, тому її брати не рекомендуємо.

Також перед приготуванням ковбаси радимо трішки приморозити мʼясо, щоб воно легше нарізалося. Пари годин у морозилці вистачить.

Скільки сала додати

На півтора кілограма мʼяса ми взяли 100 г сала. Ковбаса була соковита та в міру жирна. Якщо ви любите прямо таки жирні ковбаси, додайте більше сала – 150-200 г. Прибирати сало з рецепта не рекомендуємо, адже ковбаса може вийти сухою.

Як випікати ковбасу

Запікання ковбаси потребує регулювання температур. Спочатку вона випікається за 160 градусів, потім температура підіймається до 180, а останні 15 хвилин допікається за 200 градусів. Така градація дозволяє зайвій воді випаруватися, мʼясу рівномірно приготуватися, а ковбасі на фінальному етапі отримати привабливу золотаву скоринку.

Корюківський рецепт: смажені огірки з м’ясом

Альтернатива м’ясним ковбаскам. Рецепт домашніх ковбасок із картоплі

Як приготувати домашню ковбасу

Інгредієнти

Домашня ковбаса в духовці: покроковий рецепт

Наріжте дрібним кубиком 1,5 кг свинини та 100 г сала. Очистьте головку часнику та пропустіть його через прес.

Змішайте мʼясо, сало та часник, приправте їх ½ ч.л. перцю та 1 ч.л. солі, перемішайте та залийте 200 г молока.

Увімкніть духовку розігріватися до 160 градусів. Промийте оболонку під протоком води та надіньте на спеціальну насадку мʼясорубки для ковбаси. Почніть начиняти ковбасу.

Начиняйте ковбасу, не щільно трамбуючи мʼясо. Коли наповните її всім мʼясом, завʼяжіть кінці оболонки на вузол.

Викладіть ковбасу на застелене пергаментом деко, закручуючи її. Проткніть ковбасу по всій довжині зубочисткою на відстані 4-5 см кожен прокол.

Випікайте ковбасу 30 хвилин за температури 160 градусів, потім підніміть температуру до 180 градусів і випікайте ще 30 хвилин. Підніміть температуру до 200 градусів і запікайте 15-20 хвилин до утворення золотавої скоринки.

Подавайте ковбасу гарячою чи коли вона повністю охолоне. Смакує вона однаково чудово.

Ставте нам питання й пишіть коментарі. Ми проробляємо кожен рецепт, перш ніж поділитись з вами, тому нам важливо розуміти чи все у вас виходить. Якщо щось пішло не так, ми обовʼязково допоможемо.

Залишити відгук Скасувати відповідь

Читайте також

Майже український. Рецепт іспанського бутерброда з кров’янкою та томатом

Салат табуле з куркою і редисом

Ніжний паштет з лівером та коньяком від Євгена

Неймовірно гарбузові. Вареники з гарбузом від Євгена Клопотенка

Риба з фенхелем і лимоном

Арабська піта з куркою вдома: смачно та просто

Пісні вареники з квашеною капустою від Євгена Клопотенка

Швидкий сніданок на кожен день: варені яйця із

Для всієї родини. Гуляш зі свинини та картоплі

Спаржа з соусом бешамель

Популярний східний стрітфуд: як приготувати шаурму з куркою

Шоколадний сандвіч

Пишні оладки на кефірі з бананом: швидкий рецепт

Новий смак звичної страви. Рецепт тушкованої капусти з

Нове у ваших перших стравах. Суп Фо за

Святковий пиріг з сухофруктами

Куряча грудка з моцарелою

Плов зі свинини за рецептом Євгена Клопотенка

Паелья з куркою і куркумою

Просто та смачно. Тонкі млинці з лососем та

Домашня ковбаса в духовці від Євгена Клопотенка

Інгредієнти

Follow The Directions

Домашня ковбаса в духовці: покроковий рецепт

Наріжте дрібним кубиком 1,5 кг свинини та 100 г сала. Очистьте головку часнику та пропустіть його через прес.

Змішайте мʼясо, сало та часник, приправте їх ½ ч.л. перцю та 1 ч.л. солі, перемішайте та залийте 200 г молока.

Увімкніть духовку розігріватися до 160 градусів. Промийте оболонку під протоком води та надіньте на спеціальну насадку мʼясорубки для ковбаси. Почніть начиняти ковбасу.

Начиняйте ковбасу, не щільно трамбуючи мʼясо. Коли наповните її всім мʼясом, завʼяжіть кінці оболонки на вузол.

Викладіть ковбасу на застелене пергаментом деко, закручуючи її. Проткніть ковбасу по всій довжині зубочисткою на відстані 4-5 см кожен прокол.

Випікайте ковбасу 30 хвилин за температури 160 градусів, потім підніміть температуру до 180 градусів і випікайте ще 30 хвилин. Підніміть температуру до 200 градусів і запікайте 15-20 хвилин до утворення золотавої скоринки.

Подавайте ковбасу гарячою чи коли вона повністю охолоне. Смакує вона однаково чудово.

h2:eq(0)’ data-code=’PGRpdiBjbGFzcz0nY29kZS1ibG9jayBjb2RlLWJsb2NrLTEgY29kZS1ibG9jay1wcmVtaXVtXzFtJyBzdHlsZT0nbWFyZ2luOiA4cHggYXV0bzsgdGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyBkaXNwbGF5OiBibG9jazsgY2xlYXI6IGJvdGg7Jz4KPCEtLSAvNTgzMDI4NDQvU0xEU19LbG9wb3RlbmtvX1ByZW1pdW0xX00gLS0+CjxkaXYgaWQ9J2Rpdi1ncHQtYWQtMTYxNzM4MjEzMjExNC0wJyBzdHlsZT0nd2lkdGg6IDMwMHB4OyBoZWlnaHQ6IDI1MHB4Oyc+CiAgPHNjcmlwdD4KICAgIGdvb2dsZXRhZy5jbWQucHVzaChmdW5jdGlvbigpIHsgZ29vZ2xldGFnLmRpc3BsYXkoJ2Rpdi1ncHQtYWQtMTYxNzM4MjEzMjExNC0wJyk7IH0pOwogIDwvc2NyaXB0Pgo8L2Rpdj4KPC9kaXY+Cg==’ data-block=’1’>

Товари від Шефа

Поради Клопотенка

Поради експертів

Новини

@Klopotenko

Підписатися на нас

Всі права на матеріали, розміщені на сайті klopotenko.com охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту klopotenko.com без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється. © Євген Клопотенко 2024

h2:eq(1)’ data-code=’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’ data-block=’2’>

h2:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’3’>

h2:eq(3)’ data-code=’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’ data-block=’4’>

h2:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’5’>

h2:eq(0), .posts-e .post-border:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’19’>

h2:eq(1), .posts-e .post-border:eq(4)’ data-code=’PGRpdiBjbGFzcz0nY29kZS1ibG9jayBjb2RlLWJsb2NrLTIwIGNvZGUtYmxvY2stbW9iaWxlLXBvc3RzLTInIHN0eWxlPSdtYXJnaW46IDhweCBhdXRvOyB0ZXh0LWFsaWduOiBjZW50ZXI7IGRpc3BsYXk6IGJsb2NrOyBjbGVhcjogYm90aDsnPgo8IS0tIC81ODMwMjg0NC9TTERTX0tsb3BvdGVua29fUHJlbWl1bTJfTSAtLT4KPGRpdiBpZD0nZGl2LWdwdC1hZC0xNjE3Mzg0MTIzNDY2LTAnIHN0eWxlPSd3aWR0aDogMzAwcHg7IGhlaWdodDogMjUwcHg7Jz4KICA8c2NyaXB0PgogICAgZ29vZ2xldGFnLmNtZC5wdXNoKGZ1bmN0aW9uKCkgeyBnb29nbGV0YWcuZGlzcGxheSgnZGl2LWdwdC1hZC0xNjE3Mzg0MTIzNDY2LTAnKTsgfSk7CiAgPC9zY3JpcHQ+CjwvZGl2Pgo8L2Rpdj4K’ data-block=’20’>

h2:eq(2), .posts-e .post-border:eq(6)’ data-code=’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’ data-block=’21’>

h2:eq(3), .posts-e .post-border:eq(8)’ data-code=’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’ data-block=’22’>

h2:eq(4), .posts-e .post-border:eq(10)’ data-code=’PGRpdiBjbGFzcz0nY29kZS1ibG9jayBjb2RlLWJsb2NrLTIzIGNvZGUtYmxvY2stbW9iaWxlLXBvc3RzLTUnIHN0eWxlPSdtYXJnaW46IDhweCBhdXRvOyB0ZXh0LWFsaWduOiBjZW50ZXI7IGRpc3BsYXk6IGJsb2NrOyBjbGVhcjogYm90aDsnPgo8IS0tIC81ODMwMjg0NC9TTERTX0tsb3BvdGVua29fUHJlbWl1bTVfTSAtLT4KPGRpdiBpZD0nZGl2LWdwdC1hZC0xNzAxOTQ3Nzc4MTM3LTAnIHN0eWxlPSdtaW4td2lkdGg6IDMwMHB4OyBtaW4taGVpZ2h0OiAyNTBweDsnPgogIDxzY3JpcHQ+CiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCdkaXYtZ3B0LWFkLTE3MDE5NDc3NzgxMzctMCcpOyB9KTsKICA8L3NjcmlwdD4KPC9kaXY+PC9kaXY+Cg==’ data-block=’23’>

h2:eq(5)’ data-code=’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’ data-block=’24’>

h2:eq(0), .direction-wrap-layout1′ data-code=’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’ data-block=’25’>

Домашня ковбаса в духовці (у фользі, в рукаві): рецепти

Приготовлена в домашніх умовах ковбаса виходить смачною, ситною і ароматною. Переваги такої ковбаси полягають не тільки у смакових якостях, але і в користь, адже вона зроблена з натуральних продуктів.

Домашня ковбаса завжди буде корисніше магазинного варіанту. М’ясний продукт власного виробництва готується кількома способами. Запечная ковбаса виходить більш рум’яна і не виварена.

Рецепти приготування нескладні, потрібно слідувати рекомендаціям і використовувати секрети досвідчених кухарів. Домашня ковбаса в духовці — сама м’ясна і дуже смачна!

Ковбаса з свинини і яловичини в духовці (на деку)

  • м’якоть свинини — 1, 5 кг;
  • яловича вирізка — 800 гр;
  • зубчики часнику — 5 шт;
  • свіже сало — 250 гр;
  • сіль, суміш перців, паприка, чебрець — за смаком;
  • оболонка для ковбаси (кишки).

Час приготування: 2 години.

Калорійність: в 100 грамах 228,4 ккал.

  1. Підготувати всі необхідні продукти і пристосування для домашньої ковбаси. Взяти м’ясо з салом, нарізати їх дрібними шматочками. Скласти всередину зручною ємності.
  2. Очистити часник дрібно його нарізати, додати до м’ясних продуктів разом з сіллю і спеціями.
  3. Масу добре перемішати, дати трохи постояти.
  4. Підготувати кишки, їх потрібно очистити і добре промити. Можна використовувати магазинну оболонку.
  5. Наповнювати оболонку потрібно за допомогою спеціальної насадки, яка одягається на м’ясорубку. Ніж для цієї мети не використовується, його потрібно зняти.
  6. На насадку одягнути оболонку, зав’язати ниткою кінець.
  7. Помістити всередину м’ясорубки м’ясо з салом, обертаючи ручку вручну або за допомогою електроприводу м’ясорубки. Наповнити м’ясом кишку.
  8. Одержаний кінчик оболонки зав’язати ниткою.
  9. Отримані ковбаски викласти на лист для запікання. Попередньо його необхідно змастити жиром або застелити фольгою.
  10. Наколоти напівфабрикат голкою робиться для того, щоб оболонка не лопнула від скупчився всередині повітря.
  11. Включити духовку. Запікати до рум’яного кольору, з проколів у готової ковбаси буде виступати кольору бульйону рідина, якщо кров’яна — продукт ще не готовий.
  12. Вийняти домашню ковбасу з духовки. Дати їй охолонути, після чого можна різати і подавати до столу.

Рецепт домашньої ковбаси у фользі

  • свиняча вирізка — 1, 3 кг;
  • свіже сало — 180 кг;
  • цибулина;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • сіль, чебрець, паприка, суміш перців;
  • коньяк — 2 ст. л.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Калорійність: в 100 грамах 308,5 ккал.

  1. Примолоть на м’ясорубці з свинини фарш з цибулею і часником.
  2. До фаршу додати дрібно нарізане сало. Спеції, сіль і коньяк.
  3. Все ретельно перемішати, дати трохи промаринуватися.
  4. Розстелити на столі фольгу. Викладати фарш по формі ковбасок. Загорнути у фольгу кожну, скрутити кінчики. Повинні вийти добре запаковані тоненькі ковбаски.
  5. Розкласти їх на лист для запікання. Витримати всередині духовки на потужності 180 градусів 35-40 хвилин.
  6. Вийняти, остудити. Зняти фольгу, можна подавати до столу.
  7. Зберігати всередині холодильника не знімаючи фольгу, інакше продукт обвітритися.
  8. Спеції, цибуля, часник і коньяк додадуть ковбасі пікантності. Шматочки сала — соковитості.

Як приготувати українську ковбасу з часником

  • жирні шматки свинячої вирізки — 2, 5 кг;
  • 1 головка часнику;
  • свинячі кишки;
  • чорний мелений перець;
  • сіль.

Час приготування: 2 години (плюс час, щоб ковбаса охолола).

Калорійність: в 100 грамах 317 ккал.

  1. Попередньо промити і очистити кишки. Прополоскати їх з оцтом. Полоскання позбавить кишки від неприємного запаху. Продути їх, перевірити цілісність.
  2. Одягнути кишку на спеціальну для цих цілей насадку. Зав’язати кінчик ниткою.
  3. Нарізати жирне м’ясо шматочками. Якщо воно не досить жирне, можна взяти свіже сало.
  4. Видавити через прес часник, додати його зі спеціями і сіллю до м’яса.
  5. Все добре перемішати, щоб м’ясо просякло спеціями і часником.
  6. З допомогою м’ясорубки начинити кишки. Кінчики зав’язати.
  7. Отриманий м’ясний напівфабрикат згорнути кільцями. Викласти на змащене деко
  8. Щоб кишки не полопали від високої температури, наколоти їх голкою.
  9. Запікати до готовності. На готових ковбасках повинна утворитися апетитна рум’яність.
  10. Під час готування по кімнаті буде витати аромат часнику. Подають її в гарячому або холодному вигляді.

За темою: Оселедець з картоплею (у духовці, салати): рецепти з фото

Як запекти дієтичну курячу ковбасу в рукаві

  • курячий фарш — 2 кг;
  • свіже сало — 350 гр;
  • буряк — 1 шт;
  • коріандр, суміш перців, паприка, сіль.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Калорійність: в 100 грамах 332,9 ккал.

  1. Очистити буряк, натерти її і видавити сік. При бажанні можна скористатися соковижималкою.
  2. Додати до соку фарш, приготований з курячого м’яса.
  3. Посолити за смаком, полити гарненько спеціями.
  4. Нарізати млеко сало, з’єднати його з м’ясною масою. Щоб консистенція фаршу була щільною його потрібно ретельно перемішати.
  5. Наповнити м’ясної масою рукав, згорнути у вигляді трубочки, щоб вийшла рівна ковбаска. Краї зв’язати ниткою.
  6. Запікати в духовці до готовності. Перед подачею остудити, зняти рукав.
  7. Зберігати в холодильнику, обернувши фольгою або харчовою плівкою, щоб ковбаса не потемніла.
  8. Усередині продукту будуть зустрічатися шматочки сала. Буряк додасть виробу красивий колір.
  9. Якщо під рукою немає спеціальної насадки, можна використовувати обрізану пластикову пляшку. На шийку одягають кишку або оболонку. Зверху проштовхують м’ясо або фарш.
  10. Для соковитості іноді додають бульйон, вершки, майонез.
  11. В якості натуральних загусників використовують крохмаль або желатин.
  12. Остиглу ковбасу можна додатково обсмажити на сковороді.

Ніжна ковбаса з м’яса птиці

  • куряче м’ясо — 1 кг;
  • цибулина;
  • вершки — 2 ст. л;
  • крохмаль — 1 ст. л;
  • чебрець, паприка, суміш перців, сіль;
  • оболонка для ковбаси.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Калорійність: в 100 грамах 155,5 ккал.

  1. Нарізати куряче м’ясо або перекрутити через м’ясорубку разом з цибулею.
  2. До фаршу додати спеції і сіль, їхню кількість регулювати під свій смак.
  3. Далі всипати крохмаль і все ретельно вимісити. Для соковитості ковбаси, щоб вона не вийшла сухою, влити вершки. Замість вершків можна взяти майонез.
  4. Ще раз перемішати. Начинити з допомогою м’ясорубки і спеціальної насадки ковбасну оболонку. Кінчики зав’язати ниткою.
  5. Колечка курячої ковбаски запікати до рум’яного стану півгодини.
  6. Остудити. Подавати у вигляді нарізки або бутербродів.

За темою: Сирні кульки, смажені в маслі: покрокові рецепти з фото

Корисні поради

  1. Домашню ковбасу в духовці можна готувати їх будь-яких видів м’яса, а також курки і печінки.
  2. М’ясо ріжуть або перекручують на фарш. Готовий фарш краще не використовувати, оскільки виробники можуть туди покласти багато жиру. При запіканні він витопиться.
  3. Щоб ковбаса була м’якше, часто додають свіже сало.
  4. Всім відомо, що м’ясо при термічній обробці втрачає колір. Щоб надати продукту красивий колір, можна додавати буряковий або морквяний сік.
  5. Цибулю і часник підсилюють смакові якості ковбаси. Спеції кладуть будь-які, вони надають пікантний смак.
  6. Існують різні рецепти, в яких додаються сир, гриби та овочі. Експериментуючи з інгредієнтами, можна отримати дивовижну за смаком ковбасу.
  7. Наповнювати м’ясом можна свинячі кишки, ковбасні оболонки, фольгу, рукав для запікання.
  8. Занадто товстої робити її потрібно, тонкі палички швидше будуть запікатися.
  9. У гарячому вигляді запечений продукт буде погано нарезаться. Витримана в холодильнику кілька годин ковбаса буде добре тримати форму.
  10. Домашню ковбасу готують на кожен день і свята. Нарізка з приготовленої в домашніх умовах ковбаси завжди користується популярністю.
Схожі записи:

Розділи сайту

  • COVID-19 (3)
  • Алергія (5)
  • Аналізи (149)
  • Бактеріологія (431)
    • Гонококи (5)
    • Диплококи (5)
    • Клебсієлла (24)
    • Лептоспіроз (9)
    • Стафілококи (78)
    • Стрептококи (26)
    • Трихомоніаз (41)
    • Уреаплазма (58)
    • Хламідії (69)
    • Аборт (31)
    • Вагітність (94)
    • Захворювання (1 189)
      • ЗПСШ (20)
      • Молочниця (71)
      • Цистит (37)
      • Герпес (175)
      • Гіпергідроз (168)
      • Грибок (159)
      • Зморшки (236)
      • Пітниця (17)
      • Попрілість (29)
      • Препарати (374)
      • Аналізи (28)
      • Гормони (255)
      • Цукровий діабет (183)
      • Щитовидна залоза (307)
      • Дихальні захворювання (4)
      • Захворювання очей (1)
      • Захворювання ротової полості (2)
      • Захворювання шкіри (2)
      • Паразити і інфекції (13)
      • Про вітаміни (1)
      • Про харчування (1)
      • Сердечні захворювання (1)
      • Травми і переломи (4)
      • Дитячі (27)
      • Діагностика (11)
      • Жіночі (36)
      • Лікування (84)
      • Чоловічі (13)
      • Тромбоз (190)
      • Аскариди (48)
      • Глисти (589)
      • Гострики (49)
      • Діагностика (36)
      • Лікування (81)
      • Лямблії (79)
      • Очищення (56)
      • Препарати (322)
      • Рецепти (1 443)
      • Спина (506)

Про автора

admin administrator