Як приготувати перець з капустою на зиму

Авторadmin

Як приготувати перець з капустою на зиму

Перець з капустою на зиму: покроковий рецепт з фото

Що може бути краще домашніх закруток? Відкривши в зимовий час баночку з ароматними овочами, хочеться насолодитися частинкою теплого і барвистого літа. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати перець з капустою на зиму.

  • Класичний рецепт
  • Вибір і обробка овочів
  • Бланшуємо
  • Розсіл
  • Підготовка банок
  • Закачування
  • Інший варіант заготовки зимового капустяного салату
  • Приступаємо до приготування
  • Капуста з болгарським перцем на зиму. Рецепт з селерою
  • Приступаємо до готування
  • Рецепт капусти з перцем з додаванням меду
  • Приступаємо до приготування
  • Капуста, перець, моркву. Салат на зиму в томатному маринаді
  • Починаємо готувати
  • Висновок

Класичний рецепт

Продукти, які нам знадобляться для цієї страви:

  • перець болгарський, краще різнокольоровий – 5 кг;
  • капуста біла – 2,5 кг;
  • морквина середня – 5 шт .;
  • часник – 5-7 зубків;
  • оцет – півлітра;
  • вода – 2,5 літра;
  • цукор – 45 г;
  • сіль – 0.5 склянки;
  • масло пісне – 250 мл;
  • лист лавровий – 3-4 шт.

Вибір і обробка овочів

Для початку займемося чищенням болгарського перцю. Промиємо його під проточною водою і приберемо всі нутрощі (насіння можна легко видалити, вдавивши плодоніжку всередину, а потім витягнувши її назад). Після цього постукаємо по перцю ножем. Від решти нутрощів позбудемося, промивши кожен перчик під напором води.

Тепер приступаємо до оброблення капусти. Вона повинна бути саме білого кольору. Капусту з зеленуватим відтінком не варто використовувати для цих цілей, щоб не зіпсувати смак і колір заготовки.

Самий ідеальний варіант вибору білокачанної – пізня осінь або перші нічні заморозки. Саме в цей період часу капустка, охоплена морозом, втрачає свою гіркоту.

Отже, наш головний інгредієнт промиваємо під водою і шаткуємо. Ріжемо якомога дрібніше. Моркву миємо, очищаємо і натираємо на середній тертці (краще наш помаранчевий овоч порізати дрібною соломкою, щоб він не втратив своїх корисних властивостей). Часник очищаємо і пропускаємо через часникову давилку.

Щоб наша капуста з перцем на зиму вийшла смачною, білокачанну варто гарненько пом’яти руками. Потім можна додавати морква, часник і все ретельно перемішувати.

Отже, беремо болгарський перчик і фаршируємо приготовленою сумішшю.

Бланшуємо

Тепер займемося бланшуванням. У каструлю вливаємо воду, ставимо її на плиту і чекаємо закипання. Часу потрібно стільки, щоб перець, фарширований капустою (на зиму заготівля виходить набагато більш насиченим і смачніше), став менш пружним, але не м’яким. Це дозволить зберегти всі корисні властивості і смак овочів. 2-4 хвилин буде цілком достатньо.

Розсіл

Для розсолу слід закип’ятити вказану кількість води. Після цього посолити, посахаріть, додати олію, оцет і лавровий лист. Перемішати. Якщо ви любите страви з солодкуватим смаком, то кількість цукру можна збільшити. Розсіл повинен покипіти хвилини 2-3. Потім можна приступати до закатку.

Підготовка банок

Перець з капустою на зиму (рецепти наведені в нашій статті) закладається тільки в стерилізовані банки. Для цих цілей можна використовувати мікрохвильову піч (залити третину окропу в банку, встановити час 2-3 хвилини), каструлю з пароваркою і т. Д. Кришки також повинні піддаватися стерилізації. Їх можна кинути в каструльку з киплячою водою і залишити на кілька хвилин варитися.

Закачування

Коли банки з кришками простерилизуйте, можна закладати салат. Потім овочі поливаються розсолом і закочуються. Готовий наш перець з капустою на зиму!

Щоб закуска зберігалася якомога довше, слід знову простерилізувати банки (30-40 хвилин). Потім укутати їх в теплий плед і залишити в такому положенні до охолодження.

Насолоджуйтесь домашньої закруткою!

Інший варіант заготовки зимового капустяного салату

Щоб приготувати салат з капусти на зиму з перцем, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • капуста (обов’язково біла) – 1 кг;
  • велика ріпчаста цибулина;
  • морквина – 3 шт.;
  • великий болгарський червоний перець – 6 шт .;
  • масло пісне – 100 мл;
  • сіль – 25 г;
  • оцет 7-9% – 2,5 ст. л .;
  • цукор – 60 р

Приступаємо до приготування

Перець з капустою на зиму можна приготувати і дещо по-іншому. Отже, шаткуємо білокачанну якомога дрібніше. Якщо є можливість, то краще використовувати спеціальне призначені для цього предмети, тим більше, якщо в планах закочувати перець з капустою на зиму у великих кількостях. Отже, морква очищаємо і нарізаємо тоненькою соломкою. Лук рубаємо дрібно. Перець звільняємо від насіння і ріжемо півкільцями.

Інгредієнти перемішуємо руками. Для заправки з’єднуємо сіль, оцет, цукор і масло. Заливаємо салат з капусти (на зиму) з перцем і залишаємо його на кілька годин для того, щоб страва гарненько настоялося і просочилося.

Після цього можна розкладати по банках. Якщо капуста з перцем на зиму закривається, то ємності з кришками слід простерилізувати. Якщо ви бажаєте покуштувати салат негайно, то закриті банки поміщаються холодильник. Зберігається така закуска близько тижня.

Капуста з болгарським перцем на зиму. Рецепт з селерою

Для нього нам знадобляться:

  • болгарський перець – 500 г;
  • капуста біла – 1 середній качан;
  • велика цибулина;
  • морква – 300 г;
  • корінь селери – 100 г;
  • петрушка – пучок;
  • масло пісне – 200 мл;
  • сіль – frac12- ч. л .;
  • оцет 7-9% – 50 мл;
  • цукор – 3 ч. Л .;
  • перець горошком.

Приступаємо до готування

Селеру, моркву очищаємо і нарізаємо тоненькою соломкою. Капусту шаткуємо якомога дрібніше і розм’якшуємо за допомогою рук. Лук рубаємо. Перець звільняємо від насіння і нарізаємо півкільцями. Додаємо перець горошком, цукор, сіль і все ретельно перемішуємо.

Банки з кришками стерилізуємо. У мікрохвильовій печі розігріваємо соняшникова олія (воно не повинно бути гарячим) і вливаємо його в ємності для закачування. Далі розкладаємо салат і щільно його утрамбовуємо. Накриваємо рушником і даємо постояти близько години. Щоб капуста з болгарським перцем (на зиму) простояла як можна довше, банки слід простерилізувати протягом 40 хвилин і закатати кришками. Приємного вам апетиту!

Рецепт капусти з перцем з додаванням меду

Які продукти нам потрібно придбати для приготування цієї страви? Ось вони:

  • капуста білокачанна – половинка;
  • перець болгарський середніх розмірів – 8 шт .;
  • великі головки цибулі – 2 шт.;
  • морква середня – 2 шт.;
  • часник – 5-6 зубків;
  • мед – 40 мл;
  • петрушка – 1 пучок;
  • сіль – 20 г;
  • перець горошком, лаврове листя, гірчиця в насінні;
  • вода – 1 літр;
  • цукор – 85 г;
  • оцет 7-9% – третину склянки.

Приступаємо до приготування

Перець промиваємо і очищаємо від нутрощів. Бланшуємо протягом 2-4 хвилин. Перець не повинен бути занадто м’яким. Морква нарізаємо тоненькою соломкою, цибулю рубаємо півкільцями, капусту шаткуємо як можна дрібніше, часник пропускаємо через часникову давилку, петрушку рвемо. Всі інгредієнти перемішуємо за допомогою рук.

Остиглий перець фаршируємо капустяної начинкою. Банки стерилізуємо, кришки кип’ятимо в каструлі. Розкладаємо салат по ємностей, додаємо гірчицю, перець, лаврушку. Даємо постояти.

А поки приготуємо медовий маринад. Ставимо кип’ятити воду, додаємо мед, оцет, цукор, сіль. Вимикаємо плиту. Заливаємо отриманим маринадом перець, фарширований капустою (на зиму). Стерилізуємо протягом 10 хвилин і закочує. Накриваємо теплим пледом і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.

Капуста, перець, моркву. Салат на зиму в томатному маринаді

Для того щоб приготувати цю страву, необхідно придбати наступні продукти:

  • капуста біла – 3 кг;
  • перець солодкий – 3 кг;
  • сік з томатів – 2 л;
  • морквина 3 шт .;
  • петрушка – 2 пучка;
  • масло пісне – 400 мл;
  • цукор – 200 г;
  • сіль – 90 г;
  • оцет 7-9% – 150 мл.

Починаємо готувати

Болгарський перець промиваємо під водою і очищаємо від насіння. Капусту шаткуємо як можна дрібніше, морква ріжемо тонкими смужками, зелень дрібно рубаємо. Змішуємо всі інгредієнти руками, злегка натискаючи, щоб овочі пустили сік. Солимо і залишаємо на 35-45 хвилин.

Очищений перець фаршируємо капустяної начинкою. Тепер приступимо до приготування томатної заправки. Для цього беремо каструлю і вливаємо томатний сік. Ставимо на плиту і чекаємо закипання, додаємо масло, сіль, оцет і цукор. Перемішуємо і варимо протягом 25 хвилин на повільному вогні.

Банки стерилізуємо, кришки кип’ятимо в каструльці. Салат закладаємо в ємності, заливаємо томатної заливкою. Закочуємо, накриваємо пледом і залишаємо до повного охолодження.

Висновок

Слід зазначити, що перець з капустою на зиму (рецепти ми докладно розглянули в нашій статті) може готуватися по-різному. Все залежить від переваги господині і її домочадців. Наприклад, якщо ви любите солодкі закрутки, то регулюйте кількість цукру, якщо віддаєте перевагу більш солоні, то – солі. Що стосується гострих страв, то за бажанням можна додати часник або червоний перець чилі. Імпровізуйте на своїй кухні і радуйте своїх рідних. Приємного вам апетиту!

Фарширований перець на зиму: рецепти для запасливих господинь

Фарширований перець на зиму – дуже смачний рецепт припасів на зиму.

Фарширований перець – дуже смачна і корисна заготовка на зиму, яка виручить вас в холодні зимові вечори. Зробіть таку заготовку зараз – і ви будете дуже вдячні собі в майбутньому. Фаршировані перці можна приготувати як напівфабрикати і заморозити, або закрити в банках мариновані фаршировані перці, які вже будуть готові до вживання.

Фаршировані перці з м’ясом на зиму в морозилці

  • Болгарський перець – 1 кг.
  • Рис – 220 г.
  • Фарш м’ясний – 500 г.
  • Цибуля – 80 г.
  • Морква – 160 г.
  • Сіль, перець за смаком.

Рис кілька разів промити і викласти в каструлю. Залити 300 мл води, посолити і відварити рис до готовності (приблизно 20 хвилин). Перці промити і акуратно очистити від насіння і плодоніжки, щоб самі перці залишилися цілими. Моркву почистити і натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати.

Змішати фарш з рисом, морквою і цибулею, посолити і поперчити. Наповнити фаршем перці і добре утрамбувати. Викласти перці на велику дошку так, щоб вони не стикалися. Поставити на годину в холодильник. Потім переставити перці на дошці на 4 години в морозилку. Після цього розфасувати перці по окремих пакетах і далі зберігати в морозильній камері.

Фарширований овочами перець в банках на зиму

  • Болгарський перець – 1 кг.
  • Морква – 200 г.
  • Капуста – 400 г.
  • Помідори черрі – 300 г.
  • Вода – 1 л.
  • Оцет 9% – 150 мл.
  • Сіль – 40 г.
  • Цукор – 200 г.
  • Соняшникова олія – 100 мл.
  • Перець горошком запашний – 4 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Моркву натерти на крупній тертці, капусту дрібно нашаткувати. З’єднати овочі, посолити і пом’яти руками, щоб вони виділили сік. У болгарському перці вирізати хвостик і насіння. Начинити перці капустою з морквою і викласти в глибоку ємність.

Потім приготувати маринад. Для цього в каструлю з водою всипати сіль, цукор, перці і лавровий лист, влити олію і оцет. Довести до кипіння. Залити перці маринадом і поставити зверху гніт. Залишити на 2 години. Потім поставити ємність з гнітом в холодильник на 2 дні.

Розкласти перці в стерилізовані банки, а між перцями викласти помідори черрі. Залити маринадом. Банки поставити у великий таз з тканиною на дні. Залити в таз воду по плечики банок і кип’ятити 15 хвилин. Закатати банки стерилізованими кришками і поставити догори дном. Накрити пледом до повного охолодження банок.

Фаршировані перці на зиму в томатному соусі

  • Болгарські перці – 1 кг.
  • Цибуля – 350 г.
  • Морква – 500 г.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Соняшникова олія – 100 мл.
  • Помідори – 1 кг.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Лаврове листя – 2 шт.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

З перців зрізати верхівки і вичистити насіння. Цибулю дрібно нарізати, моркву крупно натерти. У сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати моркву і смажити до готовності (приблизно 5 хвилин). В кінці додати посічену зелень, посолити овочі і зняти з вогню.

Помідори помити, нарізати і подрібнити в блендері. Вилити томатне пюре в каструлю з товстим дном, посолити, додати цукор, чорний перець горошком і лавровий лист. Довести до кипіння на сильному вогні. Потім зменшити вогонь до слабкого і варити томатний соус 10 хвилин.

Очищені перці залити на кілька хвилин окропом, щоб вони стали м’якшими. Наповнити перці засмажкою і викласти в стерилізовані банки. Залити овочі гарячим томатним соусом і прикрити кришками. Поставити банки у велику каструлю з тканиною на дні. Залити теплою водою по плечики банок. Стерилізувати банки в каструлі 40 хвилин на невеликому вогні.

В кінці влити в банки по столовій ложці оцту. Закатати кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Після охолодження переставити банки в прохолодне місце.

Вас також можуть зацікавити новини:

Заготівля на зиму: перець, фарширований капустою

Хочете приготувати консервований перець на зиму? Тоді вам підійде цей рецепт перцю, фаршированого капустою, в простому маринаді.

SHUBA наголошує: 1 літра маринаду може не вистачити, щоб покрити всі перці, тому одразу подвоюйте кількість інгредієнтів та готуйте 2 літри. Ця страва готується із доступних продуктів, які не доведеться довго шукати в магазинах.

Подавайте фаршировані перці з картопляним пюре або як гарнір до запеченої з горіхами свинини для смачного обіду.

Інгредієнти 9

Основні

Маринад

Вимийте перець, зріжте плодоніжку та видаліть насіння. Капусту дрібно нашинкуйте, моркву натріть на середній тертушці. Часник видавіть через прес.

Змішайте в мисці капусту, моркву, посоліть та поперчіть.

В підготовлені перці покладіть часник, начиніть капустою. Викладіть вертикально в каструлю.

Для маринаду змішайте в каструлі воду, сіль, цукор, оцет та олію. Доведіть до кипіння та залийте перці так, щоб він їх повністю покрив. Поставте каструлю з перцем на вогонь та варіть 10-12 хвилин після закипання.

Перекладіть перець в стерилізовані банки, залийте маринадом та закрутіть кришками. Переверніть банки, накрийте ковдрою та дайте охолонути.

Радимо також приготувати консервований рисовий суп на зиму.

Про автора

admin administrator