Як приготувати солоні зелені помідори

Авторadmin

Як приготувати солоні зелені помідори

Зміст:

Як смачно приготувати зелені помідори: квасимо і маринуємо

Мариновані помідори на зиму – дуже смачна і проста в приготуванні закуска.

Іноді дачники змушені зривати помідори зеленими, якщо вони ще не дозріли, але настали холоди. Заморозки можуть погубити урожай, тому його збирають недозрілім. Раніше ми писали, як прискорити процес дозрівання томатів, але навіть такі овочі можна смачно приготувати. Найчастіше зелені томати закривають на зиму.

Мариновані зелені помідори на зиму

  • Помідори зелені – 1 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 45 г.
  • Цукор – 90 г.
  • Оцет 9% – 110 мл.
  • Часник – 10 зубч.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Зелень (петрушка і селера) – 40 г

Помідори нарізати не невеликі часточки або на четвертинки, якщо вони невеликі. Дрібно порубати зелень і гострий перець, а часник пропустити через прес. У глибокій ємності перемішати помідори із зеленню, перцем і часником. Перекласти суміш в чисті простерилізовані банки.

Для маринаду вилити воду в каструлю, додати сіль, цукор, оцет і довести до кипіння. Залити маринадом помідори в банках і закрити банки стерилізованими кришками. Перевернути банки кришками вниз, укутати теплою ковдрою і залишити до повного охолодження.

Квашені зелені помідори без стерилізації

  • Помідори – 1.5 кг.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Часник – 7 зубч.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 стол.л.
  • Цукор – 1 стол.л.
  • Порошок гірчиці – 1 чайн.л.

Помідори вимити і відірвати ніжки. Кожен помідор кілька разів проколоти зверху зубочисткою. Банки ретельно помити зсередини і зовні. На дно банок викласти нарізаний лист хрону, цілі зубчики часнику і листя вишні. За бажанням можна додати парасольки кропу і смородинові листя.

В окремому посуді розвести у воді гірчичний порошок, сіль і цукор. Залити помідори розсолом. Далі на банку поставити гніт, наприклад, стакан з водою. Гніт потрібен для того, щоб помідори постійно перебували в розсолі. Залишити помідори кваситися на тиждень при кімнатній температурі. Потім ложкою прибрати наліт, закрити банки і переставити в холодильник.

Зелені помідори по-грузинськи гострі

  • Помідори зелені невеликі – 1.5 кг.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Перець чилі – 0.5 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 2 ст. л.

На помідорах зробити хрестоподібні глибокі надрізи. Воду з сіллю довести до кипіння і остудити до кімнатної температури. Петрушку, часник і гострий перець промити, дрібно нарізати і перемішати. Приготовленою сумішшю начинити надрізані помідори.

Фаршировані помідори викласти в будь-який посуд і залити солоним розсолом. Поставити зверху на ємність з помідорами будь-який вантаж. Залишити помідори при кімнатній температурі на 3 дні, щоб вони заквасилися. Потім викласти в банки і переставити в холодильник.

Вас також можуть зацікавити новини:

Зелені помідори на зиму – 5 простих і смачних рецептів

Томати або помідори з давніх часів вирощуються як овочева культура в багатьох країнах. У середній смузі Росії власники дачних ділянок з задоволенням вирощують смачний овоч у теплицях. Так як літо у нас короткий, не всі встигають дозріти плоди на гілочках.

З дрібних і зелених помідорів наші господині навчилися готувати смачні соління й салати. Звичайно, часу заготовки займають багато, але взимку ваша родина і гості по достоїнству оцінять старання. Зелені помідори на зиму маринують, солять, квасять, фарширують або роблять збірні салатики.

Зелені помідори квашені

Цей спосіб дозволяє зберегти зелені помідори на зиму без стерилізації в діжках або у скляних банках.

Інгредієнти:

  • томати – 1 кг.;
  • вода – 1 л;
  • зелень – 1 пучок;
  • часник – 1 головка;
  • лавровий лист – 1-2 шт.;
  • сіль – 2 ст. л;
  • гіркий червоний перчик.

Приготування:

  • Помідори помити і зробити в кожному глибокий надріз. У цей отвір вкласти кілька фрагментів часнику і скибочку горького перчика.
  • На дно ємності покласти лавровий листочок, гілочки зелені. Можна покласти кілька смородинового і вишневих листочків.
  • Щільно укласти шар нафаршированих томатів, і знову шар зелені.
  • Так заповнити всю ємність, верхнім шаром повинна бути зелень.
  • Приготуйте розсіл і залийте їм ваші овочі. Встановіть гніт і залиште бродити приблизно на два тижні.
  • Коли бродіння закінчиться – томати готові! Якщо хочете, то можна злити розсіл, прокип’ятити його і залити киплячим в банки.
  • Закатати машинкою і зберігати всю зиму. Або залиште в бочці в погребі без додаткової обробки.

Нафаршировані часничком і перчиком помідори виходять міцненькі, в міру гостренькі, просто пальчики оближеш!

Зелені помідори солоні

Соління – це ще один перевірений століттями метод заготівлі овочів на довгий час.

Інгредієнти:

  • зелені помідори – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • зелень – 1 пучок;
  • часник – 1 головка;
  • лавровий лист – 1-2 шт.;
  • сіль – 1,5 ст. л;
  • гіркий червоний перчик.

Приготування:

  • У банки відповідного розміру утрамбувати помідори, покласти кілька зубчиків часнику, кільця перцю і одну гілочку петрушки або кропу.
  • Можна насипати кілька горошин перцю.
  • Зробити розсіл, і гарячий влити в банки з овочами.
  • Закатати банки кришками за допомогою спеціальної машинки і залишити остигати.
  • Пробувати помідори, приготовані за цією рецептурою можна вже через два тижні.
  • Солоні недозрілі помідори чудово зберігаються всю зиму і без холодильника.

Зелені помідори мариновані

Мариновані овочі завжди користуються популярністю на святковому столі. Та й подані на сімейну вечерю або обід, вони порадують близьких цікавим смаком.

Інгредієнти:

  • зелені помідори – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • оцет – 100 мл;
  • часник – 5-7 зубчиків;
  • лавровий лист – 1-2 шт.;
  • сіль – 2 ст. л;
  • цукор – 3 ст. л;
  • солодкий червоний перчик.

Приготування:

  • У підготовлені невеликі баночки покладіть лаврушку, пару зубчиків часнику і кілька горошин запашного перцю.
  • Щільно укладіть помідори і великі смужки перцю. Краще, якщо перчик для контрасту буде червоним.
  • Влийте киплячий розсіл в банки з овочами і дайте трошки постояти (10-15 хвилин).
  • Вилийте рідину назад у каструльку, знову доведіть до кипіння і додайте столовий оцет.
  • Заповніть киплячим розсолом і відразу закочуйте. Перевірте герметичність і нехай остигають.

Помідорчики, заготовлені за цим рецептом, виходять в міру сильний і надзвичайно смачні.

Зелені помідори з яблуками в рожевому маринаді

Ароматні яблука надають цим рецептом неповторний смак і аромат, а буряк дає красивий рожевий колір.

Інгредієнти:

  • зелені помідори – 1 кг;
  • зелені яблука – 2-3 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • вода – 1 л;
  • оцет – 70 мл;
  • часник – 5-7 зубчиків;
  • петрушка – 1-2 гілочки;
  • сіль – 1 ст. л;
  • цукор – 4 ст. л;
  • спеції.

Приготування:

  • Укладіть на дно банок по одній гілочці петрушки, 1-2 тонких слайсу буряків і кілька горошин запашного перчика.
  • Зверху щільно укладіть цілі помідори і яблучні дольки, краще використовувати антонівку.
  • Приготуйте розсіл і влийте його в банки.
  • Дайте постояти хвилин 15-20 і злийте назад в каструлю.
  • Після повторного закипання в розсіл потрібно влити столовий оцет і залити маринадом банки з помідорами до країв.
  • Закрийте спеціальною машинкою, або кришками з різьбою і дайте повністю охолонути.

Цей простий рецепт користується величезною популярністю із-за незвичайного кольору заливки і своєрідного поєднання яблук і томатів.

Салат із зелених помідорів на зиму

Якщо зелені помідори у вас досить великі, то краще з них приготувати салат з додаванням інших овочів.

Інгредієнти:

  • зелені помідори – 3 кг;
  • морква – 1 кг;
  • болгарський перець – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • оцет – 100 мл;
  • часник – 5-7 зубчиків;
  • рослинна олія – 350 гр.;
  • сіль – 100 гр.;
  • цукор – 300 гр.;
  • спеції.

Приготування:

  • Овочі потрібно промити і подрібнити довільно. Моркву краще тонкою соломкою.
  • Засипте овочеву суміш сіллю і цукровим піском, влийте оцет і масло, гарненько перемішайте, потисніть руками і дайте постояти.
  • Коли овочеве асорті дасть сік, прокип’ятіть суміш близько півгодини, додайте кілька горошин перцю і перекладіть в банки.
  • Стерилізуйте банки протягом 15 хвилин, і загорніть кришками спеціальною машинкою.

Овочевий салат може служити готової закускою. При бажанні страву можна присипати свіжою зеленню.

У кожному із запропонованих рецептів у зелених помідорів буде свій, неповторний смак. Вибирайте рецепт на ваш смак і пригощайте близьких і друзів домашніми заготовками.

Солоні зелені помідори — 8 кращих рецептів

Такі рецепти користуються великою популярністю серед любителів солоненького.

Відмітна особливість – зелені плоди. Я вам розповім, як засолити цей цікавий овоч і з чим його подають. Закуска відрізняється особливим смаком і по достоїнству буде оцінена членами сім’ї.

Перед початком процесу, давайте поговоримо про те, що можна з ними зробити.

Заквасити. Це натуральний процес, в якому відбувається біохімія. Тобто продукт прокисає природним шляхом і набуває специфічний смак. У цьому беруть участь молочна кислота, яка накопичується в прокисших овочах. Квашені зелені томати – вишукана закуска, відмінно підходить для других страв.

Маринувати. В такому процесі основою виступає міцний розчин солі і прянощів. У якості доповнень вдаються до додавання солі, цукру та оцту. Мариновані томати, відрізняються насиченим смаком.

Користь і шкода солоних зелених томатів

Користь:

  • Велика кількість вітамінів і мінералів.
  • Простота в приготуванні.
  • Велика кількість рецептів.

Шкода зелених:

  • Великий вміст вуглеводів, солонина, томатина і лікопіну.
  • При регулярному поїданні солоних зелених томатів, знижується передінфарктний стан і розвиток раку. Покращують роботу головного мозку.

Увага! З-за підвищеного утримання соланіну, в день не рекомендується, є більше 5 штук. Інакше отруєння не минути. У такому випадку слід негайно звернутися до лікаря.

Солоні зелені помідори в каструлі як діжкові

Не чекаючи закінчення літа, в засолюванні використовують зелені плоди томатів. Самостійно засолити не складе праці. Практично в будь-якому рецепті їх квасять в скляній тарі або каструлі. Цей рецепт допоможе приготувати незвичайну закуску.

Інгредієнти:

  • томати – недозрілі;
  • сіль;
  • вода;
  • хрін;
  • перець чорний;
  • перець горошком;
  • вишневі листя;
  • часник;
  • лавровий лист.

Технологія:

Промити овочі холодною водою.

З часнику зняти шкірку і подрібнити на шматочки.

Відрізати у томатів плодоніжки і помістити в центр часник.

В емальоване відро викласти попередньо вимиті листя хрону і вишні.

Додати лавровий лист, перець запашний і горошок.

Далі викласти шар помідорів з часником.

Чергувати шари потрібно кілька разів. По закінченні процесу розвести в 5 літрах води 250 р. Отриманий розчин залити в відро.

Потім, знов кладу шар приправ і листя до верху ємності. Завершальний шар — листя і приправи. Томати накрити тарілкою і покласти гніт.

Зберігають таку заготовку в підвалі або прохолодному місці. Якщо помітите на поверхні цвіль – це нормальний процес бродіння. Знімаємо її акуратно ложкою і залишаємо на потрібний термін. Через місяць хрусткі зелені помідори будуть чекати свого зоряного часу. Відмінно підійдуть до салатів і гарнірів.

Самий популярний овоч. Використовується в засолюванні у стиглому вигляді і не тільки. Зберігає свою поживну цінність навіть при варінні, парку і смаженні.

Солоні помідори в банках холодним способом як діжкові

Зелені – здатні нашкодити організму, через підвищений вміст соланіну. Про це варто знати, так як він може призвести до отруєння.

Як приготувати солоні помідори в банках холодним способом

Не обов’язково мати багато досвіду в кулінарії. Для процесу знадобляться найпростіші продукти. При цьому закуска виходить з вираженим смаком і не залишить байдужим нікого.

Інгредієнти:

  • Зелені томати – 2кг
  • Гострий перець.
  • Часник – 100 р.
  • Зелень.
  • Цукровий пісок – 1ст.л.
  • Сіль – 2ст.л.

Технологія:

У кожному овоче зробити отвори виделкою біля плодоніжки.

На дно каструлі викласти зелень і подрібнений часник.

Поверх викласти плоди томатів.

Повторити шари кілька разів.

В цей час готуємо розсіл: в 2 літрах води розчиняють 2 ст. л. солі і заливають овочі.

Каструлю з соліннями залишають при температурі не більше +15 градусів на тиждень. Якщо, на вашу думку, смак недостатньо виражений, слід витримати їх ще кілька днів. Далі зелененьких розкладають по банках і прибирають в холод.

Найсмачніший рецепт помідорів без оцту

Такий спосіб засолювання підійде на зиму. В ньому не бере участь оцет. В якості спеції можна використовувати те, що попадеться під руку. Солити можна в будь-якому посуді.

Я використовую 10 літрову керамічну каструлю. Звичайна 3 літрова банка теж підійде. Зазначені інгредієнти розраховані на ємність об’ємом 10 кг.

Інгредієнти:

  • Морква – 2шт.
  • Часник – 2 голівки.
  • Корінь хрону – 2 пучка.
  • Нестиглі томати – 5 кг.
  • Вода – 4,5 л.
  • Сіль – 9ст.л.

Технологія:

Підійдуть для приготування вінегретів.

Рада! Щоб дізнатися готовність розсолу, через пару днів після закваски потрібно його спробувати. Якщо вас все влаштовує, значить, ви на правильному шляху. При такому розкладі, готові помідори закривають капроновою кришкою і прибирають в прохолоду. Великий плюс – швидке консервування і мало матеріальних витрат.

Як засолити зелені помідори для зберігання в квартирі

В якості спеції можна використовувати все, що попадеться під руку: кмин, кінзу і навіть приправу для корейської моркви. Смак зелененьких від цього не погіршиться. Оцет збільшить процес окислення, але дозволить соління простояти до самої весни.

Апетитні томати, перед тим як потрапити на стіл — маринуються, солятся, бродять і прокисають.

Осінь – гаряче час підготовки на зиму. Особливою популярністю користуються квашені зелені томати. Простий рецепт підійде для зберігання солінь прямо в квартирі.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1кг.
  • Сухий кріп.
  • Смородинові листя -3 шт.
  • Гірчиця – 1ст.л.
  • Вода – 1 л.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Пекучий перець.
  • Сіль -1,5 ст. л.

Технологія:

Ця закуска добре поєднується з м’ясними стравами. Приємного апетиту!

Простий рецепт солоних томатів пальчики оближеш

Цей спосіб засолювання передав мені мій прадід. У ті часи їх засолювали в дерев’яних бочках. Саме в них відбуваються процеси закваски набагато швидше. І смак закусок виходить сильним і незвичайним.

Інгредієнти:

  • Помідори – 6 кг.
  • Вода -4л.
  • Лавровий лист -8шт.
  • Кухонна сіль – 250г
  • Цукор – 125 р.
  • Чорний перець – 1ст.л.
  • М’ятні листи.
  • Кріп і петрушка.
  • Вишневі і смородинові листя – 100 р.

Технологія:

Солимо зелені помідори в банках з морквою і часником

Це, мабуть, один з незвичайних рецептів. До його складу крім зелених томатів, входять моркву і часник. Вони надають закуски незвичайний і м’який смак. Зелененькі можна закручувати на зиму і зберігати в холодильнику.

Інгредієнти:

  • Томати – 2 кг.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Чорний перець.
  • Болгарський перець – 600г.
  • Морква – 300г.
  • Часник – 100г.
  • Сіль -3,5 ст. л.
  • Вода очищена – 1,5 л.

Технологія:

До столу подають у такому вигляді: засолений овочі нарізають великими шматками. Посипають зверху цибулею, нарізаною кільцями. Заправляють рослинним маслом.

Зелені помідори з часником і гірчицею відеорецепт

Виходять дуже смачні фаршировані часником, перцем, хріном і зеленню зелені помідори. Заливаємо їх розсолом з гірчицею. Через 30 днів — 40 можна пробувати.

Інгредієнти:

  • Зелені помідори — 1.8 кг(на 3 л. банку)
  • Часник — 3 головки(100 гр)
  • Солодкий перець — 2 шт.
  • Корінь хрону — 1 шт.
  • Зелень по пучку(кріп, петрушка)
  • Суха гірчиця — 1 ст. ложка
  • Сіль — 50 гр. на літр води
  • Цукор — 50 гр. на літр води

Як заквасити зелені помідори з капустою

Це справжні квашені помідори, причому можна ще й додати яблука. Але сьогодні рецепт просто з капустою.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені — 2.3 кг
  • Сіль — 1 ст. ложка з гіркою(50 гр.)
  • Цукор — 3 ст. ложки(90 — 100 гр.)
  • Вода — 2 літри
  • Капуста — у нас 250 гр. але можна більше

Для закрутки на зиму використовують тверді сорти. Важливо, щоб овочі були цілісними й не гнилими.

У корейських салатах часто використовуються такі томати. Їх комбінують з огірками, капустою і цибулею. Така їжа для справжніх гурманів.

Ці смачні помідори, завдяки простоті в приготуванні, повинні стояти в кожному холодильнику. Їх пікантний смак, притягує до себе все більше прихильників. Додаючи в супи, салати і подаючи у вигляді закуски, ваші страви будуть завжди на висоті. Я описала кілька простих способів закваски. Він займе не більше 30 хвилин, а насадження ви отримаєте набагато більше.

Не дивлячись на все це, така закуска вважається делікатесом за кордоном. Але для наших господинь, приготувати не складе праці.

Закуска, приготовлена холодним способом – найкраще доповнення до м’яса, рису, картоплі. Вона не вибаглива в зберіганні. Темний підвал або льох – найкраще місце для зберігання.

Квашені зелененькі прийдуть на допомогу в разі приходу непроханих гостей. Таке частування буде по душі всім. Комбінуючи їх з іншими овочів, можна віддати ваш іменний салат.

Про автора

admin administrator