Як приготувати желе зі сметаною

Авторadmin

Як приготувати желе зі сметаною

Не додавайте желатин одразу у сметану. Спочатку желатин потрібно замочити у воді, а потім розтопити на водяній бані, і лише після цього об'єднати зі сметаною. Використовуйте гранульований швидкорозчинний желатин, адже з ним працювати найлегше – впорається навіть дитина.

На одну порцію потрібно: 250 мл сметани 1 ч. л. желатину

Як правило, все залежить від кількості бульйону. Кухарі рекомендують брати 25 г желатину на 1 літр рідини. Варто враховувати, що в столовій ложці міститься 15 грамів. Місткість чайної ложки складає 5 грамів.

Ситуацію можна виправити, якщо знати простий кулінарний лайфхак. Щоб врятувати готове, але рідке желе, його потрібно підігріти та додати більше желатину. Поставте желатинову масу на повільний вогонь та доведіть до теплого стану. Потім додайте сухий желатин, постійно помішуючи, щоб він розчинився повністю.

Процедура досить проста та швидка: Висипте потрібну кількість желатину в тарілку або чашку, залийте невеликою кількістю води та відкладіть на 5-10 хвилин. За цей час він стане м'яким. Тепер влийте в тарілку необхідну кількість окропу та заважайте до повного розчинення речовини.

Інгредієнти: Сметана (не дуже жирна) — 250 грамів; Цукровий пісок (цукрова пудра) — 4 столових ложки; Желатин-1 чайна ложка.





Десерт зі сметани, приготований за класичним рецептом, має приємний вершковий смак і виливає апетитний аромат ванілі. Їм можна насолодитися під час чаювання або використовувати як начинку для тістечок, булочок, тортів.

Про автора

admin administrator