Господині рекомендують виконати ще пару простих маніпуляцій, щоб продовжити термін зберігання олії. Наприклад, масло потрібно відразу після відкриття перелити в тару зі скла. Також можна відправити в ємність із олією горох або квасолю, щоб зберегти ефект свіжості надовго.
Фахівці рекомендують тримати пляшки з олією в прохолодному темному місці подалі від вогню, наприклад, у коморі або на нижній полиці кухонної шафки. Нерафіновану олію можна зберігати в нижньому відсіку дверей холодильника. Оптимальна температура зберігання становить від +5 до +20 градусів.
Нерафіновану, так звану домашню олію, потрібно зберігати не тільки в темному, але й прохолодному місці, наприклад, у холодильнику. Нерафінована олія зберігається 4 місяці, рафінована – 6 місяців.
Як зберігати олію Почнімо з загальних правил, котрі стосуються всіх олій без винятків. Їх слід зберігати в прохолодному, темному та сухому місці – бажано в коморі якомога далі від плити та сонячного світла.
Так, наприклад, гіркота в соняшниковій олії може з'явитися через процес окислення, особливо якщо продукт піддається тривалому впливу повітря і світла. Для цього необхідно змішати олію з гарячою водою (але не з окропом!) у співвідношенні 1:1. Після цього збийте масло блендером, поки не вийде емульсія.
Рослинні олії (оливкова, лляна, соняшникова) Більшість рослинних масел можна зберігати при кімнатній температурі, тобто при +20-24°C, але не більше. Мінімально допустима температура становить +5°C, оптимальний режим становить близько +14°C.
Дотримуйтесь температуру зберігання соняшникової олії: при переохолодженні або сильному нагріванні воно стає нестабільним. При частих перепадах масло може зіпсується, прогіркнути і викликати отруєння при вживанні. 1. Оптимальний температурний режим + 7 … 18 ° …
Про автора