Як робити томатний сік із домашніх помідорів

Авторadmin

Як робити томатний сік із домашніх помідорів

Простий рецепт поживного томатного соку на зиму

Розріжте помідори на четвертинки, поріжте також цибулю та селеру. Протушкуйте овочі на середньому вогні близько 40 хвилин.

Коли овочі стануть м’якими, злегка вистудіть їх та подрібніть у блендері чи через сито.

Інгредієнти:

  • Стиглі помідори – 40 шт. середнього розміру
  • Селера – 2 стебла
  • Цибуля – 3 шт.
  • Цукор – половина склянки
  • Сіль – 4 ст. ложки

Поверніть суміш у каструлю, доведіть до кипіння та потримайте на вогні 10-15 хвилин.

Тим часом стерилізуйте літрові банки та спеціальні кришки.

Тоді розлийте сік по банках по вінця та закатайте їх. Коли вони вистигнуть, сховайте в прохолодне темне місце.

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!

Ароматний томатний сік: рецепти смачної заготовки на зиму

Корисний напій дозволить насолодитися смаком томатів холодною зимою.

Домашній томатний сік – не просто смачний, а ще й якісний. Ця апетитна заготовка дозволить насолодитися смаком томатів холодною зимою.

Томатний сік на зиму

Помідори помити та порізати, видаливши плодоніжки. Пропустити томати через соковижималку.

Закип’ятити отриманий сік, проварити 15 хвилин, знімаючи піну. Посолити.

Розілляти томатний сік у чисті сухі банки, закрутити й перевернути їх до охолодження, при цьому закутавши. До зими томатний сік зберігається у темному прохолодному місці.

Ароматний томатний сік

  • Помідори – 4-4,5 кг
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гвоздика – 1 бутон
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Помідори добре промити і перебрати. Розрізати кожну на 2-4 частини, залежно від розміру овочу.

Пропустити томати через соковижималку. Помістити у каструлю. Покласти на сильний вогонь. Закип’ятити.

Потім сік підсолити і приправити спеціями. Кип’ятити 10-15 хвилин на невеликому вогні (пінку прибирати не потрібно).

Тим часом ретельно промити банки і кришки, простерилізувати. Розлити прокипілий сік у стерильні банки й добре закупорити.

Томатний сік з болгарським перцем

  • Помідори – 1,5 кг
  • Перець болгарський – 500 г
  • Часник – 2 зубці
  • Сіль – за смаком

Помідори промити й пропустити через соковижималку. Покласти сік на вогонь.

Тим часом помити перець, вичистити серединку, нарізати його часточками вздовж або поперек. Очищені зубці часнику тонко нарізати.

Додати до соку перець і часник, посолити за смаком. Проварити 25 хвилин під кришкою на мінімальному вогні.

Розлити сік у простерилізовані банки. Закрити простерилізованими кришками. Перевернути банки, щоб у такому положенні охолонули. Зберігати томатний сік з болгарським перцем у прохолодному місці.

Про автора

admin administrator