Як скип’ятити молоко

Авторadmin

Як скип’ятити молоко

Найкраще повільно нагріти його на середньому вогні та помішувати, поки воно закипить. Повільне помішування й нагрівання допомагають утримувати разом воду, вуглеводи, жир і білок в молоці. Помішування слід продовжувати й після виключення вогню, коли молоко буде охолоджуватися, а також для запобігання утворення пінки.

В теплі свіже молоко починає скисати вже через 8-12 годин, а то й швидше – в ньому оселяються "дикі" кисломолочні бактерії.

У нормальних умовах відкрите молоко зберігається свіжим 3-5 днів, а потім починає скисати. Однак багато любителів цього напою засмучуються, коли напій віддає кислотою вже на другий день після покупки. УНІАН розібрався, чому молоко швидко скисає в холодильнику і що зробити, щоб молоко довше зберігалося.

А щоб молоко не втекло при кип'ятінні, покладіть поперек каструлі (приблизно посередині) дерев'яну ложку. Через неї молоко не зможе «перебратися». В результаті молоко не втече, і ваша плита залишиться чистою.

Чому молоко довго не скисає Придбане в магазині молоко відрізняється тривалим терміном зберігання. Подібна ситуація пояснюється тим, що використовується спеціальна упаковка і продукт проходить перевірку на наявність різних патогенних мікроорганізмів.

Процес скисання молока дуже складний. Все відбувається завдяки молочнокислих бактерій, які присутні в його складі. Для них цей напій – ідеальне середовище для розмноження та харчування. Якщо ви будете зберігати молоко не в холодильнику, а за кімнатної температури, бактерії почнуть активніше розмножуватися.





Кулінар зазначає, що кип’ятити молоко потрібно в перший день покупки, і робити це краще повільно нагріваючи його на середньому вогні. Повільне …

Про автора

admin administrator