Як томатний сік

Авторadmin

Як томатний сік

Томатний сік в домашніх умовах: рецепт на зиму –

Вживати томатний сік не тільки смачно, а ще й корисно. За рецептом Смачно 24 томатний сік збереже всі свої вітаміни та ви з легкістю зможете приготувати його вдома. Гайда готувати разом!

Інгредієнти

  • Помідор 1,5 кг
  • Цукор за смаком
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування

Ретельно миємо помідори, просушуємо паперовим рушником та пропускаємо через м’ясорубку. Подрібнити помідори можна також за допомогою блендера. Помідорову масу ретельно перетріть через сито.

Помідорову масу перекладіть в емальовану каструлю або миску та доведіть до кипіння. Варіть томатний сік протягом 15 хвилин, не забувайте помішувати масу та знімати пінку, що утворюється.

За бажанням ви можете додати до помідорів цукор або сіль, але пам’ятайте, що вони зменшать кількість корисних вітамінів.

Ретельно простерилізуйте банки та кришки для томатного соку, розлийте його у них та закатайте.

Переверніть банки верх дном, накрийте ковдрою або теплим рушником та залишіть до повного охолодження. Смачного!

Томатний сік на зиму – 5 рецептів в домашніх умовах

Рецептів з томатів дуже багато, взяти наприклад Кетчуп або Помідори у власному соку, але в моїй родині самим популярним і затребуваним можна вважати томатний сік. Приготований в домашніх умовах є корисним напоєм для всієї родини. Він виходить смачним і насиченим.

Існує чимало рецептів приготування даного напою, який збережеться до зими. Багато господинь вже для себе знайшли ідеальний спосіб приготування такої смакоти. Деякі готують його по-старому, прокручуючи через м’ясорубку, хто використовує соковижималку. Є ті, хто варить виключно натуральний напій, не використовуючи будь-які добавки.

Сьогодні розберемо з Вами 5 простих способів приготування томатного соку в домашніх умовах.

  1. Дуже смачний томатний сік у домашніх умовах на зиму
  2. Інгредієнти:
  3. Спосіб приготування:
  4. Як приготувати томатний сік через м’ясорубку
  5. Інгредієнти:
  6. Спосіб приготування:
  7. Простий рецепт томатного соку через соковижималку
  8. Інгредієнти:
  9. Спосіб приготування:
  10. Рецепт домашнього томатного соку без солі і цукру
  11. Інгредієнти:
  12. Спосіб приготування:
  13. Рецепт томатного напою через соковарку
  14. Інгредієнти:
  15. Спосіб приготування:

Дуже смачний томатний сік у домашніх умовах на зиму

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Промиваємо помідори під проточною водою, видаляємо плодоніжки і всі недоліки помідора, а потім нарізаємо їх часточками.

2. Шкірку не знімаємо, прямо з нею подрібнюємо за допомогою подрібнювача.

3. Всі помідори перекрутили (вийшло 4 літри). Каструлю з масою поставили на розігріту плиту на сильний вогонь. Доводимо до кипіння. Злегка зменшуємо вогонь до середнього і кип’ятити 30 хвилин, періодично помішуємо. Утворилася під час кипіння пінку не прибираємо.

4. По закінченню 30 хвилин відключаємо плиту і збиваємо блендером гарячий сік.

5. Після чого наливаємо в сито і лопаткою перетираємо (залишаються практично одні насіння).

Читайте також: Як засолити червону капусту: швидкий рецепт в домашніх умовах на зиму

6. Переливаємо знову в каструлю і знову кип’ятимо.

7. Додаємо 2 ст. ложки солі без гірочки (але Ви кладіть на свій розсуд за смаком).

8. Хвилин 10-15 кип’ятимо. Виходить густий сік.

9. Розливаємо по стерилізованим баночках.

10. Перевертаємо догори ногами, закутуємо теплим пледом і залишаємо до повного охолодження. Приємного апетиту.

Як приготувати томатний сік через м’ясорубку

Існує багато способів приготування томатного соку в домашніх умовах, але через м’ясорубку, це один з найстаріших. Він існував ще до виготовлення таких пристосувань, як соковижималка або соковарка.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Томати промиваємо під проточною водою, розрізаємо на шматочки (він не повинен бути м’ясистими). Не знімаємо шкіру, і навіть можна не вирізати плодоніжку, так як все це пропускається і йде в віджимання.

2. Починаємо прокрутити через м’ясорубку помідори (за допомогою електричної м’ясорубки, віджим йде в одну тару, сік в іншу). Але якщо ви використовуєте звичайну, Вам потім потрібно буде, перетерти сік через сито.

3. Після того як ви вичавили сік, ставимо його на плиту, доводь до кипіння і прокип’ятимо 5 хвилин. Обов’язково знімаємо з’явилася пінку. Розганяємо її і помішуємо.

4. Поки майбутній напій кипить, підготуємо банки. Промиваємо їх содою, наливаємо в них 100 мл води і ставимо в духовку на 10 хвилин при температурі 200°C. Кришки просто кип’ятимо.

5. Тепер ставимо каструлю на плиту на повільний вогонь, додаємо в неї 1, 5 ст. ложки солі, розмішуємо.

6. І розливаємо по стерилізованим банкам, отриманий томатний напій. І відразу починаємо їх влаштовувати.

7. Перевертаємо банку догори дном і закутуємо теплим пледом до повного охолодження. Приємного апетиту.

Читайте також: Варення з яблук і слив на зиму: рецепти без кісточок, без води або без цукру, п’ятихвилинка

Простий рецепт томатного соку через соковижималку

Всі ми любимо магазинский сік, але погодьтеся, що свіжовичавлений в домашніх умовах набагато смачніше і краще.

Томатний сік за цим рецептом можна пити в охолодженому вигляді і можна зберігати до зими.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Візьмемо помідори 9 кг, використовуємо будь-які, великі і маленькі. Промиваємо під проточною водою. Тепер вирізуємо плодоніжки.

2. Потім беремо соковижималку і пропускаємо їх через неї.

3. Перемелену масу виливаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь.

4. Періодично помішуючи, доводимо до кипіння. За підготовку масою протягом усього часу посматриваем, тому що піна може піднятися і вибігти, але поки її не прибираємо.

5. Після закипання, робимо маленький вогонь, періодично помішуємо.

6. Беремо сито і перетираємо весь сік через нього.

7. Потім кладемо на кожен літр 0,5 ч. ложки солі.

8. Все добре перешиваємо і ставимо на вогонь до кипіння.

9. Якщо з’явилася піна, треба її прибрати.

10. Напій зварився, беремо стерилізовані банки і розливаємо в них.

11. Закатуємо кришки закаточним ключем і перевертаємо догори дном. Накриваємо теплим пледом до повного охолодження. Потім перекладаємо в то місце де будемо зберігати. Приємного апетиту.

Рецепт домашнього томатного соку без солі і цукру

Щоб отримати густий напій зі свіжих томатів, не завжди необхідно додавати в нього спеції.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Беремо і моєму помідори, видаляємо частини підніжки і нарізаємо на довільні шматочки.

2. Візьмемо емальовану каструлю, кладемо помідори і заллємо водою (так, щоб нарізка була повністю покрита).

3. На повільному вогні варимо, поки шматочки не стануть м’якими.

Читайте також: Варення з цілих яблук: прозоре з маленьких і ранніх сортів, рецепти приготування з картинками цілком і без серцевини

4. Коли зварили томати, візьмемо сита і за допомогою нього протремо кашку, таким чином, ми видалимо насіння і решту шкірку.

5. Протертий сік вворачиваем назад в каструлю і продовжуємо варіння. Варимо до тих пір, поки маса не зменшиться до 1/3 від початкового об’єму.

6. Стерилізуємо банки за допомогою духовки. І кип’ятимо кришки. Тепер, коли напій готовий починаємо розливати його, і закатуємо під залізну кришку.

7. Охолоджуємо і переносимо в місце зберігання. Напій може зберігатися кілька років, при цьому, не втративши смак і якість. Приємного апетиту.

Рецепт томатного напою через соковарку

За допомогою соковарки, ми полегшуємо собі завдання при варіння домашнього томатного соку.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 кг.
  • Сіль – 0,5 ст. ложки
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Болгарський перець – 1 кг. (використовуємо за бажанням)

Спосіб приготування:

1. Промиваємо перець і помідори під проточною водою.

2. Вирізаємо у інгредієнтів серцевини.

3. Нарізаємо дрібними шматочками.

4. Беремо верхню ємність соковарки і викладаємо нарізані помідори.

5. В нижню ємність додаємо води, закриваємо щільно кришками і ставимо на плиту на сильний вогонь.

6. Варимо хвилин 5, відкриваємо верхню ємність, додаємо в неї перець, сіль і цукор.

7. Соковарку необхідно знову закрити і залишити на сильно вогні 40 хвилин.

8. Зв час приготування напою, інгредієнти помішуємо.

9. Як тільки в каструлі залишаться невелику кількість м’якоті, кісточок, проціджуємо через сито сік і переливаємо в банки заздалегідь простерилізовану.

10. Перевертаємо догори дном і прибираємо на зберігання в тепле місце.

Про автора

admin administrator