Як вирощують яйця штучно

Авторadmin

Як вирощують яйця штучно

Як правильно зварити яйце некруто: корисні поради –

Смачно 24 підготував для вас простий та покроковий рецепт приготування яйця з рідкою серединою, щоб воно вийшло в міру рідким і водночас твердим.

На перший погляд здається, що в процесі приготування яєць не може бути нічого складного. Взяли яйце, кинули у воду, зварили його, почистили і все готово. А ось і ні! Навіть у приготуванні яєць є свої кулінарні хитрощі та технології. При виборі яєць у магазині теж потрібно пам’ятати про їх свіжість та завжди дивитись на дату виготовлення, розмір та клас яйця.

Як обрати свіжі яйця

Визначити свіжість яйця можна ще у магазині, навіть не дивлячись на маркування виробника. Візьміть яйце в руку, прикладіть його до вуха та злегка потрусіть. Якщо яйце свіже, а всередині немає пустот, воно не буде бовтатись. Залежане яйце буде видавати дивний звук при струшуванні.

Якщо ви забули перевірити яйця при покупці в магазині, або вам було просто соромно робити маніпуляції з цим крихким продуктом на людях – скористайтесь іншим методом перевірки товару на свіжість. Наберіть в каструлю холодної води та занурте в неї яйця. Свіжі яйця залишаться на дні каструлі. Якщо яйця піднялись з води округлою стороною, а гострою залишились внизу – їх можна вживати після термічної обробки. А от, коли яйце цілком спливло на поверхню води – їх потрібно викинути. Щоб остаточно переконатись у їхній несвіжості, розбийте яйце в окреме блюдце. Їдкий, несвіжий запах продукту не дасть збрехати.

Як зварити яйце

Скільки людей, стільки й смаків та вподобань. Хтось з нас любить варені яйця з рідкою серединою, а хтось – щоб він був зварений до готовності. Та чи знаєте ви, як правильно варити яйця, щоб в них залишились всі корисні мікроелементи та властивості? Та давайте не будемо забувати ще й про смак приготованих яєць.

Якщо вам скажуть, що знають, скільки точно потрібно варити яйця – не вірте. Насамперед, все залежить від того в якому посуді ви варите яйця, скільки води даєте і звичайно від самого розміру яйця. Однак, приблизний час все ж можна визначити. В дієтології стверджують, що варити яйце не можна більше 8 хвилин, адже потім білок втрачає свої корисні властивості та не приносить для людського організму ніякої користі.

Якщо ви відварили яйця, почистили та помітили, що жовток синього кольору – це яйце переварене. Воно вже втратило всі свої корисні властивості та навіть може зашкодити організму.

Обирайте для варки яєць посуд з тоненькими стінками – це зекономить вам час, та й самі яйця зваряться рівномірно.

Штучні яйця та капуста: як китайці з пластика створюють їжу (ВІДЕО)

Капуста, рис, або навіть улюблене печиво – сьогодні все може стати підробкою зі штучних матеріалів. В Китаї давно поставили на потік виробництво штучних продуктів. Деякі з них можуть шокувати своєю схожістю навіть за смаковими властивостями. Проте, не за якістю для здоров’я людини.

Так фахівці з Піднебесної викладають у мережу відео, на яких показують виробництво штучних яєць з барвників, згущувачів та крохмалю. Шкаралупу китайці виготовляють з розчину парафіну, карбонату калію та гіпсового порошку.

Також частою жертвою підробки стає печиво з кремовою начинкою, яке з легкістю плавиться, а не згорає. З чого воно зроблене? Які ще продукти штучно виготовляють у Китаї – дивись у сюжеті «Загубленого світу» просто зараз:

Дивись також:

Не пропусти програму «Загублений світ» в ефірі телеканалу 2+2 з понеділка по четвер, о 16:50!

Як варити яйця ідеально та почистити без проблем: універсальні поради

Варені яйця — це смачна та корисна страва, яка підходить для сніданку, обіду або перекусу. Але багато кухарів роблять помилки під час приготування. Щоб усе склалося правильно, потрібно дотримуватися деяких простих правил та лайфхаків. У цій статті ми розповімо вам, як варити яйця так, щоб вони правильно приготувалися та легко чистилися.

  1. Використовуйте яйця кімнатної температури і не тріскайте їх, пише “BBC”. Яйця краще варити, коли вони не холодні з холодильника, а кімнатної температури. Так вони менше піддаються тріщинам і розбиванню. Якщо у вас немає часу чекати, покладіть яйця у миску з теплою водою на 10-15 хвилин. Не тріскайте яйця об край каструлі або одне об одне, бо це також може призвести до тріщин.
  2. Заповніть каструлю холодною водою і додайте сіль або оцет. Покладіть яйця у каструлю одним шаром і заповніть її холодною водою так, щоб вода покривала яйця на 2-3 см. Додайте до води трохи солі або оцту — це допоможе зупинити виток білка з тріснутих яєць і полегшить очищення, розповідає “Tasteofhome.com”.
  3. Доведіть воду до кипіння і зменште вогонь. Поставте каструлю на середньо-високий вогонь і дочекайтеся, поки вода закипить. Потім зменште вогонь так, щоб вода ледь кипіла. Не дозволяйте воді бурхати сильно, бо це може розбити яйця.
  4. Варіть яйця залежно від бажаного ступеня готовності. Час варки залежить від того, як ви любите свої яйця — м’якими, середньої твердості або твердими. Ось приблизний час для розміру:
  • М’якими — 4 хвилини
  • середньої твердості — 6 хвилин
  • Твердими — 10 хвилин

Охолоджуйте яйця під холодною проточною водою або у мисці з льодом. Для цього злийте гарячу воду, потім промийте яйця під холодною проточною водою протягом 1-2 хвилини або перенесіть їх у миску з льодом і холодною водою на 5-10 хвилин. Це зупинить процес приготування і полегшить очистку.

Як очистити яйця

  1. Трощіть шкаралупку по всьому периметру і починайте з боку з повiтряною камеркою. Постукайте яйце об стiл або край миски так, щоб шкаралупа трiснула по всьому периметру. Починайте з боку з повiтряною камеркою — це невелике заглиблення на одному з кiнцiв яйця.
  2. Зняти шкаралупу пiд проточною холодною або теплою водою. Пiд проточною холодною або теплою (але не гарячою) водою починайте знімати шкаралупу з боку з повiтряної камерки та продовжуйте до другого кiнця. Вода допоможе проникнути пiд шкаралупу i полегшить очистку.
  3. Якщо у вас немає часу чекати, поки яйця охолонуть, можете спробувати лайфхак з ложкою. Вставте край ложки пiд шкаралупу i обережно проведiть нею по контуру яйця, намагаючись не пошкодити бiлок. Таким чином можна швидко очистити гаряче яйце.

Нагадаємо, що існує набагато більше цікавих способів очистити яйця від шкаралупи. Зокрема, можна застосовувати склянку чи оцет. До речі, на любителів яєць чекають хороші новини — цей продукт незабаром має подешевшати.

Про автора

admin administrator