Як заморозити помідори чері на зиму в морозилці

Авторadmin

Як заморозити помідори чері на зиму в морозилці

Топ 10 рецептів, як заморозити в морозилці помідори на зиму, цілком і шматочками

Томати не втрачають свою цінність круглий рік. Хоча вони вважаються річним овочем, в зимовий час також користуються попитом. Взимку смакові властивості не так сильно виражені, як в літній період, тому меткі господині роблять запаси помідор з літа на зимовий час. Поширеним способом заготівлі томатів є заморожування. Як заморозити на зиму помідори в морозилці, знає кожна господиня.

  • особливості заморозки
  • Вибір і підготовка відповідних плодів
  • підготовка холодильника
  • Кращі способи заморожування томатів в домашніх умовах
    • цілими плодами
    • Часточками без шкірки
    • Кружечками для піци
    • шматочками
    • Томатне пюре, заморожене в формах
    • Замороження фаршированих помідор
    • У морозилці з перцем
    • Томатний сік

    Регулярне вживання томатів в їжу сприяє позитивним змінам в людському організмі:

    • нормалізується робота шлунково-кишкового тракту;
    • очищається кров;
    • стабілізується робота серцево-судинної системи;
    • поліпшується загальний стан організму;
    • підвищується працездатність;
    • поліпшується робота імунної системи;
    • зміцнюються волосся, нігті, зуби;
    • знижується ризик онкології;
    • метаболічні процеси здійснюються правильно.

    Заморожування овоча на зиму дозволить завжди урізноманітнити блюдо, зробивши його смачніше і корисніше.

    особливості заморозки

    Дослідження показали, що при заморожуванні продукту він втрачає до 30% поживних речовин. Відбувається це через відсутність професійного обладнання для заморозки. На підприємствах використовують шокову заморозку продуктів, що дозволяє зберегти в них максимум поживних речовин і вітамінів.

    Більшість навіть сучасних морозильних камер не забезпечують швидку заморозку. Процес заморожування продуктів відбувається досить повільно, що впливає на подальше утримання в них вітамінів і мінералів.

    При розморожуванні продукт втрачає первинну форму, і разом з водою йдуть всі мікроелементи.

    Щоб хоч якось зберегти овочі корисні властивості, слід враховувати при заморожуванні деякі особливості:

    1. Заморожувати слід тільки свіжі овочі. Ідеальний час після того, як помідори принесли з городу, до моменту заморозки – 6 годин.
    2. Томати не повинні бути гнилими, м`ятими і мати інші ушкодження.
    3. Помідори необхідно якісно помити під проточною водою.
    4. Морозити томати слід невеликими партіями. В одному контейнері повинна бути одна порція.
    5. Тара, в якій будуть заморожувати помідори, повинна бути герметична, щоб не проникало повітря.
    6. Категорично не можна розморожувати і знову заморожувати продукт. Для цього слід підписувати тару, де будуть зберігатися заморожені овочі, щоб, при необхідності, дістати з морозилки потрібний продукт.

    На прилавках магазинів продаються спеціальні пакети або ємності для заморозки, що забезпечують герметичність і якість зберігання.

    Вибір і підготовка відповідних плодів

    Щоб заморозка вийшла якісною, необхідно ретельно вибрати плоди. Томати повинні бути свіжі, м`ясисті. Перевагу слід віддавати помідорів середньої стиглості. Якщо вони будуть переспілими, то втратять свою щільність, яка потрібна для заморозки плодів.

    Зелені томати також не придатні для заморожування, так як не мають виражених смакових властивостей, до того ж можуть надавати страві гіркий присмак.

    Перш ніж купувати певний сорт помідорів, слід вибрати спосіб, яким будуть заморожувати томати. Наприклад, сорт чері підходить для заморозки плодів в цілому вигляді.

    Якісна заморозка також залежить від ретельної підготовки овочів до неї. При підготовці томатів слід дотримуватися ряду простих правил:

    • плоди томатів як слід промити під холодною водою;
    • розкласти помідори на паперові рушники, щоб вони добре висохли;
    • вибрати спосіб заморозки.

    При укладанні томатів в морозильну камеру слід розміщувати їх поверх інших продуктів, щоб вони не втратили своєї форми.

    підготовка холодильника

    Морозильна камера повинна підтримувати оптимальну температуру для заморожування овочів. Спочатку потрібно попередньо заморозити овочі, розклавши їх на харчовій плівці, потім розподілити томати по порційних пакетів для заморожування овочів і відправити в морозильну камеру для тривалого зберігання.

    Слід попередньо підготувати місце заморожування помідорів в морозильній камері. Овочі слід розташувати поверх інших продуктів, щоб вони не втратили своєї форми.

    Кращі способи заморожування томатів в домашніх умовах

    Щоб томати не стали безформними і несмачними при заморожуванні, необхідно навчитися правильно зберігати їх. Існує безліч різноманітних способів заморожування помідорів в домашніх умовах:

    1. цілими плодами.
    2. Часточками без шкірки.
    3. Кружечками для піци.
    4. шматочками.
    5. У вигляді томатного пюре, замороженого в формах.
    6. фаршировані помідори.
    7. Замороження помідор з перцем.
    8. У вигляді томатного соку.

    Для кожної господині хороший свій спосіб заморозки. Важливо вибрати оптимальний для себе, який допоможе урізноманітнити улюблену страву.

    цілими плодами

    Морозити цілими плодами досить просто. Для такого варіанту заморозки підійдуть сорти помідорів Черрі і Сливка.

    Досить вимити овочі під прохолодною водою, розкласти їх на паперові рушники, щоб вбралася волога. Можна попередньо заморозити помідори. Потім слід розкласти томати по пакетам, призначеним спеціально для заморозки, і скласти в морозилку для зберігання.

    Часточками без шкірки

    Червоний овоч також заморожується без шкірки. Такий спосіб використовують, тому що після заморожування шкірка стає більш твердою, деяким не доводиться це до смаку.

    Щоб правильно заморозити томати без шкірки, слід зробити наступне:

    • ретельно вимити овочі;
    • видалити з овочів плодоніжки;
    • занурити томати в окріп на півхвилини, потім промити їх холодною водою;
    • звільнити помідори від шкірки;
    • укласти овочі на плівку, прикривши зверху целофаном;
    • попередньо заморозити овочі в морозилці протягом 24 годин;
    • замерзлі томати упакувати по порціях в пакети для заморозки, відправити в морозильну камеру для подальшого заморожування.

    Надалі заморожені овочі можуть використовуватися для приготування перших страв, салатів. А також для фарширування.

    Кружечками для піци

    Замороження томатів кружечками дуже добре пригождается для приготування піци, бутербродів на швидку руку. Для такого варіанту заморозки досить добре промити помідори під прохолодною водою, дати їм висохнути. Потім заготовити нарізку тонкими кружечками, розкласти на харчову плівку в морозилку. Після попередньої заморозки кружечки помістити в спеціальні пакети для тривалого зберігання.

    шматочками

    Для такого способу заморозки необхідно вибирати м`ясисті томати з твердою шкіркою. Нарізка проводиться кубиками або тонкими скибочками. Якщо є бажання, можна очистити томати від шкірки. Овочі відразу розподіляються по пакетам для заморожування. Заморожені шматочки помідорів додаються безпосередньо в страви, не вимагаючи попередньої розморозки.

    Томатне пюре, заморожене в формах

    Для даного способу заморозки використовуються соковиті, навіть трохи перезрілі помідори. Томати подрібнюються на м`ясорубці або за допомогою блендера. Готове томатне пюре розкладається по формах. Як формочок використовують звичайні форми з силікону для кексів або льоду.

    Щоб уникнути витікання томата з формочки, не слід наливати пюре до самого краю. Томатне пюре морозиться протягом 8-10 годин, потім витягується з формочок у вигляді замерзлих шматочків і укладається в порційні пакети.

    Замороження фаршированих помідор

    Для фарширування підходять плоди твердих сортів. Фарширування помідорів починається з вирізання серцевини плода. Для фарширування використовується будь-яка начинка, за бажанням господині. Це може бути м`ясна, грибна, овочева начинка.

    Фаршировані томати розкладаються на дошку, поміщаються в морозильну камеру, попередньо заморожуються. Потім овочі перекладаються в пакети і укладаються в морозилку для подальшого заморожування.

    У морозилці з перцем

    Дуже смачним доповненням до їжі будуть помідори і перець разом. Їх можна фарширувати і заморожувати разом, будуть виходити шалені приготування. З перцем проводяться всі ті ж дії, що і з томатами. Його слід ретельно промити, висушити, вирізати серцевину, укласти в морозилку. Так як перець набагато твердіше по структурі, ніж помідори, можна не заморожувати його попередньо.

    Перед заморожуванням томатів з перцем слід виконати ряд дій:

    1. Приготувати сік з томатів.
    2. подрібнити перець.
    3. З`єднати перець з томатним соком.
    4. Розлити по формах.
    5. Покласти на зберігання в морозилку.

    Томатний сік

    Більшість кмітливих господинь відразу перетворюють помідори в томатний сік і заморожують його. Для цього цілі помідори добре промиваються під проточною водою, нарізають на шматочки і подрібнюються за допомогою блендера. Готовий сік розливається по формах, ставиться в морозильну камеру.

    Томатний сік прекрасно урізноманітнює будь-яку страву. У рідкому вигляді томати набагато більше зберігають вітаміни і корисні властивості.

    Скільки і як зберігаються заморожені помідори

    Тривалість зберігання овочів повністю залежить від потужності морозильної камери і підтримуваної в ній температури. Оптимальна температура для тривалого зберігання томатів – 18 градусів нижче нуля. Така температура дозволить замороженим помідорів зберегтися протягом 10-12 місяців. Якщо температура буде нижче, то термін зберігання скоротиться до 4-6 місяців.

    Помідори зберігаються в спеціальних пакетах, де буде обмежений доступ повітря.

    Розморожування заморожених плодів

    Принцип розморожування томатів буде залежати від того, який спосіб використовувався для їх заморозки. Помідори, заморожені цілими плодами, розморожуються при кімнатній температурі. Після того, як помідори трохи підтануть, їх можна порізати зручним для себе способом.

    Якщо помідори призначені для салату, їх не потрібно розморожувати. Досить нарізати їх тонкими пластинками і додати в салат.

    Якщо потрібно додати в блюдо томати без шкірки, їх слід помістити в ємність з окропом на кілька секунд, потім легко видалити шкірку.

    Червоний овоч, заморожений іншими методами, додається в блюда тільки в замороженому вигляді, заздалегідь не розморожується.

    Що можна приготувати

    Заморожені плоди використовуються для приготування різних смачних страв. Точно так же, як і помідори в свіжому вигляді, заморожування овочів може стати в нагоді для приготування будь-якої страви. Заморожені цілі плоди додаються в перші страви, овочеве рагу, салати та інші.

    З томатного пюре виходить хороша холодна овочева закуска, якщо до нього додати ще ікру з кабачків, баклажанів. Також пюре з помідорів використовується як соус або замість кетчупу.

    Помідори, подрібнені шматочками, стануть в нагоді для додавання в піцу, яєчню, гарячі бутерброди та інші закуски з використанням томатів.

    Отже, томати придатні до вживання не лише в свіжому, але і в замороженому вигляді. Важливо вибрати зручний спосіб заморозки помідорів для себе, в подальшому використовувати їх для різноманітності улюблених страв. Томати слід підготувати до процесу заморозки, правильно зберігати, розморожувати, і готувати смачну їжу.

    Помідор – овоч, який збагатить організм необхідними вітамінами і прикрасить будь-яку страву!

    Чи можна заморозити помідори чері на зиму та як правильно це робити

    Помідори Чері – це природні ласощі. Влітку, на піку свого розвитку, вони дарують солодкість, соковитість та неперевершений смак. Однак чи можна заморожувати ці маленькі овочі?

    Виявляється, навіть помідори чері можна легко заморозити, щоб насолоджуватися смаком літа протягом цілого року. Проте важливо пам’ятати, що після заморожування текстура помідорів змінюється, тому найкраще використовувати їх для приготування соусів або супів, а не для вживання у свіжому вигляді.

    Як правильно заморозити цілі помідори чері

    Заморожувати цілі помідори чері насправді дуже просто і не потребує складних інструкцій. Ось кілька кроків, які допоможуть вам зробити це на найкращому рівні:

    1. Підготовка помідорів: Почніть з того, щоб ретельно вимити і обсушити ваші помідори чері. Впевніться, що вони чисті та сухі перед процесом заморожування.
    2. Розкладання: Розкладіть помідори в один шар на лист паперу для випічки, який вкритий пергаментним папером. Це допоможе уникнути злипання помідорів під час заморожування.
    3. Заморожування: Помідори чері розташуйте в морозильній камері на приблизно дві години або до того моменту, коли вони повністю замерзнуть. Цей крок допоможе зберегти форму і структуру помідорів.
    4. Пакування в герметичний контейнер: Після того, як помідори заморожені, перемістіть їх у герметичну місткість для зберігання харчових продуктів, таку як закритий пластиковий пакет. Важливо забезпечити, щоб контейнер був добре закритий, щоб запобігти надходженню повітря.
    5. Повернення в морозильну камеру: Поверніть упаковані заморожені помідори в морозильну камеру для подальшого зберігання.

    Заморожені цілі помідори чері можна використовувати у приготуванні супів, соусів, салатів і багатьох інших страв. Вони збережуть смак і корисні властивості для вас на багато місяців після заморожування.

    Як правильно заморозити кубики помідорів чері

    Якщо вам потрібно нарізати помідори чері на кубики перед заморожуванням, цей процес може бути досить простим і зручним. Ось кілька кроків, які вам слід виконати:

    1. Підготовка помідорів: Спочатку ретельно вимийте помідори чері і дайте їм обсохнути. Якщо вони мають стебла, видаліть їх.
    2. Нарізання на кубики: Ріжте помідори на невеликі кубики. Розмір кубиків може бути на ваш вибір, але зазвичай вони робляться розміром приблизно 1−2 сантиметри.
    3. Розміщення на плитці: Розташуйте нарізані кубики помідорів на одному шарі на плитці, покритій пергаментним папером. Забезпечте достатній проміжок між кубиками, щоб вони не злипалися один з одним під час заморожування.
    4. Заморожування: Поставте плитку з помідорами у морозильну камеру і залиште їх там приблизно дві години або до повного застигання. Цей крок допоможе запобігти склеюванню кубиків під час подальшого зберігання.
    5. Упакування: Після того, як кубики помідорів стали твердими, перекладіть їх у герметичну місткість для зберігання харчових продуктів, таку як закритий поліетиленовий пакет або контейнер для заморожування.
    6. Зберігання: Поверніть пакування з помідорами у морозильну камеру, де вони зберігатимуться протягом багатьох місяців.

    Цей спосіб заморожування кубиків помідорів чері дозволяє вам зручно використовувати їх у приготуванні страв у майбутньому, зберігаючи свіжість і смак цього врожаю.

    Як довго можна зберігати заморожені помідори чері

    Заморожені помідори чері можна зберігати протягом приблизно року, перш ніж вони почнуть псуватися. Рекомендується використовувати їх протягом перших 12 місяців, щоб насолоджуватися смаком та якістю, коли вони залишаються найкращими.

    5 крутезних лайфхаків по заморожуванню помідорів на зиму

    З помідорів готують маринади, соління, зимові салати. Звичайно, вони смачні, але в них зберігаються не так багато вітамінів, як у свіжих. А в заморожених помідорах є все: і смак, і запах, і вітаміни. Досвідчені господині рекомендують!

    Помідори можна заморожувати по-різному, в залежності від їх подальшого застосування. Щоб заморозити помідори, спочатку необхідно їх вимити і висушити. Заморожуйте помідори в порційних пластикових пакетах, контейнерах або стаканчиках, щоб по кілька разів не розморожувати продукт.

    Якщо у вас достатньо місця в морозилці, пропонуємо заморозити томатне пюре. Пропустіть помідори через м’ясорубку, наповніть ним разові пластикові стаканчики, формочки для кексів, для льоду, пластикові пакети для льоду і заморозьте.

    Взимку така порція пюре згодиться для приготування борщу, смачного вітамінного соусу, підливи.

    Поріжте помідори шматочками, поставте їх у морозильну камеру. До речі, зручно їх заморозити на підносі або деку. Після того як шматочки замерзнуть, перекладіть пакети із застібками.

    Такі помідори будуть знахідкою для піци, сендвічів, теплих салатів.

    Можна заморозити помідори кружечками, товщину яких варіюйте за своїм бажанням. Але пам’ятайте, що при заморожуванні частина рідини випаровується. Щоб отримати соковиті кружечки, ріжте помідори товщі звичайного. Розкладіть їх на підносі, обробній дошці або деку, а після процесу – складіть стопкою один на одного і в такому вигляді зберігайте в морозилці.

    Використовувати такі гуртки помідорів можна для піци, запіканки або пирогів, попередньо не розморожуючи.

    Частину помідорів можна заморозити без шкірки шматочками. Надріжте навхрест верхівки помідорів, ошпарьте окропом на кілька хвилин, а потім охолодіть крижаною водою. Зніміть шкірку і наріжте на четвертинки (або дрібніше).

    Розкладіть оброблені помідори в пластикові стаканчики і заморозьте. Після заморожування кожен стаканчик вкладіть в поліетиленовий мішечок і зберігайте (насипом).

    Порція помідорів в стаканчику знадобиться для овочевого рагу, яєчні або доповненням до різних соусів і страв.

    Для замораживания помидоров в формочках отбирите спелые (но не перезрелые), твердые помидоры, без вмятин и других повреждений. С помидор снимите шкурку (предварительно обдав их кипятком), перекрутите в блендере и переложите в подходящие формочки.

    Переместите формочки в морозильную камеру на 2 часа. По истечении времени, плоды герметично упаковывают. Такие мороженные помидоры можно использовать при варке борща, овощного супа, тушении картошки или добавлять во всевозможные соусы.

Про автора

admin administrator