Як заморозити щавель на зиму в холодильнику в пакетах

Авторadmin

Як заморозити щавель на зиму в холодильнику в пакетах

Як заморозити щавель на зиму в пакетах

Щавель – смачна, корисна і багата вітамінами зелень. Саме його додають в зелені супи і борщі з метою збагачення страви пікантною кислинкою. Проте в зимовий час року таку зелень не завжди можна придбати. Дізнаємося, як заморозити щавель на зиму в холодильнику в пакетах.

Як вибрати зелень для заморозки

В першу чергу слід придбати якісну зелень і потім правильно його обробити перед заморожуванням. Досвідчені господині рекомендують скористатися такими порадами:

  1. Для заморозки підійде стигла зелень. На початку червня щавель виростає до потрібних розмірів, а також до цього часу листя набирають поживний запас вітамінів і поживних речовин. Таким чином, заготовляти листя щавлю потрібно в червні.
  2. Для заготівлі зелені на зиму краще купити красиву зелень на ринку або в овочевому магазині.
  3. Купуючи щавель, слід звернути увагу на колір і стан листя, вони повинні бути пружними, свіжими і яскраво-зеленими.
  4. Не рекомендується заготовляти велике листя темно-зеленого кольору. По-перше, в них міститься багато кислоти, яка може зіпсувати смакові якості супів та борщів. По-друге, великі кущики переходять в період випускання насіння, отже, зібрати красиве і якісне листя не вийде. Стебла не повинні бути довгими, ідеальний розмір – 3-4 див.
  5. Не варто купувати щавель з явними пошкодженнями і якщо на листі буде багато пилу. Це перша ознака того, що зелень вирощувалася з порушенням технології.

Основні правила заморозки щавлю

Щоб зелень, що зберігається в холодильнику у пакетах, залишалася ароматною, мала насичений відтінок і не втратила своїх смакових якостей, слід дотримуватися таких порад:

  1. Огляньте уважно продукт, для виключення пошкоджених, сухих і гнилих листя, щоб заморозити дійсно тільки якісний щавель.
  2. Пучки щавлю потрібно ретельно промити під проточною водою, викласти на сухе рушник і почекати, поки вони повністю просохнуть. Вологий продукт заморожувати не рекомендується.
  3. Для зберігання краще вибирати поліетиленові пакети з зіп-застібкою.
  4. Порції повинні бути невеликими, щоб не доводилося викидати продукт, адже повторно заморожувати зелень не можна.

Популярні способи зберігання щавлю в холодильнику

Отже, спочатку потрібно підготувати спеціальні пакети, ніж, красиву зелень і дошку для оброблення. Після цього можна вибрати один з варіантів заготовки:

  • Дрібно нарізаний щавель. Заморозити таким чином продукт буде дуже просто. Для цього потрібно подрібнити попередньо вимиту і висушену зелень і розкласти її по порційних пакетиках. Після цього з пакетів слід випустити повітря, це можна зробити, якщо згорнути кожну порцію в рулетик. За бажанням згортки можна зафіксувати гумками або нитками, така хитрість дозволить заощадити місце в холодильнику. Важливо приклеїти на пакетик папірець з назвою зелені і датою фасування.
  • Нарізка і бланшировка. Свіже, промите і висушене листя слід нарізати поперек великими відрізками. Якщо листя великі, то потрібно нарізати уздовж. Після цього масу потрібно перекласти в друшляк і опустити в посуд з окропом на 2-3 секунди. Не треба лякатися того, що зелень потемніє, це нормальна реакція на високу температуру. На смакових якостях це ніяк не відіб’ється.
  • Після цього оброблене листя потрібно викласти на рушник і почекати, поки піде зайва волога. Для заморозки щавлю на зиму заготовки перекладають у пакети, при цьому добре утрамбовують.
  • Зберігання щавлю для пирогів і рулетів. Цей метод зручний тим, що вимагає багато місця, тому до нього вдаються ті, у кого є великі морозильні камери. Щоб заморозити таким чином зелень, її потрібно ретельно промити, видалити стебла, висушити і розкласти по пакетах. Нарізати не потрібно!
  • Ароматний коктейль. Багато господині радять заморожувати щавель в одному пакеті з кропом, петрушкою, базиліком і іншими видами зелені. Принцип підготовки інших видів зелені аналогічний.

Як бачите, зберегти щавель в холодильнику в пакетах на зиму дуже просто. Зелень для зберігання краще купувати на ринку. Вона повинна бути красивою, яскраво-зеленого кольору, без сухого листя, пошкоджень і гнилі.

Заморожувати щавель слід у невеликих пакетиках, щоб одну порцію вийшло повністю витратити. Незважаючи на такий варіант зберігання, продукт залишається смачним і корисним.

Підписуйся на нові рецепти!

Как заморозить щавель на зиму

Простой способ заготовить щавель на зиму. Щавель – это пряное растение, которое одно из первых вырастает на грядках на садовых участках. эту траву можно назвать универсальной, его добавляют в борщи и иные супы, готовят десерты и пекут пироги, делают соусы. Этой зеленью можно лакомиться не только в летнее время, но и в зимнее, если правильно заморозить ее. Кроме того щавель содержит кислоты и иные полезные вещества, необходимые человеческому организму.

Состав / ингредиенты

чайная ложка5 мл
десертная ложка10 мл
столовая ложка20 мл
стакан200 мл

ГИ: 100 / 0 / 0

Способ приготовления

Щавель содержит много кислот, и поэтому при неправильной заморозке может потерять не только свой внешний вид, но и приобрести неприятный металлический привкус. для замораживания нужно брать растения, собранные в период с мая до июля, когда растение содержит максимальное количество полезных веществ и не перезрело. Растения должны быть молодыми, без поврежденных и гнилых листьев. Побеги нужно брать длиной не более 8 см. После срезки щавель нужно обработать или заморозить в течение 10 часов. щавель нужно перебрать, выбрать хорошие листья и промыть их под проточной водой. Листья нужно просушить на бумажных полотенцах или просто дать воде стечь. Но после промывания щавель нельзя надолго оставлять, иначе он быстро завянет. Листья щавеля можно заморозить целыми. Для этого листья нужно связать пучками. Сложить пучки на деревянную доску, обмотанную пленкой, или на пластиковую. Заморозить в таком виде в морозилке, затем вынуть и, упаковав их в пакеты, снова сразу убрать в морозильную камеру. Либо порезать на небольшие кусочки и разложить на тарелки, заморозить. затем разложить по контейнерам или пакетам и убрать в морозилку на хранение. Щавель лучше замораживать листья вместе с черенками, потому что в черенках содержится большее количество полезных веществ, чем листьях.
Можно заморозить бланшированный щавель. для этого зелень щавеля тщательно промываем, даем воде стечь. Мелко зелень рубим, кладем в металлическую миску. Наливаем немного воды, ставим на огонь и увариваем до приобретения щавелем оливкового цвета. Даем смеси остыть. Затем щавель вместе с отваром раскладываем по контейнерам и замораживаем. Такой щавель подойдет для приготовления выпечки в качестве начинки для пирогов или для добавления в супы.
Приятного аппетита! Очень удобно на упаковках с домашней заморозкой сделать этикетки, где указать, что заморожено и когда (пишите карандашом, так как чернила из ручки могут потечь). Так вы наверняка будете знать срок хранения и без труда отыщите в полной морозилке то, что нужно.

Про автора

admin administrator