Як запекти часник у мультиварці

Авторadmin

Як запекти часник у мультиварці

Як швидко і смачно запекти мясо в мультиварці – фото рецепт з покроковим описом

Справжньою окрасою святкового столу може стати шматок запеченого м’яса, зрозуміло, якщо ви не є вегетаріанцем. Апетитне і рум’яне, оповите ароматом прянощів, таке м’ясне блюдо буде радісно прийнято поціновувачами смачної і здорової їжі.

Приготування не займе багато часу і вже точно не вимагає особливих навичок. Все, що потрібно зробити, – приготувати суміш з двох хріну, звичайній їдальні і французької, і спецій, а потім обмазати нею шматок першокласного м’яса. От і все!

Коли страва приготується, воно буде соковитим, з смачною, хрусткою скоринкою. Якщо ви готуєте м’ясо, запечене в мультиварці, вперше, дотримуйтеся покрокового фото рецепту і почастуєте найніжнішої свининою своїх домашніх або наріжте її скибочками і розкладіть на м’ясній тарілці, щоб поставити на святковий стіл.

  • М’якоть свинини – 1 кг;
  • Гірчиця гостра – 1 ч. л.;
  • Гірчиця французька – 2 ст. л.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Перець – на кінчику ножа;
  • Паприка – 1 ч. л.;
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Покроковий рецепт приготування м’яса в мультиварці:

Почнемо з того, що приготуємо маринад, яким обмажем м’ясо. Для цього візьмемо столову гірчицю, сіль, перець і паприку, додамо рослинне масло і пропущений через прес зубчики часнику, перемішати всі компоненти маринаду воєдино. Спробуйте отриману пасту. Якщо ви вважаєте, що солі або інших компонентів не вистачає, сміливо коректуйте обсяги, орієнтуючись на свій смак.

Багато в чому якість продуктів визначає смак страви. Для цього рецепту ми взяли шматок свіжою і красивою на вигляд свинячої шиї. М’ясо добре промили і обсушили паперовим рушником. Обмазали м’ясо пряною сумішшю з усіх боків, зробили йому невеликий «масаж», щоб втерти маринад.

Для того, щоб у м’ясної страви був привабливий, ошатний вигляд, розподілимо по його поверхні і боків французьку гірчицю. Коли зернятка підрум’яняться, вони утворюють апетитну хрустку панірування. Залишимо свинину маринуватися на холоді не менше 3-4 годин, не забувши накрити його харчовою плівкою.

Чашу мультиварки викладаємо пергаментом і поміщаємо на нього підготовлене м’ясо. Виставляємо режим «Випічка» і залишаємо готуватися протягом години – півтори. Обов’язково в кінці циклу готування перевіримо, чи готове м’ясо. Якщо на вашій моделі мультиварки є функція вибору температури, тоді встановлюємо 150-180⁰.

Готову запечену свинину подаємо гарячою у вигляді основного страви з гарніром з овочів і зелені або чекаємо повного остигання, нарізаємо м’ясо скибочками і ставимо на стіл з холодними закусками.

Як приготувати кролика в мультиварці – 7 смачних рецептів

Для того щоб приготувати найсмачніше м’ясо кролика не треба бути професійним шеф-кухарем, нам знадобиться тільки цей чудовий рецепт, ну і, звичайно, мультиварка!

Як приготувати кролика в мультиварці

Кролик, приготовлений у мультиварці, дозволяє зберегти більшу частину корисних властивостей продукту, прискорити сам процес готування.

Способів створення цієї страви існує безліч.

Так, кролятину часто готують:

  • у сметані;
  • з картоплею;
  • у соусі;
  • з овочами;
  • з рисом;
  • з грибами;
  • із кашами.

З м’яса кролика виходить смачна тушонка. Якщо є необхідність, його можна приготувати навіть на пару.

Вивчіть ці рекомендації:

  • найпривабливіші для приготування багатьох страв частини, це стегенця та спинка. Високу харчову цінність мають всі частини тушки;
  • м’ясо молодого кролю ніжне, м’яке, світло-рожевого відтінку. Аромат такий продукт приємний. А у більш зрілої особини м’ясо темне, грубувате і має характерно виражений запах. Таке м’ясо потрібно спочатку довго вимочувати у воді з додаванням оцту, а потім гасити або обсмажувати;
  • якщо на деяких ділянках видно блакитні прожилки, це означає, що кролика недогодовували. Жиру в такому м’ясі не буде;
  • гасити м’ясо можна в сметані, вершках, молоці, білому вині. Дуже смачне м’ясо виходить, якщо приготувати апельсиновий соус.

Класичний спосіб приготування кролятини. За часів відсутності мультиварок за цим рецептом м’ясо кролика зі сметаною готували у казанах чи каченятах.

Інгредієнти:

  • м’ясо з кісточками;
  • кілька цибулин;
  • морквина;
  • сметана (25% жирності та вище);
  • солодка гірчиця (французька);
  • часник;
  • масло;
  • оцет;
  • лимонний сік;
  • спеції.

Важливо!

У французької гірчиці специфічний смак, тому готуючи страву вперше, її варто замінити на звичайну, додавши більше спецій.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миють, розрізають на шматки і замочують у воді (має покривати тушку) з оцтом (2-3 ст. л.) на 12 годин (у воду можна додати трохи лимонного соку).
  2. М’ясо, що трохи промаринувалося, ще раз промивають і розрізають на шматки меншого розміру – порції.
  3. Готові порції витирають паперовим рушником.
  4. Мультиварку встановлюють у режим «Жарка», виливають у ємність олію та дають йому закипіти.
  5. Шматочки м’яса викладають у киплячу олію разом із 5-10 зубчиками часнику, обсмажують до появи блискучої скоринки.
  6. Підсмажене м’ясо солять і перчать, укладають поверх нього нарізану кільцями цибулю та моркву (можна нарізати кубиками або колами) і заливають усе це 1 ст. води.
  7. Перемикають режим мультиварки на «Гушення» (гасити м’ясо повинно протягом 1 години).
  8. Сметану змішують з гірчицею (100 г. сметани і 2 ст. л. гірчиці) і через 1 годину заливають цією сумішшю м’ясо (мультиварка залишається в колишньому режимі, після додавання сметани м’ясо тушкуються ще 30 хвилин).

Як тільки пройдуть зазначені півгодини, кролик зі сметаною у мультиварці вважається готовим. На стіл його несуть гарячим. Вживають разом із гречкою, рисом, картопляним пюре.

Кролик тушкований у мультиварці

М’ясо кролика можна згасити у мультиварці.

Інгредієнти:

  • тушка вагою від 1 кг;
  • цибуля;
  • морквина;
  • олія соняшникова;
  • вода;
  • часник;
  • спеції (перець горошок, сіль, лавровий лист).

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миють, розрізають на кілька частин (шматки мають бути великими – 5-7 см).
  2. Овочі шаткують.
  3. У мультиварці виставляють режим «Спека».
  4. Заливають у ємність 0.5 склянки олії, засипають поверх нього овочі, смажать 30 хвилин.
  5. Перемикають режим, вибираючи на панелі «Гасіння» (1 год.).
  6. Укладають поверх підсмажених овочів м’ясо, заливають 1 ст. води додають лавровий лист.
  7. Через 1 ч. м’ясо підсолюють, перчать і гасять ще 30 хвилин.

Кролик, тушкований у мультиварці, подається з томатною пастою, смаженою картоплею, поливається соусом і вживається з рисом, макаронами.

Базові інгредієнти:

  • печериці – 180 гр.;
  • п’ять картоплин;
  • один лавровий листок;
  • кролик – 0,6 кг;
  • олія соняшникова – 50 мл;
  • сіль – 12 гр.;
  • одна морква;
  • одна цибулина.

Варіант приготування:

  1. М’ясо ріжемо на невеликі шматочки. Найкраще брати м’якоть.
  2. Овочі обробляємо стандартним способом та подрібнюємо ножем.
  3. Почищені гриби рубаємо на кружечки.
  4. З’єднати в мультиварці шматочки кролятини з цибулею та морквиною, залити все олією.
  5. Пасувати протягом 20 хвилин.
  6. Додаємо нарізану соломкою картопля та гриби.
  7. Наливаємо воду так, щоб вона накрила продукти.
  8. Додаємо сипучі інгредієнти та лист лаврушки.
  9. Натискаємо кнопку «Гасіння» і чекаємо півтори години.
  10. Ласощі можна подавати із зеленню або сметанним соусом.

Приготувати таку страву як кролик з картоплею в мультиварці досить просто. Головне правильно обробити м’ясо перед смаженням.

Важливо! Якщо кролик молодий, то м’ясо просто миють, залишаючи на 5-10 хвилин у холодній воді. М’ясо старого кролика вимочують та маринують. В іншому випадку воно здасться жорстким. Як маринад підходить вода з оцтом та спеціями або біле вино.

Для приготування знадобиться мультиварка з режимами: “Гушіння” або “Суп” (вони можуть бути поєднані).

Інгредієнти:

  • картопля;
  • морквина;
  • цибуля та часник;
  • спеції;
  • олія для прожарювання;
  • вода;
  • помідори.

Спосіб приготування:

  1. Щоб страва вийшла соковитою та ароматною, виставляють у мультиварці режим «Спека».
  2. Заливають у ємність соняшникову олію та дають їй скипіти.
  3. Моркву, цибулю та часник висипають у масло, дають просмажитись 2-3 хвилини, після чого туди ж укладають нарізане невеликими скибочками м’ясо.
  4. Смажать 40-50 хвилин.
  5. Після закінчення смаження поверх м’яса викладають крупно нарізану картоплю, заливають 1 ст. води (режим «Гасіння»), гасять 1 год.
  6. Через 1 годину додають до м’яса та картоплі помідори, нарізані кубиками, солять, додають спеції та тушкують ще 30 хвилин.

Тушкований кролик з картоплею подається гарячим, але відразу після вимкнення мультиварки нести на стіл страву не варто, йому дають настоятися ще 15-20 хвилин.

Кролик у сметанному соусі в мультиварці

Сметанний соус надає м’ясу кролика м’якості, соковитості, пікантності. Готується кролик у сметанному соусі у мультиварці просто і швидко і не забирає багато часу.

Інгредієнти:

  • свіже м’ясо;
  • сметана;
  • цибуля;
  • вершкове масло;
  • масло рослинне;
  • мускатний горіх та інші ароматні приправи;
  • борошно.

Спосіб приготування:

  1. Кролика обробляють, промивають, просушують кожен шматочок за допомогою паперового рушника.
  2. Нарізають невеликими шматками.
  3. Обсмажують на олії (режим «Спека»).
  4. Через 20 хвилин до м’яса додають цибулю (кубиками чи кільцями).
  5. Поки м’ясо смажиться, готують соус: у киплячу вершкове масло додають борошно, постійно помішують, прибираючи грудки.
  6. До суміші, що вийшла, додають сметану (її потрібно завчасно вийняти з холодильника, дозволивши прогрітися до кімнатної температури, в іншому випадку соус згорнеться).
  7. Щоб соус вийшов пікантним, до нього домішують трохи мускатного горіха.
  8. Крольчатину, що просмажилася, поливають соусом, додають 2 лаврових листки для запаху і готують в режимі «Жарка» ще 30 хвилин.

Готову страву посипають зеленню, несуть до столу як гарнір до спагетті або рису.

Відео: як швидко та смачно приготувати кролика

Думаєте, що приготувати із кролика? Мультиварка-скороварка допоможе легко та швидко нагодувати всіх членів родини вишуканою та дієтичною стравою. М’ясо у вас вийде не тільки ніжним, а ще й живильним. Існує безліч різних покрокових рецептів, які дозволять навіть кухарю-початківцю справити незабутні враження від своїх кулінарних шедеврів. Як смачно приготувати кролика, підкажуть відео-рецепти.

Як загасити кролика у вині

Кролик у білому вині за 30 хвилин у мультиварці\Запорізька Анна

Приготування кролика по-діжонськи

Кролик по-діжонськи в мультиварці Redmond RMC-M4502 (1)

Тушонка з кролика в мультиварці

Якщо кролячого м’яса багато, то з нього можна зробити тушонку. Мультиварка у приготуванні тушонки незамінна. Хазяйці не потрібно постійно перебувати на кухні, помішувати, стежити за тим, щоб не википіла рідина, нічого не пригорало.

Інгредієнти:

  • м’ясо кролика;
  • свинячий жир чи сало;
  • олія соняшникова;
  • лавровий лист;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миють, очищаючи від можливих залишків вовни та шкіри.
  2. Використовуючи топірку, обробляють на кілька невеликих частин.
  3. За допомогою ножа і тієї ж сокири кожну частину подрібнюють (мають вийти шматочки по 2-3 см).
  4. Мультиварку вимикають, вибираючи в меню опцію «Спека».
  5. На дно її виливають олію, зверху укладають м’ясні шматочки і закривають кришкою, дозволивши просмажитися в олії 10-15 хвилин (необхідно, щоб м’ясо добре прогрілося і підрум’янилося).
  6. Сало розрізають на дрібні шматочки, солять,перчать і додають до м’яса.
  7. Вкидають у ємність кілька лаврових листочків і закривають кришку.
  8. Далі м’ясо гасити в режимі «Гасіння» не менше 4 годин.
  9. Після вимкнення мультиварки, змінюють режим, встановлюючи на «Підігрів» і гасять ще 30 хвилин.
  10. Коли тушонка з кролика в мультиварці буде готова, її розкладають стерилізованими банками, закочують. Також її можна подати в гарячому вигляді до картоплі, макаронів, рису, овочів.

М’ясо кролика в сметані, ніжність, яку варто спробувати

Нам буде потрібно таке:

  • Тушка кролика на 2,5 кг;
  • 400 мл сметани;
  • 50 грам гірчиці;
  • Цибулина – 1 головка;
  • 2 морквини;
  • Шматок вершкового масла|мастила| на 50 грам;
  • Трохи солі та чорного меленого перцю.

Період приготування – 1 година 30 хвилин.

  1. Тушку добре промиваємо холодною водою і ріжемо порційними шматочками;
  2. Далі чашку мультиварки потрібно промазати з усіх боків вершковим маслом;
  3. Кожен шматочок кролика ретельно натираємо сіллю та меленим чорним перцем, кладемо в ємність мультиварки;
  4. Закриваємо кришкою, вибираємо режим «Випічка» та період готування – 1 година;
  5. Хвилин через 15 відкриваємо кришку, перевертаємо шматочки та знову закриваємо;
  6. Поки м’ясо готується, займемося підготовкою інших компонентів. Зрізаємо з цибулини шкірку та ріжемо середніми кубиками;
  7. Моркву чистимо, промиваємо та протираємо у велику стружку;
  8. Робимо соус. У чашку викладаємо сметану і додаємо до неї гірчицю, добре змішуємо;
  9. Потім у соус підливаємо трохи води та перемішуємо;
  10. Через 30 хвилин після початку приготування кролика відкриваємо мультиварку та засипаємо туди овочі, заливаємо соус. Все перемішуємо;
  11. Наливаємо трохи води, вибираємо програму «Гасіння» та відварюємо 60 хвилин;
  12. Готове м’ясо разом із соусом та овочами викладаємо на плоску страву і ставимо на стіл.

Кролик з овочами в мультиварці

Овочі та м’ясо в мультиварці краще готувати окремо, поєднавши інгредієнти лише наприкінці.

Інгредієнти:

  • м’ясо як основний інгредієнт;
  • цибуля та часник;
  • помідори;
  • солодкий перець;
  • капуста;
  • спеції;
  • олія для смаження;
  • вода.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку готують м’ясо, для цього миють під проточною водою, а при необхідності (якщо старий кролик), то і маринують в оцті або вині.
  2. Нарізують невеликими шматочками (до 2 см).
  3. Поміщають у мультиварку, попередньо наливши туди олії та вибравши режим «Спека» (час приготування – 1 год.).
  4. Овочі миють, помідори очищають від шкірки, нарізають кубиками.
  5. У перцю виймають серцевину, також нарізають кубиками.
  6. Капусту січуть дуже дрібно.
  7. Цибулю натирають на тертці, часник пропускають через часнику (досить 1 великої цибулини та 2 головок часнику).
  8. Овочі можна прожарити окремо на сковороді, після чого додати в мультиварку, а можна вийняти вже готове м’ясо, кинути в м’ясний сік, що утворився, всю нарізку, додати 0.5 склянки води і гасити протягом 30-40 хвилин.
  9. Як тільки овочі будуть готові, в мультиварку повертають м’ясо, що вже охололо, перчать, солять, підігрівають протягом ще 10 хвилин.

Кролик з овочами у мультиварці готовий. Смачного!

Корисні поради

Кролика перед приготуванням необхідно вимочувати в рідині щонайменше 10 годин. Але для того, щоб м’ясо було ніжнішим і соковитішим, використовуйте таку хитрість. Додайте у воду трохи лимонного соку або яблучного оцту. Простий оцет теж підійде, але натуральний продукт корисніший. У такій рідині нехай тушка постоїть годин 5-6. Потім злийте її і під проточною водою промийте м’ясо, потім залийте тушку молоком або вершками, злегка підсоливши, і залиште ще на 4-5 годин. М’ясо стане дуже ніжним, а готове блюдо соковитим та ароматним.

Для надання кролячому м’ясу пікантного карамельного присмаку додайте в маринад ложку меду і ложку подрібнених волоських горіхів. Результат буде приголомшливим.

Кроляче м’ясо «любить» кріп і чорний перець. Інші спеції можна додавати, якщо ви дуже хочете чогось незвичайного і зовсім пікантного.

Щоб приготувати це дієтичне м’ясо дітям краще не використовувати зайві спеції. Обмежтеся сіллю та кропом. І робіть це на пару.

Плов із кролика в мультиварці

Плов із кролика, приготовлений у мультиварці є найпростішою і водночас дуже ситною стравою, яку простіше та швидше приготувати.

Інгредієнти:

  • кролятина;
  • Мал;
  • цибулина;
  • морквина;
  • часник;
  • соняшникова олія;
  • приправи для плову;
  • сіль.

Найсмачніший плов виходить з філейної частини кролика.

Спосіб приготування:

  1. Рис беруть довгозерний, перед поміщенням у мультиварку, його обов’язково пропарюють (промитий рис заливають окропом, закривають ємність кришкою та залишають на 4-5 хвилин).
  2. Овочі розрізають по довжині, так, щоб вийшла соломка (можна скористатися теркою для приготування моркви корейською).
  3. Висипають у мультиварку попередньо рясно змащену соняшниковою олією, і гасять протягом 10 хвилин (опція «Спека» або «Гасіння»).
  4. Тушковані овочі посипають приправою для плову, додають до них шматочки м’яса і гасять ще не менше 1 години.
  5. Як тільки м’ясо покриється приємного кольору золотистою скоринкою, можна додавати рис, що пропарився, і трохи води (має покривати рис).
  6. Мультиварку виставляють у режим «Плов» на 20-25 хвилин. Цього часу достатньо для того, щоб рідина ввібралася.
  7. Знімають першу пробу, досолюють, додають у плов цілісні зубчики часнику та гасять ще 15 хвилин.
  8. Після закінчення гасіння плов перемішують і розкладають по тарілках.
  9. До завершення варіння змішувати м’ясо, овочі та рис не рекомендується, смак вийде зовсім не той, що у справжнього плову.

Як приготувати печеню з овочами?

Тушку можна запекти і з овочами. Найчастіше для цього використовують цибулю, моркву та картоплю. Але можна ввести і броколі, цвітну капусту, квасолю спаржеву або кабачки.

Візьмемо:

  • 1,8 кг м’яса,
  • 1 морква,
  • 1 цибулина,
  • сіль, перець за смаком,
  • по 0,5 ч. л. куркуми, прованських трав або хмелі-сунелі,
  • 2 лаврові листочки,
  • 5 горошин запашного перчика.

Промиваємо кроля і обтираємо паперовим рушником. Тушку режим на частини.

Посолити, поперчити їх і всипати спеції. Починаємо ручкам втирати їх у м’ясо. Потім залишимо його хвилин на 20, щоб воно промаринувалося.

А поки що на великій тертці натираємо моркву. Цибулину поріжемо на 4 частини.

Чашу мультиварки змащуємо олією, на дно викладемо шматочки тушки. Додамо лаврушку та перчик.

Для аромату по краях кладемо четвертинки цибулини.

На м’ясо викладемо подушку з моркви.

Вводимо воду та закриваємо кришку. Включаємо програму «Гасіння», таймер встановимо на 1 годину. Натискаємо на “Старт”.

Через 60 хвилин смачна страва готова.

Кролик на пару в мультиварці

Щоб приготувати таку страву, як кролик на пару в мультиварці, потрібно зовсім небагато складових.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Кролик промивають під холодною водою.
  2. Розрізають великі шматки.
  3. Натирають кожен шматок сумішшю з перців та солі.
  4. Дають постояти у такому вигляді не менше 2-3 годин.
  5. Обмотують фольгою, викладають у контейнер.
  6. У мультиварку заливають 0,5 л. гарячої води, поміщають контейнер із кроликом.
  7. Режим приготування «Варки на пару», час приготування – 1.5 год.

Як тільки кролик у мультиварці буде готовий, м’ясо можна подавати до столу, поливаючи томатним соусом і прикрасивши зеленню. Таку страву можна вживати навіть людям, які дотримуються дієти. Кількість спецій та солі можна звести до мінімуму, все залежить від особистих смакових уподобань.

Рекомендовані рецепти приготування кролика

  • Молодим і недосвідченим господаркам рекомендую ознайомитися з маленькими хитрощами та покроковою інструкцією, як приготувати кролика у духовці. Знаючи всі секрети та послідовність готування, ви зможете швидко приготувати найніжнішу та найсмачнішу страву з кролика.
  • Якщо ви часто зайняті і не маєте можливості проводити багато часу біля плити, раджу нескладні рецепти, які повністю відповідають на питання, як швидко і смачно приготувати кролика.
  • Думаю, що незайвим буде простий рецепт маринаду для кролика, який не тільки додасть м’ясу пікантний смак, а й зробить його ще ніжнішим.
  • Ви колись готували печінку кролика? Якщо ні, тоді обов’язково побалуйте ваших домашніх цим делікатесним, малокалорійним і дивовижно смачним ласощами.
  • Любителям полювати непогано б знати, як приготувати зайця. Процес готування нескладний, проте все ж таки необхідно ознайомитися з деякими тонкощами.

Мені дуже цікаво дізнатися, чи сподобався вам кролик у мультиварці за вищеописаними рецептами? Опишіть ваші враження у коментарях. Заздалегідь дякую та бажаю вам приємного апетиту!

Кролик з гречкою в мультиварці

Готується за аналогією з пловом, але замість рису використовують гречку.

Інгредієнти:

  • кролятина (кількість залежить від порцій);
  • гречка;
  • морква;
  • цибуля;
  • можна часник;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  1. Тушку рубають на шматки (можна крупно).
  2. Промивають у холодній воді.
  3. Поміщають у контейнер для варіння.
  4. Заливають водою (має покривати м’ясо).
  5. Вибирають опцію «Гасіння».
  6. Встановлюють час – 1-1.5 год.
  7. Овочі готують окремо на сковороді. Для цього цибулю та моркву натирають на тертці, перчать, солять, обсмажують у соняшниковій олії.
  8. Готові овочі змішують з тушкованим м’ясом, зверху насипають гречану крупу (1 склянку), додають воду, якщо потрібно, закривають кришкою і гасять у колишньому режимі ще 30-40 хвилин.
  9. Якщо є програма “Плов”, то користуються нею.

Кролик із гречкою, приготовлений у мультиварці, подається зі сметанним соусом, він чудово поєднується з різними овочевими салатами. Страва добре засвоюється, виходить не жирним, тому підходить навіть для пізньої вечері.

З чорносливом

Перелік продуктів:

  • морква – 100 гр.;
  • гірчиця – 4 гр.;
  • кролик – 1,5 кг;
  • одна цибулина;
  • чорнослив без кісточок – 0,1 кг;
  • сіль – 10 гр.;
  • сметана – 50 гр.;
  • перець, мелений за смаком;
  • кетчуп – 40 гр.

Про автора

admin administrator