Філе риби необхідно помити, обсушити паперовим рушником, а потім посипати з обох сторін сумішшю солі, цукру й перцю. Візьміть гілочки кропу, помийте під проточною водою, висушіть паперовим рушником, і поріжте дрібно. Посипте зверху рибу. Все, у вас вийшло засолити червону рибу, а витратили ви на це до 5 хвилин.
Якщо ви хочете знати, як засолити червону рибу швидко, відповімо: наріжте її на порційні шматочки. Також слід знати, що слабосолона червона риба вийде всього за 8-10 годин, але краще посолити добу-дві, а то і троє в залежності від розміру шматків. Щоб зупинити процес засолювання, потрібно злити сік, який дала риба.
На кожні 10 кг риби потребується 1,5—2 кг солі. Тривалість посолу в охолодженому приміщенні (наприклад, у погребі з льодом) ляща, білизни, щуки — до 12, коропа і судака — до 15. діб. У звичайних умовах досить 5—7 діб.
Кожну тушку риби натерти сіллю, укласти їх шарами, зверху ще засипати 1 см солі.
- Кількість солі – 200 гр на 1 кг риби.
- Час засолу – 10-11 днів.
- Другий варіант – мокрий посол. …
- Кількість солі – 150-200 гр на 1 кг риби
- Час засолу – 7-10 днів.
- Кількість розсолу – 3 л на 1 кг риби.
- Час засолу – 7-10 днів.
Усі відомі та досвідчені кулінари сходяться на думці: солити рибу потрібно безпосередньо перед викладанням на сковорідку.
Мокрий посол- це спосіб, коли рибу заливають розсолом (вода + сіль + цукор). Іноді цукор замінюють медом, тоді смак риби виходить більш ніжним. Готувати в розсолі особливо добре нежирну рибу – горбушу, кету. До речі, саме цей спосіб використовується для швидкої засолки риби шматочками. …
Про автора