Готуємо з китайської капусти

Авторadmin

Готуємо з китайської капусти

Салат із крабових паличок і китайської капусти – від простого до складного

Салати улюблені, напевно, усіма без винятку. Хтось віддає перевагу ситні і серйозні варіанти, хтось без розуму від салатів з екзотичними складовими, а хтось любить закусити невибагливими овочевими салатами. Але є серед цих всенародно шанованих страв і такі, які сподобаються кожному. Не складає виключення і салат з китайської капусти з крабовими паличками.

Китайська (пекінська) капуста зрівнялася за популярністю з нашої «старенькою» білокачанної. І різати її зручніше (плюс від хазяєчок), і смак у неї ніжніше (зайвий бал від гурманів), і взагалі, чим вона гірша? Та нічим! Ось і готуємо ми салати з китайською капустою, розбавляючи їх всілякими додатковими інгредієнтами.

А вже про крабових паличках і говорити не варто: недавня екзотика, яка стала доступною буденністю. Зручно, смачно, швидко! І вже тільки цього достатньо, щоб звести крабові палички у фаворити сучасної домашньої кулінарії. Так що будемо готувати салат з пекінської капусти з крабовими паличками! А ось і рецептики на вибір.

Класичний крабовий салат

Так уже склалося, що класичним крабовим салатом вважається салат, приготований з паличок, капусти та консервованої кукурудзи. Правда, деякі кладуть в цей салат не кукурудзу, а відварений розсипчастий рис. Років п`ятнадцять тому такий салатик готували виключно по святах. А сьогодні він став звичним буденним стравою. Хоча і на святковий стіл його приготувати (за традицією) можна.

  • 1 упаковка крабових палочек-
  • 1 банка солодкої кукурузи-
  • 1 вилок пекінської капусти-
  • 3 яйця-
  • Майонез і сіль.

Приготувати такий салат не складе труднощів нікому! Для початку зваримо і остудимо яйця. Потім нашаткуємо капусту, яку попередньо помиємо і позбавимо від товстих білих стебел, а також розморозимо упаковку крабових паличок. Палички наріжемо так, як нам більше подобається (це не принципово), а з кукурудзи сольем солодкий маринад. Нарізані кубиками яйця, крабові палички, кукурудзу і капусту складемо в миску, посолити, додати майонезу і перемішати. Подаємо (і поїдаємо) салат охолодженим.

Крабовий салат з капустою і помідорами

Літній варіант крабового салату. Поки у розпалі сезон овочів, будемо, як кажуть, ловити момент, і доповнимо цей салат свіжими помідорами. Ну і сиром, звичайно, як же помідори і без сиру?

  • 1 качан китайської капусти-
  • 1 невелика упаковка (6 штук) крабових палочек-
  • 3 стиглих соковитих помідора-
  • 100 г звичайного твердого сиру-
  • Майонез для заправки.

Капусту миємо, зрізаємо з качана щільні стебла, а листя шаткуємо (нарізаємо соломкою). Палички розморожуємо і теж ріжемо брусочками або соломкою. Вимиті помідори нарізаємо невеликими кубиками, а сир подрібнюємо в стружку. Потім змішуємо всі інгредієнти, додаємо за бажанням солі і заправляємо наше творіння майонезом. Салат з китайською капустою і крабовими паличками готовий! Перед трапезою охолодити його і подамо зі свіжою зеленню.

Крабовий салат з капустою і яблуком

Цілком дієтичний салатик, особливо, якщо заправити його легким майонезом або нежирною сметаною.

  • 1 вилок пекінської капусти-
  • 3 яйця-
  • 1 невелика упаковка крабових палочек-
  • 1 яблуко-
  • 1 цибулина-
  • Сіль і майонез (сметана).

Капусту вимиємо, обсушимо і нашаткуємо дрібною соломкою. Розморожені палички і яйця, зварені круто, поріжемо кубиками. З яблука знімемо шкірку і видалимо жорстку серцевину з насінням, а потім наріжемо його соломкою. Нашатковану цибулю викладемо в миску, посолити і помнемо його руками, щоб він дав сік. Додамо до цибулі капусту, палички, яблуко і яйця, а потім приправимо салат сметаною або майонезом. Перед тим як подати салат на стіл, охолодити його.

Салат «Морська мушля»

Ось вже про цей салат не скажеш «невигадливий». Дуже навіть вигадливий. Кожен день, звичайно, затівати з ним клопітно, але от для великого свята в самий раз. Здивуйте гостей!

  • 1 качан китайської капусти-
  • 1 упаковка крабових палочек-
  • 1 свіжий стиглий помідор-
  • 100 г сиру (твердого) –
  • 3 часникових зубчіка-
  • 2 яйця-
  • 1 морковка-
  • 100 г креветок.

Для «черепашок» з тіста:

  • 1 склянку холодної води-
  • 1 стакан борошна-
  • 1 яйце-
  • 1 чайна ложка цукру-
  • Рослинна олія для фритюру (2 склянки).

Цей салат з крабовими паличками незвичайний оригінальним способом подачі та оформленням. Укладати ми його будемо в «перлини», які зробимо з тіста, а самі перлини помістимо в «морські раковини» з капустяного листя. Отже, спочатку готуємо тісто. Розбиваємо в миску одне сирок яйце, додаємо дрібку солі, чайну ложечку цукру і злегка збиваємо його зі склянкою холодної води. Після чого підсипаємо борошно і замішуємо рідке тісто (як на млинці). У сотейнику розігріваємо олію. Посуд має бути досить глибокою, щоб в неї можна було налити масло на висоту приблизно вісім сантиметрів. До речі, поки ми займаємося тестом, можна поставити вариться яйця і моркву.

Коли масло розжариться, беремо звичайний металевий ополоник, умочуємо його опуклою стороною в тісто так, щоб воно не заливало краю ополоника. Потім опускаємо ополоник в киплячу олію і чекаємо, коли тісто зготується. Слухаємо ополоник і знімаємо з нього половинку «перлини» – золотисту півсферу з хрусткого тіста. Зробивши потрібну кількість таких «чашечок», залишаємо їх остигати, виклавши в друшляк або на решітку, щоб скло зайве масло.

Тепер приступимо безпосередньо до салату. Ах так! Спочатку з качанчики китайської капусти знімемо штук десять (або більше) цілих листочків, які стануть стулками для наших раковин. Під тепер залишилася капусту нашаткуємо дрібно-дрібно і перетремо її з сіллю. Відварені круто яйця, половинку остигнула вареної моркви, розморожені крабові палички і помідор ріжемо дрібними шматочками, сир натираємо в стружку, а часник подрібнюємо на тертці або в чеснокодавке. Потім змішуємо всі складові і заправляємо салат майонезом.

Тепер вимиті і обсушені капустяне листя укладаємо на тарілки: один листочок кладемо плазом, а другий загортаємо у формі черепашки і ставимо вертикально. Щоб «стулка» не падала, встановлюємо на неї «перлину», наповнену салатом (в одну ополоник кладемо салатик, інший половинкою накриваємо). Майже готово. Залишилося тільки «покрасивше» загорнути листочки-стулки і прикрасити блюдо.

Для прикраси вирізаємо морські зірки з половинки моркви і розкладаємо їх разом з креветками (в панцирі) по тарілці. І ще можна розоритися, купити червоної ікри і живописно розкидати ікринки по тарілки. А для повної ілюзії морського дна «посадити» водорості з морської капусти, а на додаток до креветок покласти на тарілки і маринованих осьможек. Чудо-салат готовий! Повірте, він стане справжнім цвяхом програми і справить на гостей незабутнє враження.

І як? Ризикнете зробити фурор, приготувавши оригінальний крабовий салат «Морська мушля»? Втім, салат з ніжними листочками пекінської капусти і всенародно улюбленими крабовими паличками буде хороший і в традиційному виконанні. Так що готуйте такий салат в будні і в свята, радуйте себе та інших. Готуйте із задоволенням, і приємного вам апетиту!

Готуємо по-китайськи: домашні страви з білокачанної капусти і моркви

Сьогодні я хочу запропонувати вам букет з десяти китайських рецептів , В основі яких лежать капуста і морква. Один рецепт з цієї групи – мариновані білокачанна капуста і морква – я вам вже давала тут . Почнемо з тих рецептів, які я в різний час освоювала під керівництвом знайомих китайців .

Інші статті про китайської кухні

ЖАРКА

Всі описані нижче страви краще готувати в попередньо розігрітій воке або в товстостінній глибокій сковороді.

Смажена білокачанна капуста (炒白菜)

Для цієї страви зазвичай використовують зимові качани капусти. Якщо ви готуєте на кілька чоловік і капусти багато, то її смажать по частинах, щоб в процесі смаження капусту було легко швидко заважати, «ганяючи» паличками або дерев’яною лопаткою по дну і по стінках посуду.

  • Капуста білокачанна, зимова
  • Рослинна олія
  • Соєвий соус
  • Сіль – за потребою
  • Вейс
  1. Зняти з качана 2-3 верхніх аркуша, які можуть бути пошкоджені або забруднені, а потім акуратно відокремити від нього потрібну кількість великих листя. Кожен знятий лист промити холодною водою і підсушити. Далі краще не різати листя ножем, а рвати їх руками, як зазвичай рвуть салат.
  2. Від кожного листа відокремити найбільш м’ясисті нижні, прилеглі до качані частини з грубо виступає товстої центральною жилкою, які утворюють прикореневу розетку. Вони підуть на приготування закуски з капусти з оцтом, описаної в цій статті пізніше.
  3. Решта більш тонкі частини листя порвати на шматочки довжиною і шириною приблизно 3 – 3,5 см.
  4. Розігріти на сковороді шар рослинного масла, добре покриває все дно.
  5. Висипати підготовлені шматочки капусти в гаряче масло і швидко їх обсмажити на досить великому вогні, щоб їх краї злегка зарум’яниться.
  6. Додати трохи соєвого соусу і все швидко перемішати.
  7. За бажанням додати перець і знову все швидко перемішати.
  8. В кінці додати Вейс на кінчику ножа. Все перемішати і вимкнути вогонь.

Якщо капуста з соєвим соусом для вас недостатньо підсолити, додайте трохи солі на свій смак. Весь процес смаження однієї закладки такої капусти повинен займати максимум 3 – 3,5 хвилини. Соєвий соус можна використовувати будь-який, але зі світлим блюдо виходить ніжнішим. Смачно і зі світлим грибним.

Смажені білокачанна капуста і морква (白菜炒胡萝卜)

  • Капуста білокачанна, зимова
  • Морква среднеплодная (краще солодких сортів насиченого оранжевого кольору)
  • Рослинна олія
  • Соєвий соус
  • Перець червоний мелений середньопекучого – за бажанням
  • Сіль – за потребою
  • Вейс
  1. Капусту підготувати, як в попередньому рецепті.
  2. Морква вимити, очистити, нарізати тонкими кружечками і дати їм трохи підсохнути.
  3. Швидко обсмажити в розігрітій олії капусту, щоб кінчики шматочків злегка зарум’яниться, і викласти всю обсмажену капусту в окремий посуд.
  4. Точно так же окремо обсмажити всю моркву, щоб краї її трохи зарум’янилися.
  5. Змішати морква з капустою, викласти цю суміш назад на сковороду або в вок, додати за смаком кілька ложок соєвого соусу і все швидко перемішати.
  6. Додати (за бажанням) трохи перцю і знову перемішати.
  7. В кінці додати Вейс на кінчику ножа, знову все перемішати. Блюдо готове.

Ось таку морква бажано вибирати для всіх страв: інтенсивно оранжевого кольору, середнього розміру, з тупим кінчиком.

Смажені білокачанна капуста, морква і бекон або свиняче сало (白菜炒腊肉)

Ті ж, що в попередньому рецепті, плюс тонкі скибочки бекону або сала (腊肉). Кількість їх залежить від кількості капусти і моркви. Орієнтовно на 1 кг суміші овочів досить 100 – 200 г бекону або сала.

  1. Обсмажити на рослинному маслі окремо капусту і окремо моркву, щоб їх краї злегка зарум’яниться, і викласти в посуд окремо один від одного.
  2. Нарізати бекон або сало на невеликі квадратні шматочки і швидко їх обсмажити.
  3. Викласти на сковороду з беконом капусту і моркву і все ретельно перемішати.
  4. Додати за смаком кілька ложок соєвого соусу і все швидко перемішати.
  5. Додати трохи червоного перцю і знову все перемішати.
  6. В кінці додати Вейс на кінчику ножа, знову все перемішати. Блюдо готове.

Замість бекону або сала можна використовувати будь-які залишки ковбаси, шинки, сосисок і т. П. Словом, будь-якого м’яса або м’ясних виробів.

Темне кунжутне масло, приготоване з смаженого кунжуту (芝麻 香油).

Будь-яке з описаних вище страв стане набагато смачніше і ароматні, якщо в самому кінці смаження додати в нього буквально чайну ложку темного кунжутного масла, приготованого з смаженого кунжуту! Називається воно – 芝麻 香油.

Морква на пару, обсмажена з кунжутним насінням (胡萝卜炒芝麻)

  • морква среднеплодная
  • Масло рослинне
  • олія кунжутна
  • Світлий соєвий соус
  • Кунжутне насіння чорне або біле
  1. Морква вимити, очистити.
  2. Зварити на пару в пароварці або під кришкою на решітці, поставленої на вок з гарячою водою або на глибоку каструлю, наповнену до половини гарячою водою. Варити хвилин 20, не розварювати. Морква повинна бути готова, але проколюватися виделкою з деяким зусиллям.
  3. Зварену моркву нарізати тонкими кільцями.
  4. Розігріти вок або сковороду з рослинним маслом.
  5. Кинути туди нарізану моркву і швидко її обсмажити, активно заважаючи не більше двох хвилин.
  6. Додати за смаком кілька ложок соєвого соусу. Перемішати.
  7. Розсипати по моркви чайну ложку з верхом кунжутного насіння. Перемішати.
  8. В кінці додати чайну ложку кунжутного масла або покапать ім. Знову все перемішати.
  9. Вимкнути вогонь і дати страві постояти під кришкою кілька хвилин.

Пара слів про кунжуті

Терміни, що вживаються в кулінарії сушені насіння кунжуту, як і кунжутне масло, мають приємний, солодкуватий горіховий смак і аромат. Чорний кунжут – це неочищені насіння, що володіють більш різким смаком і ароматом, ніж очищені білі. Кунжут як пряність особливо популярний не тільки в китайській, а й в корейської, японської, арабської та індійської кухнях. І чорний, і білий кунжут використовують в стравах з м’яса і риби, в салатах і закусках, в овочевих стравах. Але чорний кунжут через більш сильного аромату частіше додають в салати і холодні закуски, а білий – в страви, що вимагають термообробки. Вибираючи кунжут для своєї страви, пам’ятайте, що чорний кунжут приблизно в 1,5 рази калорийнее білого, а масла в ньому міститься майже в 2 рази більше. Кунжутне насіння добре поєднується з кмином, коріандром, корицею, чорним перцем, цибулею, часником, кропом, петрушкою і іншими травами.

САЛАТИ І ЗАКУСКИ

Салат з білокачанної капусти (凉拌白菜)

  • Щільний білий качан капусти – 1 кг
  • Олія – ​​100 г
  • Соєвий соус – 1/4 або 1/3 чашки
  • Червоний середньо-пекучий перець – 1 ч. Л. без верху
  • Сіль – 1 неповна ч. Л. або за смаком
  • Кунжутне масло – 5-10 г
  • Вейс – на кінчику ножа
  1. Капусту миємо, знімаємо 1 – 2 верхніх листа і шаткуємо як можна тонше за допомогою ножа або шинкування. Для цього салату краще вибирати невеликий щільний качан. Прикореневу, м’ясисту частину листя залишаємо для приготування закуски з оцтом, качан видаляємо.
  2. Тонко нашатковану капусту посипаємо сіллю і перемішуємо паличками, злегка натискаючи, щоб капуста пустила сік.
  3. Рослинна олія досить сильно нагріваємо (не до кипіння), погасивши в ньому червоний перець.
  4. Гаряче масло з перцем виливаємо в капусту і ретельно її перемішуємо.
  5. Вливаємо соєвий соус і знову все перемішуємо. Салат повинен стати коричневим.
  6. Додаємо кунжутне масло, перемішуємо.
  7. В кінці додаємо трохи кристалів Вейс і знову все перемішуємо.

При бажанні в цей салат можна додати трохи оцту і цукру.

Капусту для цього салату шаткують дуже тонко.

Закуска з білокачанної капусти з оцтом (醋熘白菜)

Для цієї страви використовуються самі м’ясисті, грубі частини листя капусти з сильно виступаючими жилками, що утворюють «прикореневу розетку» в місці, де вони кріпляться до качані, а також – товсті м’ясисті скручене листя, що безпосередньо прилягають до качану.

  • Крупно нарізані м’ясисті шматки капустяного листя – 0,5 кг
  • Оцет – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. Л.
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. Л.
  1. Крупно нарізані м’ясисті шматки капустяного листя бланшируємо 30 – 40 сек в киплячій воді, відкидаємо на друшляк, віджимаємо і даємо капусті підсохнути.
  2. Перемішуємо капусту з сіллю. Це зазвичай роблять руками, злегка здавлюючи капусту, щоб вона дала більше соку.
  3. Додаємо оцет. Перемішуємо.
  4. Додаємо цукор. Перемішуємо.
  5. Розігріваємо на сковороді олію, кидаємо туди капусту і швидко її заважаємо на великому вогні 1 хвилину.
  6. Перекладаємо готову закуску в салатник і охолоджуємо.

На додаток до цих рецептах хочу запропонувати вам ще два, освоєних мною самостійно по книзі «Китайські салати і закуски» (СПб, 2001).

Салат з білокачанної капусти з перцем (白菜炒辣椒)

  • Свіжа капуста – 300 г
  • Морква – 100 г
  • Червоний пекучий перець чилі, свіжий або сушений – 1 стручок
  • Корінь імбиру – 10 г
  • Запашний перець – кілька горошин
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. Л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  1. Розрізати вимитий качан капусти на 4 частини і видалити качан.
  2. Нарізати капусту невеликими квадратиками.
  3. Морква вимити, очистити, нарізати соломкою.
  4. Капусту і моркву ошпарити окропом, відразу ж відкинути на друшляк і віджати воду.
  5. В емальованому або фарфоровому посуді перемішати овочі з сіллю, цукром і оцтом.
  6. У сильно розігріте рослинне масло опустити на 30 сек. запашний перець і шматочки імбиру, а потім видалити їх.
  7. Масло процідити і знову вилити на сковороду.
  8. Покласти в нього нарізаний квадратиками червоний пекучий перець.
  9. Через 1-2 хвилини зняти сковороду з вогню, а масло разом з перцем вилити в суміш овочів, перемішати, охолодити.

Гостро-пекучий червоний перець чилі.

Гостра капуста (辣白菜)
закуска

  • Білокачанна капуста – 750 г
  • Червоний пекучий перець свіжий – 5 стручків
  • Рослинна олія – ​​15 г
  • Сіль 25 г
  • Свіжий імбир – 2,5 г
  • Цукор – 75 г
  • Оцет – 25 г
  1. Зняти з капусти старі і пошкоджені листя, видалити качан.
  2. Капусту промити і нарізати на смужки 4 х 1 см.
  3. Перетерти капусту з сіллю і поставити її під прес на 2 години.
  4. Злити сік, що виділився і викласти капусту в глибокий посуд.
  5. Два стручка червоного пекучого перцю вимити, видалити з них насіння, нарізати на тонкі смужки і додати в капусту.
  6. Змішати цукор, оцет, нарізаний тонкою соломкою імбир і 2,5 г солі.
  7. Залити цією заправкою капусту і все перемішати.
  8. Розігріти сковороду і вилити на неї масло, потім викласти нарізаний квадратиками решті перець і обсмажувати його кілька хвилин.
  9. Перець видалити, а гарячим «перцевим маслом» залити капусту.
  10. Все перемішати і витримати 30 хвилин.

Ще одна закуска з білокачанної капусти

  • свіжа капуста – 2 кг
  • буряк – 2 шт.
  • морква – 2 шт.
  • часник – 1 головка
  • рослинне масло – 1/2 склянки
  • оцет – 3/4 склянки
  • сіль – 2 ст. л.
  • чорний перець – 5 горошин
  • цукор – 1/2 склянки
  • імбир – 1/2 ч. л.
  1. Овочі нашаткувати.
  2. Закип’ятити 1 л води.
  3. Додати оцет, сіль, цукор, перець, олія, імбир.
  4. Гарячим маринадом залити овочі.
  5. Дати закусці охолонути. На стіл подавати разом з маринадом.

На закінчення пропоную вам спробувати капустяно-помідорний суп (白菜西红柿汤), яким нас пригощали в Китаї як туристів з Росії.

Майже до кожного обіду нам обов’язково подавали велику миску / балію з супом. Це був рожево-оранжевий рідкий кисіль капустяно-помідорового смаку, в якому вільно плавали невеликі або порвані на квадратні шматочки листки білокачанної капусти, тонкі кружальця моркви, плоскі скибочки помідорів. Іноді плюс до них – такі ж плоскі пластинки дайкона або соєвого сиру тофу / доуфу щільної консистенції.

Суп цей дуже помірно посолений. Він легкий, приємний на смак, овочів в ньому небагато. Його пріхлебиваніе під час трапези обволікає і добре нейтралізує вибуховий дію на наш європейський шлунок занадто гострої або незвичної їжі. Нам він так сподобався, що я включила його в наш повсякденний раціон, замінюючи дайкон, якщо його немає під рукою, зеленої редькою, а відсутність свіжих помідорів – томатним соком. Заправляю до потрібної консистенції розведеним у воді картопляним або рисовим крохмалем. Виходить дуже схоже.

Разделы сайта

  • Аденома
  • Туберкулез
  • Здоровье женщины
  • Анализы крови
  • Лечение народными средствами
  • Заболевание
  • Новости

Новости

Туберкулез почек: диагностика, симптомы, лечение Палочка Коха (возбудитель туберкулеза) чаще поражает легкие человека, но и другие органы становятся мишенью для бациллы. Ежегодно регистрируется 10 миллионов случаев инфицирования. После легочной формы

Тест на туберкулез Чтобы понять особенности методов диагностики чахотки, а также особенности трактовки их результата необходимо знать следующие факты: Туберкулёз является бактериальной инфекцией, которую вызывают микобактерии,

Манту или безопасная диагностика ребенка на туберкулез – что вправе выбрать родители? 01 Марта 2017 г. Вопрос отстранения детей без Манту от детского сада или школы становится все более острым – родители не хотят проводить детям потенциально опасную и не информативную диагностику,

Амилоидоз почек Амилоидоз почек — это заболевание, при котором отмечается отложение в ткани почек особого нерастворимого белка — амилоида. Причины амилоидоза В зависимости от механизма развития заболевания и структурных

Анализ мочи на туберкулез Анализ мочи на туберкулез проводится в обязательном порядке, если у пациента имеется подозрение на возникновение этого опасного заболевания. В зону риска входят люди, страдающие такими патологиями, как

Туберкулез и алкоголизм Туберкулез и алкоголизм Туберкулез и алкоголизм представляют серьезную и актуальную социально-медицинскую проблему. Лица, страдающие алкоголизмом, заболевают туберкулезом легких в 4–6 раз, а по некоторым

Анализ крови на туберкулез: виды исследования, манту, у детей Не все врачи согласны с тем, что анализ крови на туберкулез помогает своевременно обнаружить заболевание. Общий анализ крови способен при туберкулезе лишь показать отклонения от нормы лейкоцитов, повышенное

Амилоидоз Амилоидоз – это системное заболевание, характеризующееся отложением в тканях амилоида (сложного белково-полисахаридного комплекса). Амилоидоз приводит к атрофии, склерозу и недостаточности различных органов.

Про автора

admin administrator