Як завантажити IGTV відео в Інстаграм 2022

Авторadmin

Як завантажити IGTV відео в Інстаграм 2022

Зміст:

Як завантажити IGTV відео в Інстаграм 2022

Інстаграм запускає новий формат відео для блогерів, зірок і кожної простої людини зі смартфоном в руках – Інстаграм TV (IGTV). Це будуть вертикальні відео в форматі Інстаграм Історій. Подивитися і завантажити своє відео можна після установки додатка IGTV або прямо з комп’ютера з веб-версії.

Телевізор дивляться все менше і менше, і можливо Інстаграм ТВ IGTV хоче стати заміною вашої плазми на стіні. Прямо в Інстаграм у нас з’явилася можливість дивитися довгі відео і завантажувати свої. Ще один інструмент для просування в Інстаграм!

Що взагалі за IGTV і чим відрізняється від Інстаграм Історій і Прямих Ефірів? Відео будуть також вертикальними. Але їх потрібно робити заздалегідь і після завантажувати в IGTV. Але зате можна прокручувати вперед-назад під час перегляду. Тривалість – не коротші 15 секунд і не довше години. Спочатку створюєте канал (YouTube все так же хмуриться), а потім завантажуєте на нього відео. Це займає дві секунди – ваш акаунт Інстаграм і буде вашим каналом.

Розміри і формат

Формат як в Історіях – вертикальний. Хочете завантажити горизонтальне відео – переверніть його в редакторі відео. Якщо ви знімаєте і завантажуєте відео з телефону, то особливо думати не потрібно – при завантаженні відео в IGTV (детальна інструкція нижче) у вас відкриється галерея і в ній будуть тільки ті відео, що підходять за тривалістю і розмірами.

Розмір відео: будь-який із співвідношенням сторін від 4: 5 до 9:16.

Формат файлу: .mp4.

Тривалість
Для простих смертних: 14 сек. – 10 хвилин. (Розмір файлу до 650 МБ)
Великі блогери і зірки – до 60 хвилин (розмір файлу до 5,4 ГБ, завантаження тільки з комп’ютера)

IGTV в Инстаграм: как загрузить и добавить видео с телефона и компьютера

Обновление 2023: Формат IGTV продержался и Инстаграм 3 года и сейчас старые видео IGTV преобразованы в обычные Инстагарам-видео в ленте. IGTV официально закрыт. Все рекомендации в статье ниже оставляем на память, для архива.

Актуальные темы про Инстаграм:

Инстаграм создал удобный формат длинных видео IGTV для блогеров, звёзд и каждого простого человека со смартфоном в руках — Инстаграм TV (IGTV). Это вертикальные видео в формате Инстаграм Историй. Загрузить и добавить видео IGTV с телефона или компьтера можно сразу в приложении Инстаграм, на сайте в веб-версии instagram.com или если скачав приложение IGTV.

При этом вам не надо снимать картинку на уровне Нетфликса, а можно выкладывать обычные влоги. Инвесторы YouTube дружно нахмурились.

Видео IGTV в Инстаграм — что это?

Телевизор смотрят всё меньше и меньше, и возможно Инстаграм видео IGTV хотят стать заменой вашей плазме на стене. Прямо в Инстаграм у нас есть возможность добавить длинные видео. Ещё один инструмент для продвижения в Инстаграм и увеличения охватов!

Что вообще за IGTV и чем отличается от Инстаграм Историй и Прямых Эфиров? Видео IGTV похожего формата — вертикальные. Но эти видео нужно cделать заранее и после загружать в IGTV. Но зато есть прокрутка вперёд-назад во время просмотра. Длительность — от 60 секунд до 15 минут (для загрузки с телефона) и не дольше часа (если сделать с компьютера).

Видео IGTV также можно лайкать и комментировать, у них есть статистика (если сделать бизнес-аккаунт или аккаунт автора). А в описание можно добавить кликабельную ссылку на внешний сайт.

В любом аккаунте Инстаграм (независимо от количества подписчиков) в Сторис можно добавить ссылку на видео IGTV. А в ленту можно выложить предпросмотр со ссылкой на полное видео IGTV.

Размер, формат и продолжительность видео для загрузки в IGTV

В IGTV можно выложить не любое видео, оно должно подходить по формату.

Размеры и формат видео IGTV

Самый популярный формат как в Историях — вертикальный. Можно загрузить и горизонтальное видео в IGTV — во время просмотра можно будет перевернуть экран и оно развернется (так же, как и на Youtube). Если вы снимаете и загружаете видео с телефона, то особо думать не нужно — при загрузке видео в IGTV (подробная инструкция ниже) у вас откроется галерея и в ней будут только те видео, что подходят по продолжительности и размерам.

Размер видео IGTV:

  • 9:16 вертикальные видео
  • 16:9 горизонтальные видео

Размер («вес») видео:

  • 1-10 мин.: 650МБ максимум
  • 10-60 мин.: 3,6ГБ максимум

Формат файла: .mp4

Продолжительность видео IGTV:

  • загрузить с телефона: 1-15 мин. (размер файла до 3,6 ГБ)
  • загрузить с компьютера (веб-версия instagram.com): до 60 мин.

Как загрузить и выложить видео IGTV в Инстаграм

Загрузить видео от 60 секунд в IGTV можно тремя способами:

  1. в приложении Инстаграм (с телефона)
  2. через веб-версию instagram.com (с компьютера)
  3. в приложении IGTV (с телефона)

Как добавить видео IGTV в Инстаграм с телефона

В самом Инстаграм на телефоне, без загрузки дополнительных приложений можно добавить видео IGTV.

Первый способ загрузки IGTV с телефона

Заходите в свой аккаунт на телефоне, нажимаете плюс внизу в середине. Выбираете нужное видео (в IGTV подойдет только длиннее 60 секунд). Нажмите «Далее».

Если выберите «короткое видео», то ваше видео будет обрезано до 60 секунд и появится как обычное в ленте. Чтобы видео полностью загрузилось в IGTV — выберите «Продолжительное видео».

Выбираете обложку либо из кадров видео, либо нажимаете «Добавить контент из фотопленки» и можно залить подходящее фото из галереи.

Пишете название и описание для видео. В описание можно добавить активную ссылку на внешний сайт.

Если оставите переключатель «Опубликовать предпросмотр», то первые 60 секунд видео появятся в вашей ленте со ссылкой на полную версию видео.

Здесь же можно отредактировать, какая часть видео будет показываться в ленте («Редактировать предпросмотр») и кадрировать обложку («Редактировать обложку»).

В расширенных настройках также можно подключить автоматически создаваемые субтитры.

Второй способ загрузки IGTV с телефона

Заходите в свой аккаунт Инстаграм, нажимаете сверху слева плюсик. Выбираете «Видео IGTV». Дальше все как на скриншотах выше.

Посмотреть загруженные видео IGTV можно в аккаунте Инстаграм.

Как добавить ссылку на видео IGTV в Истории?

Снимаете или загружаете Сторис. Нажимаете на значок «Ссылка» наверху.

Нажимаете «Видео IGTV». Выбираете нужное. Нажимаете «Готово» в правом верхнем углу. Можете сверху добавить текст или гифку со стрелкой.

При просмотре этой Сторис подписчики смогут смахнуть вверх и перейти на видео IGTV, ссылку на которое вы прикрепили.

Как выложить видео в приложении IGTV в Инстаграм

Это приложение советуем скачать, если вы часто смотрите и выкладываете видео IGTV.

Открываем IGTV, нажимаем «Продолжить как»

Три раздела наверху: подписки, популярное, история (эти разделы появляются не у всех). История — те видео IGTV, которые вы смотрели раньше.

Чтобы загрузить видео в приложении IGTV нажмите плюс справа наверху, разрешите доступ к своим фото и видео.

Видео, которое подходит по продолжительности, размеру и формату будет доступно для загрузки, остальные — нет.

Выбираете видео, его можно просмотреть. Нажимаете «Далее» справа сверху. Выбираете обложку либо из кадров видео, либо нажимаете «Добавить контент из фотопленки» и выбираете подходящее фото из галереи.

Пишете название и описание для видео. В описание можно добавить активную ссылку на внешний сайт.

Если оставите переключатель «Опубликовать предпросмотр», то первые 60 секунд видео появятся в вашей ленте со ссылкой на полную версию видео. Можно отредактировать отрезок видео IGTV для предпросмотра в ленте и кадрировать обложку.

После загрузки предспросмотр видео IGTV можно выложить в Сторис.

Посмотреть загруженные видео IGTV можно в аккаунте Инстаграм.

Как загрузить и посмотреть IGTV в Инстаграм на компьютере

Посмотреть и загрузить в свой аккаунт видео IGTV можно и с компьютера.

Перейдите в веб-версию instagram.com, залогиньтесь в свой аккаунт. Справа от «Публикации» увидите «IGTV» (см. скриншот ниже). Кликаете на видео и смотрите. Так можно посмотреть IGTV с компьютера и в вашем аккаунте, и в любом другом.

Чтобы загрузить видео в IGTV с компьютера, у себя в аккаунте нажмите синюю кнопку «Загрузить» справа. Вас перекинет на страницу загрузки, где всё понятно без слов 🙂 Во время загрузки не закрывайте страницу. В окне «Описание» можно вставить активную кликабельную ссылку на внешний сайт.

Статистика IGTV в Инстаграм

Для своих заруженных в IGTV видео можно посмотреть статистику. Причем количество просмотров (это все, кто смотрел дольше 3 сек.), лайки и комментарии увидят все. Но только вам будет доступен «Средний процент удержания аудитории» (как долго его смотрели в среднем).

Чтобы посмотреть статистику IGTV:

Откройте нужное видео. Внизу вы видите количество просмотров и комментариев. Нажмите на «Просмотров» и увидите просмотры и лайки. Нажмите на «Комментариев» и увидите их.

Если нажать три точки внизу экрана, то можно удалить видео, копировать ссылку на него, изменить название и описание, отметить бизнес-партнера (спонсора видео, например) или посмотреть Статистику.

Уведомления о лайках и комментариях к видео будут у вас там же, где все остальные уведомления.

Инстаграм уже планирует монетизировать видео IGTV. 55% дохода от рекламы будут получать авторы видео. Так Инстаграм хочет стимулировать авторов добавлять больше видео IGTV и стимулировать развитие этого формата.

Загрузить и добавить видео IGTV в Инстаграм как с телефона, так и с компьютера достаточно просто. А формат видео, снятого вертикально на телефон, — подойдет идеально. Чтобы подписчики его не пропустили — добавить предпросмотр в ленту и ссылку на полное видео в Сторис Инстаграм. Пользуйтесь IGTV для продвижения своего аккаунта — именно длинные видео помогут вас еще больше сблизиться с подписчиками и в будущем даже зарабатывать на официальной рекламе от Инстаграм.

IGTV: як завантажити відео + ідеї

Відео в IGTV Інстаграм запустив в червні 2018 року. Для відео ІГТВ була окрема кнопка, вона розміщувалась на Головній (зараз її там немає й контент завантажується так, як фото чи звичайне відео).

Основна перевага – ролик в IGTV не пропадає через 24 години, як сторіс.

Друга перевага – відео запускається одразу ж по заходу в додаток.

Сьогодні інструмент IGTV як і раніше незрозумілий та недооцінений користувачами України. Хоча ситуація вже трохи краща, ніж була у 2018му. Розбираємося, в чому причина не зльоту інструменту та як використовувати відео, щоб ролики приносили корисну користь й успішний успіх.

Upd. 21.10.2021 – джерело Dnative.

IGTV більше немає. Тепер це Instagram Video.

З останнім оновленням Інстаграм цього тижня звичайні відеопости вже йдуть до 60 хвилин. Щоб опублікувати відео, котре раніше було IGVT, просто створіть повідомлення та додайте його до відео. Тем не менше, у стрічці передперегляд досі триває хвилину.

1. Що таке ІГТВ відео в Інстаграм та як його використовувати

IGTV – це Інстаграм ТВ. Телебачення в Інстаграм.

Де можна дивитися відео ІГТВ:

  • в стрічці (тут доступний 15 секундний попередній перегляд ролика, якщо автор зробив позначку про передперегляді);

Рис. 1 – Відео ІГТВ в стрічці

Рис. 2 – Відео ІГТВ в акаунті користувача

Все вірно, Інстаграм для IGTV розробив власний додаток. Завантажити його можна за посиланнями в Google Play та App Store. За перші 18 місяців додаток завантажили 7млн користувачів (статистика techcrunch.com).

У додатку є 2 вкладки:

  • для вас (відео зібрані відповідно до моїх інтересів – переглянутих раніше роликів або профілів IGTV);
  • ви підписані (відео тих, на кого я підписана – вгорі стрічки на кшталт самого Інстаграм видно акаунти користувачів з уже викладеними роликами в IGTV, і при натисканні на аватар відкривається весь список відео, які користувач завантажив в IGTV).

Рис. 3 – Відео ІГТВ в додатку

Ролики в IGTV відтворюються по черзі, як в сторіс. А відео можна перемотувати й перегортати. Вам також може бути корисною інформація про те, як завантажити прямий ефір в Інстаграм.

Як відбувається взаємодія з користувачем в IGTV?

Відео можна так само як і пост:

  • лайкати;
  • коментувати;
  • зберігати;
  • репостити в сторіс;
  • ділитися відео в чатах Директу.

Як викласти ролик ІГТВ в Інстаграм? Спробуємо зробити це разом.

2. Як завантажити довге відео в Інстаграм. Інструкція

Перед покроковою інструкцією прочитаємо вимоги до відео, щоб ані наш ролик, ані наш акаунт не забанили.

Вимоги для завантаження відео в IGTV:

  • тривалість – min – 1 хвилина, max – 15 хвилин для відео, завантаженого з телефону, та 60 хвилин для завантаження з комп’ютера;
  • ролик повинен бути в форматі MP4;
  • співвідношення сторін відео (для вертикальних – 9*16, горизонтальних – 16*9);
  • min частота кадрів – 30 кадрів/секунду;
  • min розподільна здатність – 720 пікселів;
  • max розмір відео ІГТВ коротше 10 хвилин – 650Мб;
  • max розмір відео коротше 60 хвилин – 3,6Гб;
  • зміст відео не повинен суперечити Керівництву спільноти;
  • розмір фото обкладинки 420*654 пікселів (1:1,55);
  • після завантаження редагувати фото обкладинки не можна.

Як завантажити відео в IGTV:

  • провести прямий ефір, зберегти запис та викласти його в профіль;
  • завантажити ролик з телефону.

При першому способі завантаження потрібно врахувати, що після збереження відео в IGTV всі лайки, коментарі та перегляди, що залишили користувачі під час трансляції, пропадають. Відео публікується як щойно створений пост.

Спробуємо завантажити відео з телефону:

  • на Головній сторінці Інстаграм натискаємо на + внизу чи + в правому верхньому куті (Відео IGTV), далі – Опублікувати – Галерея;
  • обираємо свій ролик, активуємо бігунок на Довге відео й натискаємо Далі;
  • обираємо фото для обкладинки (можна вибрати скрін екрану або завантажити окреме фото – обкладинка відображатиметься в розділі IGTV);
  • додаємо текст для опису відео, прописуємо хештеги, відзначаємо Передперегляд (якщо потрібно, щоб пост показувався в стрічці) та інше.

Рис. 4 – Підготовка відео ІГТВ

Ось так відео виглядає в стрічці користувачів:

Рис. 5 – Відображення відео в профілі

Після публікації відео можна редагувати або видалити.

Рис. 6 – Редагування відео після завантаження

Крім того, ролику можна присвоїти опцію Серіал, якщо ви не зробили цього раніше, або через деякий час після завантаження у вас з’явилися ще відео для окремої рубрики.

Другий спосіб – завантаження через комп’ютер. Як це зробити, ми писали в статті Як завантажувати фото в Інстаграм з комп’ютера, там описано 3 способи.

Як переглядати відео ІГТВ анонімно, читайте в статті Анонімний перегляд сторіс в Інстаграм.

3. Ідеї для відео IGTV

Які рубрики конкретно підійдуть для відео в IGTV:

  • серіали;
  • інструкції та рецепти;
  • лекції та вебінари, інтерв’ю з експертами (вони ж – спільні прямі ефіри на 2-4 користувача);
  • огляди (вони ж розпакування);
  • бекстейдж бренду або смішні ролики-баттли (зазвичай для цього достатньо і сторіс, але якщо ви змонтували красивий ролик з корпоративу довше 1 хвилини, розмістіть його в IGTV);
  • UGC (тут відмінно підійдуть розпакування або відгуки користувачів).

В принципі, в IGTV викладати можна все що завгодно. Головне, щоб ваші відео знаходили відгук підписників – мали перегляди, лайки та коменти.

3.1 Серіали IGTV

Функція з’явилася в Інстаграм в 2019 році. Цей т. з. рубрікатор допомагає створювати плейлисти зі схожим відеоконтентом. Механізм трохи нагадує гід в Інстаграм.
Серіали сортують відеоролики за рубриками та зберігають серії, пов’язані чимось об’єднуючимся.

Раніше цю серіальну опцію можна було реалізувати за допомогою авторських хештегів. Але це вкрай трудомістко – уявіть, під кожну рубрику слід придумати унікальний релевантний тег та підписати ним відео для потрібних розділів. Що, якщо рубрик більше 3х, а відео – більше 10?
Також при пошуку за хештегами ролики вибудовуються не за хронологією, а за кількістю лайків – саме залайкане відео буде першим у видачі. Тобто потрібно було врахувати й розбиття постів на частини та підписи до них.

У чому перевага серіалів – після закінчення першого відео наступне з цієї добірки починає відтворюватися автоматично.
Другий плюс – збільшення переглядів відео для акаунта та залучення нової аудиторії.

Що повинно бути в відео, щоб воно вистрілило та стало віральним? Ідея.
Ми нещодавно пропонували 9 трендових ідей для сторіс. Ознайомтеся, хоч вони й відносяться до сторіс, можливо, ви знайдете цікаві ідеї для контенту та розвинете їх відповідно до свого бачення й потреб акаунта.

Найвідоміший серіал в Інстаграм – від NASA, де космонавти в прямому ефірі читають дитячі книги.

Рис. 7 – Серіал від NASA

Ідею можна підхопити книжковим видавництвам – запросити авторів книг, які друкуються, для прочитання кількох глав творів. Буде класно, якщо книга лише готується до друку – в автора вийде відмінна презентація унікального контенту й прогрів аудиторії перед виходом першого тиражу.
Те ж саме стосується спікерів, бізнесменів, і т. д. – всіх, хто має друковану продукцію у своєму активі.

Або візьмемо приклад авіакомпанії S7 Airlines – серіал для інопланетян, які збираються відвідати Землю.

Рис. 8 – Серіал від S7 Airlines

Ще варіанті ідей для серіалів:

  • shopify пропонує інтерв’ю з бізнесменами-власниками магазинів на платформі;
  • teenvogue дає інтерв’ю з молоддю покоління Next;
  • фітнес-тренери – короткі тренування для самостійного виконання вдома.

Рис. 9 – Ідеї для серіалів в Інстаграм

ТікТок вже підхопив серіальну ідею, а хтось і в сторіс Інстаграм встиг показати серіал з real life – коли береться одна ситуація, і кожен день показується процес просування історії. Необов’язково розбивати відео на ролики по 15 секунд й заливати в окремий Хайлайтс, можна змонтувати цілу 1+ хвилину відеоконтенту методом склеювання (додатки для обробки відео допоможуть в цьому). Якщо історія довга (той же ремонт/переїзд/збір документів), за підсумком якраз і вийде цілий серіал (3-4 серії – теж серіал).

Зверніть увагу – серіали в профілі відмічені позначенням “Серіал”. При кліці на позначку Інстаграм підтягне вам всі ролики в цій рубриці.
Решта відео в розділі не містять міток.

3.2 Інструкції та рецепти

Або так звані DIY (Do It Yourself) – покрокові інструкції самостійного створення чого-небудь. Від рецептів їжі до все тих же ремонтних робіт.

Рис. 10 – DIY контент від Geneva Vanderzeil

Прописуєте сценарій відео та покроково знімаєте туторіал. Навіть якщо ви робите в’язаних ляльок для близьких, а не на продаж. Гарантій немає, проте навчальне відео за хештегом можуть знайти й застосувати не тільки підписники. Якщо воно дійсно працює, користувачі будуть вдячні – зростає можливість репостів, що означає збільшення охоплення.

Зніміть відео й пропишіть до нього теги, за якими користувачі зможуть знайти вашу інструкцію.

3.3 Лекції та вебінари, інтерв’ю з експертами

Будь-які навчальні ролики. Вони показують експертність автора акаунта.
Сюди ж спільні прямі ефіри власника профілю та запрошеного експерта.

Ідеї для них можна взяти у самих користувачів:

  • з коментарів до своїх постів та сторіс;
  • викласти в сторіс стікер з питанням та вікном відповіді, і підписники самі запропонують вам ідеї прямих ефірів;
  • сходити до конкурентів та подивитися, що вони постять в IGTV.

Рис. 11 – Інформація від експертів (@eva_fox та @lufthansa)

Розробіть рубрикатор, план постингу, пробуйте впровадити й дивіться на ефект.
У самому невиграшному випадку для вас це буде одна одиниця контенту й кілька ідей для контент-плану.

3.4 Розпакування та огляди

Відео распаковок по типу ютуба, тільки в Інстаграм.
Огляди можна показувати й в сторіс, а можна й в IGTV.

Рис. 12 – Огляди розпродажів магазинів

Це й нові колекції, й техніка, й румтури в готелях і т. д .. Або ж: огляди або відгуки про заходи, як це зробив наш український бренд Всі.Свої.

Рис. 13 – Серія оглядів від Всі.Свої

Реалізація така ж – продумайте ідеї й тестуйте.

3.5 Бекстейдж брендів в Інстаграм

Для цього розділу підійдуть всі зйомки в офісі: корпоративи, тімбілдинги, дні народження, професійні свята і т. д..

Рис. 14 – Внутрішні відео компаній

Пошук по найближчим профілям показав саме такі, внутрішні відео в ІГТВ.

Смішні відео

З цією рубрикою знову відзначилися авікомпанії – на цей раз Ryanair:

Рис. 15 – Розважальні ролики від Ryanair

Відносно розважальних роликів – слід добре продумати, що можна постити, а що – занадто внутрішня інформація не для загального користування.

4. Як підігріти інтерес до IGTV

Суть проста – якщо ви не розповісте про свої ролики, їх ніхто (майже) не побачить.

Як це зробити безкоштовно:

  • запостити анонс в сторіс;
  • викласти попередній перегляд в стрічку.

За прикладами вище видно, що запис, викладений в стрічку, набирає в кілька разів більше переглядів, ніж запис без опції перегляду.
Тобто попередній перегляд збільшує перегляди відео, й підвищує охоплення.

Й платно.
Сам ролик просувати не можна. Але можна вирізати частину чи змонтувати окремий та вже його просувати.

Статистика

Статистика відео IGTV доступна по кнопці Статистика.
Перегляд зараховується як довершений тільки в разі, коли користувач переглядав його мінімум протягом 3х секунд.

Рис. 16 – Статистика відео IGTV

Як бачимо, кнопка Просувати не підсвічена.

Чим більше у ролика залученість, тим більш інформативним та корисним порахують його алгоритми Інстаграм і тим частіше мережа буде його показувати.
Залученість відео ІГТВ складається з кількості коментарів, лайків, збережень та репостів.

Знаходьте ідеї та тестуйте відео в IGTV!

Про автора

admin administrator