Як заварити чай на 1 кухоль

Авторadmin

Як заварити чай на 1 кухоль

Як застосовувати. У кухоль насипати необхідну кількість заварки й доверху заповнити водою. Перший короткий пролив потрібно злити. Промитий чай знову заливають водою певної температури, дають час настоятися і п'ють. Чайний лист осідає на дно й процес екстракції продовжується, поки п'ється чай.7 лют. 2023 р.

Спочатку потрібно нагріти воду до 90–95°C, промити посуд і чай, злити першу заварку в чабань, налити гарячу воду до чайника і заварити чай. Потім перелити настій у чахай, а з чахаю розлити його у високі чашки з кришками. І тільки тепер можна пробувати цей фантастичний напій.

У попередньо нагрітий чайник насипте заварку і залийте чай гарячою водою кілька етапів: спочатку наповніть 1/3 чашки, а потім 2/3. Час заварювання чаю – близько 3-5 хвилин. Якщо вода тверда, краще готувати чай до 10-15 хвилин. Після заварювання ретельно перемішайте чай.

Як правильно заварити чай: поради для ідеального напою Щоб досягти ідеального смаку, дотримуйтесь пропорцій: приблизно 2 г чаю на 200 мл води, що становить приблизно одну чайну ложку на чашку.

У Китаї чай заварюють протоками: перший раз заливають воду в чайник і через 15–30 сек. зливають. Це перша протока, яка потрібна, щоб омити і пом'якшити чайне листя. Після цього заливають нову воду, і готовий настій уже розливають по чашках.

Щоб отримати максимум антиоксидантів з чорного чаю, його потрібно настоювати впродовж 6–8 хвилин, а білий чай має найвищу органолептичну оцінку, якщо його заварювати 3 хвилини — потому він починає гірчити через збільшення концентрації кофеїну.





Чай Матча, який використовують під час японської чайної церемонії Тя-но-ю, на відміну від усіх інших чаїв, не заварюють, а збивають. Цей мус із «рідкого жадеїту» (так називають цей чай через схожість з напівдорогоцінним каменем зелених відтінків) готують за допомогою віничка в піалі, а не в …

Про автора

admin administrator