натерти яблука на тертці з найменшими отворами; глибоку тарілку накрити марлею і викласти на неї густу яблучну масу; скласти марлю у формі мішечка і віджати сік в іншу ємність; макуху викинути, а сік перелити в стакан.
Зберігання: заморожений сік треба зберігати в морозильнику при температурі -18°C або нижче. Консервований сік можна зберігати в темному, прохолодному і сухому місці, такому як підвал або шафа-гардероб, при температурі від 10°C до 20°C.
Користь натурального яблучного соку
Вид | Сік яблучний натуральний прямого віджиму |
---|---|
Харчова цінність на 100 г продукту | Білки – 0,5 г, жири – 0,1 г, вуглеводи – 10,1 г |
Походження | Україна |
Склад | 100% натуральний яблучний сік |
Термін зберігання | 9 місяців. Після відкриття і початку використання – 1 місяць |
Спосіб 5: за допомогою кухонної техніки
- З вимитих фруктів зняти шкірку.
- Серцевину розділити на кілька часточок.
- Все закинути в чашу блендера та перебити в однорідну масу.
- Процідити через сито. Щоб одержати більше соку, замість сита беруть марлю. Її можна віджати руками.
У другому свіжовичавлений яблучний сік проціджують, доводять до кипіння і, розливши по банках, стерилізують 10-15 хвилин і закочують. Натуральний сік із яблук містять вітаміни А, В, і C, які підвищують імунні сили організму.
Зберігати яблучний сік найкраще в скляних банках об’ємом від 1 до 3 літрів. Ємності повинні бути цілими, без тріщин, сколів або щербинок на шийці. Попередньо їх промивають гарячою водою з використанням соди, а безпосередньо перед заливкою напою стерилізують. Як …
Про автора