Як зберігати маринований імбир

Авторadmin

Як зберігати маринований імбир

Зміст:

Як правильно маринувати імбир в домашніх умовах – рецепти та поради

Маринований імбир є популярним інгредієнтом в багатьох стравах азійської кухні. Це не тільки додає стравам особливого смаку, але і має корисні властивості для здоров’я. На щастя, маринувати імбир в домашніх умовах є досить просто і не потребує спеціального обладнання. У цій статті ми поділимося з вами крок за кроком інструкціями з маринування імбиру в домашніх умовах, а також розкажемо, як його можна використовувати в різних стравах. Давайте розглянемо, як маринувати імбир в домашніх умовах.

  1. Підготовка до імбиру до маринування
  2. Як маринувати імбир на суші
  3. Як робити маринад зі звичайним оцтом
  4. Готуємо рожевий маринований імбир
  5. Найпростіший рецепт з рисовим оцтом
  6. Маринуємо в яблучному оцті
  7. Як приготувати рожевий імбир з патиссонами
  8. Як замаринувати в лимонному соці
  9. Зберігання маринованого імбиру
  10. Додаткові поради
  11. Висновок

Підготовка до імбиру до маринування

Перш за все, перед маринуванням імбір необхідно очистити та нарізати на тонкі соломки. Щоб очистити імбир, зручно використовувати ложку або ніж для знімання шкірки. Потім наріжте імбир на тонкі соломки або тонкі кружочки, використовуючи нож або тонкий кухонний тертий. Якщо ви бажаєте більш насиченого смаку, ви можете додати нарізаний корінь часнику або тонко нарізаний білий перець до імбиру перед маринуванням.

Після того, як імбир готовий, перейдіть до приготування маринаду. Зазвичай маринад для імбиру складається з цукру, солі, оцту та води. Якщо ви бажаєте, щоб маринований імбир мав ароматніші нотки, ви можете додати кілька стебел чебрецю до маринаду. Для створення маринаду просто додайте всі інгредієнти в миску та добре перемішайте до розчинення цукру та солі.

Тепер, коли маринад готовий, можна починати маринувати імбир. Перенесіть нарізаний імбир до маринаду та добре перемішайте. Впродовж наступних 30 хвилин до години маринуйте імбир в маринаді, поки він не стане м’яким. Після того, як імбир маринувався достатньо, можна розподілити його в банки та зберігати в холодильнику.

Як маринувати імбир на суші

А знаєте, для чого до суші подають імбир? Справа в тому, що ця пряність має сильну антимікробну дію. Коли ви їсте вишукану страву з сирої риби, імбир робить страву безпечною для здоров’я. До того ж, ця пряність покращує секрецію шлунка і прискорює засвоєння їжі.

А тепер давайте своїми руками приготуємо імбир для суші. Вам знадобляться:

  • 200 г імбиру;
  • 50 мл рисового оцту;
  • 1 ст. ложку горілки;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 1 ст. ложку хересу або іншого кріпленого білого вина;
  • вода.

Кроки приготування:

  1. Імбир очищаємо від шкірки і нарізаємо слайсами. Краще різати навскоси – так «пелюстки» вийдуть довше. І ще, орієнтуйтеся на те, що товщина пелюсток повинна становити 1-2 мм. Заливаємо заготовку окропом на 2 хвилини – так вона розм’якшиться і швидше просочиться прянощами з маринаду. Потім обсушуємо пластинки паперовим рушником.
  2. Змішуємо херес з горілкою, 1 ч. Ложкою води і оцтом. Додаємо в цей розчин цукор і ставимо суміш на плиту. Коли маринад закипить, прибираємо ємність з плити і даємо розчину охолонути.
  3. Промиваємо банку і обдаємо її окропом (так ніби стерилізуєте ємність). Перекладаємо в цей посуд імбир і заливаємо остиглим до кімнатної температури маринадом.
  4. До речі, в більшості випадків покупні суші йдуть з рожевим імбиром. Якщо хочете надати прянощі такий колір, збагатіть маринад для імбиру 100 мл бурякового соку. Але сьогодні все більше професійних кухарів схиляються до приготування класичного неокрашенного варіанти закуски.
  5. Накриваємо банку з вмістом кришкою і поміщаємо її в холодильник. Вже через 5 годин страва готова до споживання. Термін зберігання такої прянощі становить 3 місяці.

Як робити маринад зі звичайним оцтом

Готується неймовірно легко і просто. Рецепт цей варіанту такий:

  • корінець (близько 100 г) імбиру;
  • 4 ст. ложки цукру;
  • 1 ч. ложка з гіркою солі;
  • 3 ст. ложки води;
  • 100 мл 9% -ного або 150 мл виноградного 6% -ного оцту;
  • трохи свіжого буряка.

Очищаємо корінець від шкірки і нарізаємо тоненькими пластинками. Переходимо до приготування маринаду. Для цього в каструлю насипаємо цукор і сіль. Далі заливаємо все водою і додаємо оцет. Доводимо склад до кипіння і прибираємо з плити.

Перекладаємо підготовлені імбирні пластинки в банку. А щоб надати закусці красивий ніжно-рожевий колір, туди ж відправляємо пару тоненьких скибочок буряків. Заливаємо заготовку гарячим маринадом і накриваємо посуд кришкою. Коли охолоне вміст ємності, переміщаємо її в холодильник. Через 3 дні страва готова: знімайте пробу.

Готуємо рожевий маринований імбир

Ця закуска виходить красивого ніжно-рожевого відтінку. З білим рисом або суші виглядає оригінально. А які ще страви можна готувати з маринованим імбиром, читайте в цій статті. Навіть свинячу рульку можна запікати в духовці.
Для приготування цього рецепту вам знадобляться:

  • 250 г свіжого корінця;
  • 2 ст. ложки 9% -ного оцту;
  • 0,5 л води (поділіть на 2 склянки);
  • 2 ст. ложки цукру;
  • скибочку свіжого буряка;
  • 5 г дрібної солі.

Очищаємо корінь від шкірки і нарізаємо його тоненькими пластинами. Чим вони будуть тонше, тим смачніше закуска вийде.
Наливаємо в каструлю склянку води і доводимо її до кипіння. Потім додаємо сюди сіль, ретельно перемішуємо і прибираємо посуд з плити. Заливаємо цією рідиною імбирні «пелюстки». Потримайте їх приблизно 10 хвилин, а після злийте рідину. Перекладаємо імбир в чисту баночку.

У другій склянку води додаємо цукор і відправляємо розчин на плиту. Доводимо солодкий маринад до кипіння, заливаємо їм корінь і туди ж додаємо буряк. А зверху наливаємо оцет. Накриваємо посуд кришкою і, коли охолоне вміст ємності, відправляємо в холодильник. Через пару днів закуска буде готова.

Найпростіший рецепт з рисовим оцтом

Хоча даний варіант дуже легкий в приготуванні, не думайте, що вийде несмачно або банально. Повірте, вийде смачніше, ніж в магазині. І для схуднення буде дуже корисний. Тільки в цьому випадку беріть замінник цукру.

Візьміть наступні інгредієнти:

  • 250 г свіжого кореня;
  • 100 мл рисового або яблучного оцту;
  • 1 ст.л. цукру (або замінник);
  • близько 1 ч.л. солі.

Отже, беремо корінь імбиру і очищаємо його від шкірки. Далі наріжте його пластинами за допомогою овочечистки. Солимо й залишаємо на годину при кімнатній температурі. Після пластинки потрібно насухо промокнути паперовим рушником. Це дозволить просушити імбир і позбавить його від зайвої гіркоти. Складіть заготовку в банку.

Для маринаду змішуємо 100 мл рисового оцту з 1 ч.л. цукру, трохи солі. Кип’ятимо пару хвилин і охолоджуємо маринад до комфортної температури. Потім заливаємо імбир теплим розсолом, накриваємо ємність кришкою, поміщаємо в холодильник і чекаємо пару днів. За цей час заготівля промаринується і стане м’якою.

Маринуємо в яблучному оцті

Для приготування такої смакоти на 60 г імбирного корінця візьміть:

  • 1 ст. ложку яблучного оцту;
  • 1 ч. ложку солі;
  • склянку окропу;
  • ½ ч. ложки цукру.

Корінь очищаємо від шкірки і нарізаємо тоненькими пластинками. Потім заливаємо їх окропом і залишаємо, поки рідина не охолоне до кімнатної температури.

Далі частина рідини зливаємо. Води повинно залишитися рівно стільки, щоб вона покрила імбир. Після додаємо сюди сіль і цукор. І перемішуємо все так, щоб кристали повністю розчинилися. А потім збагачуємо суміш яблучним оцтом.

Перекладаємо корінь з маринадом в баночку і накриваємо посудину кришкою. А після відправляємо її на холод. Через 6-8 годин закуска вже приготується. Тільки зберігайте не більше місяця в холодильнику.

Як приготувати рожевий імбир з патиссонами

Приготована за цим рецептом закуска божественно смачна. Так, ви самі в цьому можете переконатися. Він нескладний, підготуйте вдома наступні компоненти:

  • 0,5 кіло корінців імбиру;
  • 2 л води;
  • 100 мл рисового або яблучного оцту;
  • 1-2 патисони;
  • шматочок свіжого буряка;
  • 4 ст. ложки цукру;
  • сіль + перець чорний горошок.

Нарізаємо патисони з імбиром тоненькими пелюстками. У киплячу воду, додаємо дрібку солі і заливаємо овочі гарячим розчином. Коли рідина охолоне, ¾ злийте в окрему ємність, решта вилийте.

Розчин цей збагачуємо цукром і перцем горошком. Доводимо його до кипіння, потім знімаємо ємність з вогню і збагачуємо склад оцтом. Імбир з патиссонами розподіляємо по банках. У кожну з ємностей додаємо пару тоненьких шматочків буряка. І заливаємо все це гарячим маринадом.

Коли охолоне вміст банок, перемістіть їх в холодильник. Приблизно днів через 5-7 «імбіропатіссони» готові.

Як замаринувати в лимонному соці

Щоб приготувати цей варіант закуски, вам потрібно заздалегідь заготовити:

  • близько 100 г кореня;
  • 90 мл 9% -ного оцту;
  • половинку лимона;
  • ½ ч. ложки морської солі;
  • 1 ч. ложку цукру;
  • невеликий шматочок свіжого буряка.

Корінець очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими пластинками. Перекладаємо цю заготовку в баночку. Туди ж відправляємо порізану маленькими шматочками буряки.

З цитрусового видавлюємо сік, змішуємо його з цукром, сіллю і оцтом. Зверніть увагу на те, що кристали повинні повністю розчинитися. Залийте цим розчином заготовку. Накрийте банку кришкою і відправте в холодильник. Через 2 доби можете пробу знімати.

Зберігання маринованого імбиру

Маринований імбир можна зберігати у холодильнику протягом багатьох місяців, якщо його правильно зберігати. Розподіліть маринований імбир в банки з кришками та зберігайте його у холодильнику при температурі від 1 до 5 градусів Цельсія. Якщо ви зберігаєте маринований імбир правильно, він буде мати свіжий смак та аромат протягом довгого часу.

Термін зберігання маринованого імбиру може варіюватися від кількох місяців до року. Якщо ви бачите, що маринований імбир змінив колір, скис або його запах став неприємним, це означає, що його треба викинути. Якщо ви не збираєтесь використовувати маринований імбир в найближчий час, ви можете переробити його для зберігання. Одним з популярних способів переробки маринованого імбиру є приготування його в чаї або додавання до різних страв для додання смаку та аромату.

Важливо пам’ятати, що маринований імбир може бути досить кислим, тому варто обмежувати його вживання, щоб не перевищувати денну норму споживання оцту. Також, перед використанням маринованого імбиру в стравах, його слід добре промити під холодною водою, щоб зменшити кислотність.

Додаткові поради

Є безліч хитрощів, які допоможуть вам смачно замаринувати імбир. Поділюся парочкою своїх хитрощів:

  • Використовуйте молодий корінь, у нього шкірка ніжна – її легше очищати. Так, столовою ложкою очищати шкірку кореня набагато зручніше і швидше, ніж ножиком. А нарізати корінець зручніше овочерізки.
  • Щоб імбир убрався в ніжно-рожевий колір, додайте шматочок буряка або сливовий сік.
  • Замість рисового оцту можете використовувати звичайний столовий, яблучний, винний. Загалом, який у вас є, той і беріть.
  • Можете додати джин, сливове вино або горілку. Це додасть закусці вишуканий смак.
  • При бажанні маринад можете збагатити соєвим соусом (додайте 1-2 ст. ложки). Це наділить закуску пікантним присмаком. Тільки кількість солі зменшите.

Висновок

Маринований імбир – це чудовий інгредієнт для додання свіжості, смаку та аромату в різні страви. І найкраще з усього – його можна легко приготувати в домашніх умовах. Для маринування імбиру не потрібні спеціальні навички або обладнання, лише декілька інгредієнтів та натхнення.

Маринований імбир можна використовувати в різних стравах, таких як суші, воки, супи та інші. Насолоджуйтеся свіжим, ароматним імбиром, який ви зробили самі в домашніх умовах.

Як замаринувати імбир у домашніх умовах – 6 рецептів

Сьогодні ж величезною популярністю користується маринований імбир. Правда, в продажу він зустрічається досить рідко. Так, і коштує такий продукт не дешево. Тому багато господинь намагаються зробити його самостійно. Як замаринувати імбир у домашніх умовах? Для цього відомо кілька цілком доступних і зовсім нескладних способів.

  • Як замаринувати імбир простим способом
  • Для роботи знадобиться:
  • Як замаринувати імбир у домашніх умовах:
  • Готуємо в рисовому оцті
  • Для того щоб замаринувати корінь імбиря, треба взяти:
  • Спосіб приготування в даному випадку відрізняється від попереднього варіанту:
  • Домашній рецепт маринування у вині
  • У цьому випадку знадобиться:
  • Як замаринувати імбир в домашніх умовах, використовуючи ці інгредієнти:
  • Рожевий маринований імбир для суші
  • Для цього необхідні будуть наступні інгредієнти:
  • Методика приготування рожевого імбиря:
  • У лимонному соку
  • Наприклад, можна спробувати рецепт, для якого буде потрібно:
  • Як правильно замаринувати імбир з усього цього:
  • Корінь імбиря маринований з горілкою
  • Для її приготування потрібні такі компоненти:
  • Як замаринувати корінь імбиря, використовуючи ці інгредієнти:
  • Що можна приготувати з маринованим імбірем

Як замаринувати імбир простим способом

Для початку варто розглянути варіант, з яким легко впорається навіть починаюча господиня. З його допомогою можна відносно швидко і просто замаринувати імбир, а потім використовувати його в якості приправи або компонента для приготування інших, більш складних страв.

Для роботи знадобиться:

  • 60 грам очищеного імбирного кореня;
  • 100 мілілітрів гарячої води;
  • 10 грам солі;
  • 4 грами цукрового піску;
  • 1 столова ложка (яблучного або столового).

Як замаринувати імбир у домашніх умовах:

  1. Очистити від шкірки невеликий шматочок кореня.
  2. Нарізати його акуратно платівками і укласти в заздалегідь підготовлену чисту ємність (краще взяти скляну банку з кришкою).
  3. Подрібнений продукт посолити і залити окропом. Відставити вбік до повного остигання розчину. З усієї солі імбир ввібрає лише ту кількість, яка йому необхідна.
  4. Половину остиглого розсолу злити. При цьому рідина, що залишилася, повинна повністю покривати продукт.
  5. Додати цукор, залити все оцтом і перемішати.

Watch this video on YouTube

Продукт практично можна використовувати відразу. Але краще дати йому кілька годин постояти. Зберігати маринований імбир бажано в прохолодному місці.

Готуємо в рисовому оцті

Якщо під руками в наявності є рисовий оцет, то можна використовувати іншу технологію маринування. При цьому готовий продукт буде навіть смачнішим, ніж той, що продається в магазині.

Для того щоб замаринувати корінь імбиря, треба взяти:

  • 500 грам корінців імбиря;
  • 10 грам морської солі;
  • 100 грам цукрового піску;
  • 250 мілілітрів рисового оцту.

Спосіб приготування в даному випадку відрізняється від попереднього варіанту:

  1. Спочатку імбир, як завжди, треба очистити, а потім нарізати його тоненькими слайсами. Для цього можна використовувати звичну овочечистку.
  2. Шматочки скласти в тарілку, пересипати сіллю і залишити приблизно на одну годину.
  3. Для приготування маринаду цукор помістити в сотейник разом з оцтом, а потім довести їх до кипіння.
  4. Солоний імбир укласти в стерилізовану ємність, а потім залити гарячим маринадом. Як тільки розчин охолоне, продукт можна буде пробувати.

Watch this video on YouTube

При бажанні його можна відразу щільно укупорити (або закатати металевою кришкою) і зберігати до трьох місяців у прохолодному місці.

Домашній рецепт маринування у вині

Іноді для приготування маринада використовується сухе червоне вино. По-перше, воно робить готовий продукт більш ароматним. По-друге, шматочки імбиру набувають приємного блідо-рожевого кольору.

У цьому випадку знадобиться:

  • 3 корені імбиря;
  • 25 грам цукрового піску;
  • 30 грам звичайного столового оцту;
  • півсклянки води;
  • 10 грам солі;
  • 80 грам вина (бажано червоного сухого).

Як замаринувати імбир в домашніх умовах, використовуючи ці інгредієнти:

  1. Насамперед корінці потрібно очистити і гарненько промити.
  2. Скласти їх у каструлю, залити водою і поставити ємність на вогонь.
  3. Довести вміст до кипіння і поварити 4 хвилини. Така процедура зробить продукт більш м’яким. Потім його можна буде нарізати гострим ножем на тонкі кружечки.
  4. Заготовки перекласти в банку.
  5. У каструлю засипати сіль з цукром.
  6. Залити їх вином, а потім додати оцет і воду.
  7. Розчин вскип’ятити на повільному вогні.
  8. Маринад вилити в банку. Він повинен бути покрити подрібнений імбир повністю. За потреби можна додати трохи окропу.
  9. Закрити банку кришкою. Після остигання поставити її в холодильник.

Watch this video on YouTube

Через три дні маринований продукт буде остаточно готовий до вживання.

Рожевий маринований імбир для суші

Любителі суші знають, що незамінною приправою для цієї оригінальної східної страви є маринований імбир. Часто йому надають легкий рожевий відтінок. Роблять так лише для того, щоб продукт візуально гармоніював з іншими стравами на столі. Смак приправи при цьому не змінюється. Як приготувати в умовах домашньої кухні імбир для суші, так, ще щоб він був рожевим?

Для цього необхідні будуть наступні інгредієнти:

  • 250 грам свіжих корінців імбиря;
  • 500 мілілітрів води;
  • 30 грам 9% -го оцту;
  • 5 грам харчової солі;
  • 50 грам цукрового піску;
  • шматочок свіжого буряка.

Методика приготування рожевого імбиря:

  1. Очищені та ретельно вимиті корінці нарізати максимально тонкими платівками.
  2. Частину води (250 мілілітрів) вскип’ятити в каструлі.
  3. Додати до неї сіль, добре перемішати і зняти з вогню.
  4. Приготованим розчином залити заготовки. Через 10 хвилин рідину можна буде злити, а оброблені шматочки скласти в банку.
  5. У воді, що залишилася, також розчинити цукор і довести її до кипіння.
  6. Вилити гарячу рідину в банку, попередньо поклавши в неї шматочок буряка.
  7. Зверху залити оцет.
  8. Банку вкуповувати і після остування відправити на зберігання в холодильник.

Watch this video on YouTube

Через пару днів її можна відкривати і із задоволенням насолоджуватися оригінальною приправою.

У лимонному соку

Для маринування імбирного кореня можна використовувати різні варіанти. Все буде залежати від того, які продукти для цього є в наявності.

Наприклад, можна спробувати рецепт, для якого буде потрібно:

  • 100 грам свіжого коріння;
  • 5 грам морської солі;
  • 90 мілілітрів столового оцту;
  • 1 невеликий шматочок буряка;
  • 8-10 грам тростинного цукру;
  • Частина лимона.

Як правильно замаринувати імбир з усього цього:

  1. Очищені корінці треба промити і тонко нарізати.
  2. Заготовки разом з буряком скласти в скляну банку.
  3. Сік половинки цитрусу змішати з оцтом, додавши до них сіль і коричневий цукор. Дочекатися розчинення всіх кристалів.
  4. Залити цією рідиною продукти і зберігати під кришкою в холодильнику дві доби.

Після цього можна буде знімати пробу. Якщо смак імбиру виявиться недостатньо яскраво вираженим, час маринування можна збільшити.

Корінь імбиря маринований з горілкою

У деяких випадках для маринування імбиря також використовують горілку. Вона разом з основним продуктом надає додаткову антимікробну дію на людський організм. Така приправа просто ідеальна для суші.

Для її приготування потрібні такі компоненти:

  • 200 грам молодого коріння;
  • 50 мілілітрів винного оцту;
  • 3 грами солі;
  • 45 грам цукру;
  • 10 мілілітрів горілки.

Як замаринувати корінь імбиря, використовуючи ці інгредієнти:

  1. Очищену від шкірки серцевину коріння довільно порізати шматочками.
  2. Скласти їх у тарілку і залити окропом.
  3. Через 2 хвилини воду можна вилити, а продукти обсушити і тонко нарізати. Після теплової обробки вони стануть м’якшими, і зробити це буде набагато простіше.
  4. Інші інгредієнти за рецептурою зібрати в сотейнику і додати до них трохи води (20 мілілітрів).
  5. Далі все це потрібно перемішати і закип’ятити.
  6. Залити імбир маринадом і залишити його під кришкою на 5 годин.

Така приправа також відмінно підійде до будь-якої рибної або м’ясної страви.

Що можна приготувати з маринованим імбірем

Найчастіше на практиці використовують маринований імбир для суші. Як відомо, таку страву готують зі свіжою рибою, а це зовсім небезпечно. У даному випадку оригінальна приправа надає бактерицидну дію. Володіючи сильними антимікробними властивостями, вона захищає організм людини від можливого зараження при вживанні в їжу продуктів, що не пройшли термічну обробку. Але це – не єдина область застосування імбиру.

Платівки маринованих корінців часто використовують для приготування різних салатів і бутербродів.

Про автора

admin administrator