Як зробити кімчу

Авторadmin

Як зробити кімчу

Зміст:

Як приготувати кімчі: 6 пикантнейших рецептів

Кім-чі (чим чі, кімчі, кімчхі) — це одна з національних страв корейської кухні. По суті, цим словом корейці називають будь-які мариновані або солоні овочі, приправлені часником і перцем.

Рецепти приготування

У чому ж секрет популярності цієї страви? Справа в тому, що кімчі володіє прекрасними смаковими якостями. Ця страва чудово само по собі, так і в якості закуски на столі або гарніру до якого-небудь іншого блюда.

Корейці вважають цю їжу абсолютно нешкідливою і дієтичною. Кімчі сприяє розсмоктуванню жирових відкладень і підвищує захисні сили організму в боротьбі з простудними захворюваннями. Цікавий той факт, що корейські квашені овочі використовують і для усунення симптомів похмілля.

Існує безліч рецептів приготування кімчі. Навіть корейці не можуть прийти до універсального варіанту. Ми вирішили розповісти, як приготувати це блюдо найбільш смачними і корисними способами.

Хрумка, гостра і соковита. Рецепт кімчі від Євгена Клопотенка

Настав час поділитися з вами рецептом однієї з найулюбленіших корейських страв – кімчі. Це щось надзвичайне як для наших смакових рецепторів, так і для нашої традиційної кухні – екзотичне і водночас дуже рідне. Бо у складі пекінська капуста, морква, зелена цибуля, солодкий перець і часник – улюблені українцями овочі. Корейською ж закуску кімчі роблять прянощі та спеції. В них – основний секрет.

Зізнайтеся, коли ви почули слово «кімчі» і почули, що страва родом з Кореї, то подумали, що це щось дуже складне у приготуванні й не дуже звичне як на український смак. Так і було?

Але зараз ми будемо ламати ці стереотипи. Бо рецепт кімчі досить простий. Страва робиться настільки ж легко, як і цвітна капуста по-корейськи, і так само божественно смакує.

Поради щодо приготування кімчі

Беріть пружну і соковиту пекінську капусту, темних без плямок і листочків. Добре, якщо вона має світло-зелений колір, а не повністю біла. Тоді вона більш молода. Хоча біла і пружна – теж непоганий вибір.

Ми пропонуємо досить гострий варіант кімчі. У ньому від 150 і аж до 300 г стручкового перцю чилі. Тож ви регулюйте на свій смак. Але зазначимо, що корейський автентичний рецепт кімчі – це коли чилі багато.

І ще, якщо хочете, щоб у вас вийшла на сто відсотків корейська страва, дуже радимо додати до неї дайкон. Добре, що в Україні він продається у багатьох супермаркетах. Але якщо нема, то нема. Буде все одно смачно.

Для загущення соусу для кімчі корейці використовують рисове борошно, ми теж так зробили, але його можна сміливо замінити кукурудзяним крохмалем. Його ми заварюємо, саме так, як роблять у Кореї. І хоча у деяких рецептах стверджується, що це робити необов’язково, ви таки не уникайте цього пункту. Бо тоді кімчі буде трішки не таким, корейці можуть образитись. Та й завдяки в’язкому соусу для маринування кожен листок капустини буде краще обволікатись. Це важливо.

Готуйте за нашим рецептом, і ви отримаєте ідеальну гостру закуску, яка добре поєднується з будь-якою стравою, посилюючи її смак. Її можна додавати до яєчні, відвареного рису, риби або м’яса. А ми рекомендуємо спробувати зі звичайним картопляним пюре. Повірте, це буде ідеально.

Ідеальний хрумкіт. Кабачки по-корейськи швидкого приготування

Ресторанна страва вдома. Як приготувати корейський холодний суп куксі

Як приготувати корейську закуску кімчі

Інгредієнти

Кімчі: покроковий рецепт

Візьміть пекінську капусту, вагою 1 кг. Зріжте корінець, поріжте її вздовж на чотири частини, а потім кожну з четвертинок – поперек на три частини. Розберіть на листочки та добре промийте у великій мисці. Злийте воду, щедро посипте 6 ст. л солі й перемішайте. Залиште на 30-60 хвилин, щоб листя засолилося.

У сотейнику змішайте дві склянки води з 3 ст. л. рисового борошна або кукурудзяного крохмалю. Поставте на маленький вогонь і варіть, помішуючи, до отримання густої маси. Відставте сотейник, щоб остигало.

Приготуйте соус Канкочі: пропустіть через м’ясорубку або перебийте в чаші блендера до отримання однорідної маси 1 солодкий перець, 150-300 г перцю чилі, позбавленого насіння і хвостиків, 6 зубчиків часнику і 2 см очищеного кореня імбиру. Додайте до суміші 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі та перемішайте.

Наріжте 1 пучок зеленої цибулі під кутом 45 градусів, шматочками завдовжки по 4-5 см. Моркву поріжте тонкою соломкою. Якщо маєте дайкон, з нього теж треба зробити тоненькі смужки.

Засолену в мисці капусту добре промийте від солі й струсіть від зайвої вологи. Додайте у миску інші інгредієнти: рибний соус (якщо його не знайшли, можна готувати й без нього), коріандр, прохолодну суміш з рисового борошна, соус Канкочі. Все ретельно перемішайте, щоб соуси об’єдналися та обволокли кожен капустяний листок.

Капусту залиште в холодильнику маринуватися на 1-2 дні, накривши миску плівкою. Кімчі можна зберігати близько місяця, але готуйтеся, що порція може зникнути практично за кілька днів. Бо це це надзвичайно смачно.

Готувати – це просто!

Відгуки

Андрій

17.12.2023 @ 12:39 Морква вбиває смак кімчі. Ось мій перевірений роками рецепт, робив декілька років по 10-15 кг за 1 раз :
Капуста пекінська 12 кг
Часник 0,2 кг
Перець гострий 1,8 кг
Вода 5 л
Сіль 0,3 кг
Цукор 0,05 кг
Імбір 0,3 кг
Соус рибний 0,1 л
Зелена цибуля 0,2 10 стеблів
Дайкон ( біла довга редька ) 0,8 кг
Груша 3 шт
Мука рисова 0,15 кг
Вага продукту без води 16,65 кг # Пекінка ріжеться на 2 частини, і в кожній кожній половині надрізається на 2-3 см твердий кочан вздовж.
# Вариться розсол: вся сіль і цукор в 5 л води, охолоджується. Якщо вода не перекриває капусту – треба пропорційно зробити ще розсолу, 5 л води це з розрахунку малих кочанів по 0.6-0.7 кг. Більші кочани вимагають більшої кількості розсолу.
# Порізані кочани укладаються в ємкність для засолки: в мене наприклад відро з харчового пластику з епіцентру на 32 л з геремтичною кришкою). Зверху кладеться велика тірілка з гнітом(наприклад літрова банка з водой закрита кришкою). Витримуються в квартирі або на балконі 1-2 дні, за цей час листя капусти повинно стати м’яким. Якщо тверде, тримаємо ще.
# На аджику(заправку): Все крім цибулі, пекінки, солі та муки мелеться на середній сітці м’ясорубки. Цибуля ріжеться по 0.5 см. Додається зварений на малому вогні рисовий кисіль. Можна витримати півдоби-добу для красщої діфузії на холоді.
# Потім капуста виймається з розсоолу і викладається на тацю щоб зтік розсол. Розсол зливається в іншу Береться десертна ложка, та кождний кочан промазується витриманою добу аджикою щоб був промазаний кожний капустяний лист. Капуста щільно закладається знов в засолочну ємність, та обережно заливається по стінці розсолом, щоб не вимити аджику з верхнього шару капусти. Повертається на місце блюдо з гнітом.
# Капуста витримується в теплі 2-3 доби залежно від температури в приміщенні, щоб трохи підкисла. Кожну добу кришка знімається для випуску газів. Ємність можна похитати раз на добу для кращого відводу газів, які створюються від ферментації.
# Потім переноситься на холод на 1 місяць. Корейці вважають найкращою температурою для витримки та подальшого зберігання 7°С. За місяць можна дегустувати. В мене зберігалась потому до 3 місяців.
# Смачного

Ievgen Klopotenko

Микола

05.01.2023 @ 09:56 Велике спасибі за рецепт, давно хотів спробувати! Сподобалося навіть батькові, який не любить гострого ??

Ievgen Klopotenko

курица-незнайка

Ievgen Klopotenko

Алекс

05.11.2022 @ 14:26 Этот ингредиент ничем не заменить. Он продаётся на озоне и яндекс-маркете.

Ievgen Klopotenko

Катерина

26.01.2024 @ 16:07 Купила рибний соус у Сільпо. Як тільки його побачила відразу докупились інші інградієнти. Давно вже хотіла і Сьогодні зроблю, нарешті, кімчі🤗

Ievgen Klopotenko

Anna

02.11.2021 @ 15:34 Все купила з продуктів, сьогодні спробую «накімічіти» ?

Ievgen Klopotenko

Світлана

03.10.2021 @ 19:07 Дуже смачно❤️❤️❤️ Легко в приготуванні? Та економно для любителів корейської кухні?

Ievgen Klopotenko

Andrii Leshchyshyn

Ievgen Klopotenko

Залишити відгук Скасувати відповідь

Читайте також

Старовинна українська страва. Кваша з житнім хлібом і

Просто готувати. Тісто на чебуреки з горілкою від

Крем-суп з печериць з ароматом коріандру. За рецептом

Інший погляд на класику. Львівський сирник з солоною

Вареники з картоплею на парі за рецептом Євгена

Салямі та пармезан: оригінальний рецепт запеченої кукурудзи

Ніжне та ароматне. Желе з порічки на зиму

Просто, корисно та ароматно: рецепт трояндового варення

Запечений сир брі з базиліком і полуницею

Розкішний смак французької класики. Десерт крем-брюле

Запечена свинина з орегано та лимоном. Готуємо з

Простий рецепт домашніх чебуреків з яловичиною

Здивує смаком. Варення з йошти на зиму від

Бурякові панкейки з крем-сиром

Смачні та соковиті зрази з капустою: покроковий рецепт

Пісочне тісто та сливи. Рецепт ароматного сливового тарта

Легко та по-літньому смачно: рецепт арабського салату

Ідеальне поєднання. Картопляні крокети з сиром від Євгена

Сицилійська класика. Рецепт дріжджового тіста для піци sfincione

Овочевий суп з сухариками на курячому бульйоні

Хрумка, гостра і соковита. Рецепт кімчі від Євгена Клопотенка

Інгредієнти

Follow The Directions

Кімчі: покроковий рецепт

Візьміть пекінську капусту, вагою 1 кг. Зріжте корінець, поріжте її вздовж на чотири частини, а потім кожну з четвертинок – поперек на три частини. Розберіть на листочки та добре промийте у великій мисці. Злийте воду, щедро посипте 6 ст. л солі й перемішайте. Залиште на 30-60 хвилин, щоб листя засолилося.

У сотейнику змішайте дві склянки води з 3 ст. л. рисового борошна або кукурудзяного крохмалю. Поставте на маленький вогонь і варіть, помішуючи, до отримання густої маси. Відставте сотейник, щоб остигало.

Приготуйте соус Канкочі: пропустіть через м’ясорубку або перебийте в чаші блендера до отримання однорідної маси 1 солодкий перець, 150-300 г перцю чилі, позбавленого насіння і хвостиків, 6 зубчиків часнику і 2 см очищеного кореня імбиру. Додайте до суміші 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі та перемішайте.

Наріжте 1 пучок зеленої цибулі під кутом 45 градусів, шматочками завдовжки по 4-5 см. Моркву поріжте тонкою соломкою. Якщо маєте дайкон, з нього теж треба зробити тоненькі смужки.

Засолену в мисці капусту добре промийте від солі й струсіть від зайвої вологи. Додайте у миску інші інгредієнти: рибний соус (якщо його не знайшли, можна готувати й без нього), коріандр, прохолодну суміш з рисового борошна, соус Канкочі. Все ретельно перемішайте, щоб соуси об’єдналися та обволокли кожен капустяний листок.

Капусту залиште в холодильнику маринуватися на 1-2 дні, накривши миску плівкою. Кімчі можна зберігати близько місяця, але готуйтеся, що порція може зникнути практично за кілька днів. Бо це це надзвичайно смачно.

h2:eq(0)’ data-code=’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’ data-block=’1’>

Товари від Шефа

Поради Клопотенка

Поради експертів

Новини

@Klopotenko

Підписатися на нас

Всі права на матеріали, розміщені на сайті klopotenko.com охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту klopotenko.com без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється. © Євген Клопотенко 2024

h2:eq(1)’ data-code=’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’ data-block=’2’>

h2:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’3’>

h2:eq(3)’ data-code=’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’ data-block=’4’>

h2:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’5’>

h2:eq(0), .posts-e .post-border:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’19’>

h2:eq(1), .posts-e .post-border:eq(4)’ data-code=’PGRpdiBjbGFzcz0nY29kZS1ibG9jayBjb2RlLWJsb2NrLTIwIGNvZGUtYmxvY2stbW9iaWxlLXBvc3RzLTInIHN0eWxlPSdtYXJnaW46IDhweCBhdXRvOyB0ZXh0LWFsaWduOiBjZW50ZXI7IGRpc3BsYXk6IGJsb2NrOyBjbGVhcjogYm90aDsnPgo8IS0tIC81ODMwMjg0NC9TTERTX0tsb3BvdGVua29fUHJlbWl1bTJfTSAtLT4KPGRpdiBpZD0nZGl2LWdwdC1hZC0xNjE3Mzg0MTIzNDY2LTAnIHN0eWxlPSd3aWR0aDogMzAwcHg7IGhlaWdodDogMjUwcHg7Jz4KICA8c2NyaXB0PgogICAgZ29vZ2xldGFnLmNtZC5wdXNoKGZ1bmN0aW9uKCkgeyBnb29nbGV0YWcuZGlzcGxheSgnZGl2LWdwdC1hZC0xNjE3Mzg0MTIzNDY2LTAnKTsgfSk7CiAgPC9zY3JpcHQ+CjwvZGl2Pgo8L2Rpdj4K’ data-block=’20’>

h2:eq(2), .posts-e .post-border:eq(6)’ data-code=’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’ data-block=’21’>

h2:eq(3), .posts-e .post-border:eq(8)’ data-code=’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’ data-block=’22’>

h2:eq(4), .posts-e .post-border:eq(10)’ data-code=’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’ data-block=’23’>

h2:eq(5)’ data-code=’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’ data-block=’24’>

h2:eq(0), .direction-wrap-layout1′ data-code=’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’ data-block=’25’>

Кимчи з пекінської капусти

А що таке взагалі кімчі? Насправді – це справжній корейський делікатес! Практично всі корейці дуже люблять закип’ячений рис і дане блюдо! Приготувати його дуже просто. Головний інгредієнт – пекінська капуста, маринована з різними гострими добавками і компонентами. Тому, всім тим, хто любить гостреньке ласощі, рецепт приготування кимчи з пекінської капусти припаде до душі!

Інгредієнти для приготування кимчи з пекінської капусти:

  1. Пекінська капуста (качан) – 2 штуки
  2. Сіль – 200 грам
  3. Вода очищена – 2 літра
  4. Перець червоний (крупного помелу) – 250 грам
  5. Цибуля зелена (перо) – 8 штук
  6. Редис (середніх розмірів) – ½ частину
  7. Часник (головка) – 2 штуки
  8. Імбир – 1 штука
  9. Цибуля ріпчаста – ½ частину
  10. Яблуко (середніх розмірів) – ½ частину
  11. Груша (середніх розмірів) – ½ частину
  12. Цукор – 4 столових ложки

Інвентар для приготування кимчи з пекінської капусти:

  1. Обробна дошка
  2. Ножа
  3. Ложка
  4. Дві плоскі тарілки
  5. Глибока миска
  6. Бутель 3-х літровий
  7. Блендер або терка
  8. Миска середніх розмірів
  9. Холодильник
  10. Друшляк
  11. Поліетиленова рукавичка

Приготування кимчи з пекінської капусти.

Крок 1: готуємо пекінську капусту

Для початку нам необхідно промити наш основний інгредієнт під проточною водою. Після на обробній дошці з допомогою ножа розрізаємо пекінську капусту на чотири частини і відрізаємо качан від кожного шматочка. І поки ми готуємо нашу капусту до найголовнішого процесу приготування, хочу зауважити, що кімчі, як і корейська морквина потихеньку стає популярною не тільки на корейському столі, але і почесною закускою в усьому світі. Адже вперше любителі гострих страв познайомилися з кимчи на Олімпіаді 1988 року в Сеулі. Ось тоді і дізналася більша частина людства, що таке маринована капуста пекінська і з чим його їдять. І на сьогоднішній день у багатьох країнах, не тільки в Кореї, це звичайна закуска, просто дуже смачна і проста в приготуванні.

Крок 2: подрібнюємо капусту

Тепер, беремо той же ножа і на обробній дошці нарізаємо 1/4 частина кожного качана капусти на невеликі шматочки, розміром приблизно 2,5 на 2,5 сантиметра. Насправді, все по-різному нарізають цей овоч. Одні грубо шинкує капусту на великі шматочки, нарізані навскоси. А інші невеликими квадратиками. Тут вже на ваш розсуд. Якщо ви хочете відразу класти в рот закуску, тоді краще нарізати на маленькі шматочки. У будь-якому випадку, смак від цього не змінюється. Готові нарізані шматочки викладаємо в глибоку ємність і приступаємо до наступного чимало важливого кроку.

Крок 3: готуємо воду

Виливаємо все необхідне кількість очищеної води в трилітрову сулію. Додаємо туди ж сіль, і за допомогою ложки починаємо заважати до повного розчинення. Якщо на смак ви відчуєте, що вода досить солона, не переживайте – перець вбере в себе сіль і ваше блюдо вийде дуже смачним. Після – виливаємо солону воду в ємність з подрібненої пекінською капустою. Вода повинна рівномірно розлитися по всій поверхні капусти. При необхідності перемішайте шматочки. Щоб сольовий розчин добре просочив всю капусту, залишаємо наш основний інгредієнт приблизно на 3-4 години. Взагалі, листя цього овоча дуже ніжні і добре вбирають в себе воду.

Крок 4: подрібнюємо додаткові інгредієнти

Поки наша пекінська капуста маринується, беремося за інші компоненти закуски. Для цього нам знадобиться блендер. Використовуючи турборежим, в ємності подрібнюємо до однорідної маси 1/2 частину яблука, 1/2 частина груші, цукор, часник, імбир, 1/2 частина ріпчастої цибулі. Якщо під рукою не знайшлося електроприладу, можна скористатися дрібної теркою і мискою середніх розмірів. Процес, звичайно, не радує, але в підсумку інгредієнти також набувають форму кашки. Перетираємо по черзі компоненти в миску і після – все добре перемішуємо ложкою.

Крок 5: працюємо з редькою

У плоску тарілку натираємо на крупній тертці редьку. До речі, редьку рекомендують вибирати середніх розмірів без тріщин і обов’язково тверду. Такі характеристики притаманні стиглому і соковитого овочу. І, звичайно ж, краще запланувати процес приготування кімчі, так як редька в домашніх умовах зберігається недовго. Полежати в холодильнику вона може всього лише кілька днів. Після вона втрачає не тільки смакові якості, але і корисні. Адже і в цьому інгредієнті нашого з вами страви є лікувальні речовини і вітаміни.

Крок 6: нарізаємо зелену цибулю

На обробній дошці ножем нарізаємо зелену цибулю навскоси. Шматочки пера повинні вийти розміром – приблизно, по 6 сантиметрів.

Крок 7: змішуємо всі інгредієнти

Капуста у нас все ще кисне в розчині. Всі інгредієнти готові. Починаємо процес змішування. У глибоку миску, в якій вже знаходиться однорідна маса, яку ми зробили в кроці 4, додаємо мелений червоний перець, зелений лук і редьку. Хто любить їжу більш солодку, той може додати ще одну ложку цукру. І за допомогою ложки все добре перемішуємо.
В результаті у нас вийде ось така паста, в якій і буде маринуватися закуска.

Крок 8: обробляємо пекінську капусту

На друшляк викладаємо шматочки капусти і промиваємо під проточною водою. Трьох разів буде достатньо. Сольовий розчин, якщо у вас чутлива шкіра рук, може викликати невелике роздратування. Тому можна надіти звичайну поліетиленову рукавичку і добре віджати капусту.

Крок 9: подаємо кімчі до столу

У глибоку миску з вже віджатою капустою викладаємо пасту і ложкою добре все перемішуємо. Важливо: ні в якому разі не пробуйте кімчі, поки він не промаринується певний час. 2 доби залишаємо маринуватися пекінську капусту в прохолодному місці при кімнатній температурі. Той, хто любить такі страви з більш кислим смаком, може почекати дві доби. І тільки після цього кладемо закуску в холодильник, щоб вона не скисла.
Не буде відходити від корейських традицій кухні – подавати кимчи з пекінської капусти можна з відварним рисом, навіть без м’ясних страв.

Приємного вам апетиту!

Поради:

– Кимчи з пекінської капусти легше готувати в теплу пору року. Тоді простіше знайти всі необхідні стиглі інгредієнти, такі, як, наприклад, груша.

– В літній час необхідно просочити пекінську капусту в сольовому розчині не менше 2-3 годин, а в зимовий – 6-7 годин, але не в холодильнику. Разом з тим, якщо не досолити чи не почекати необхідний час соління овочів, продукт почне бродити і в ньому, можливо, з’являться не дуже корисні бактерії. В результаті чого, всі ваші зусилля можуть пропасти даром.

– Щоб приготувати справжній кимчи з пекінської капусти, краще в рецепт додавати саме червоний мелений перець. Ця спеція є у продажу у корейців. По смакових якостях він відрізняється від звичайного меленого перцю.

– Можна дати волю своїй фантазії. І на закуску можна додати на ваш розсуд спеції. Взагалі, є досить багато різних рецептів приготування кимчи з пекінської капусти. До складу може входити і соєвий соус з оцтом, і свіжий перчик Чилі, а в ідеалі – додають ще рибний або анчоусный соус і дрібні солоні креветки.

Про автора

admin administrator