Як зробити щоб дозрів фрукт

Авторadmin

Як зробити щоб дозрів фрукт

Знадобиться паперовий пакет, яблуко, або помідор, або банан:

  1. покладіть зелене авокадо в паперовий пакет з іншим фруктом (або фруктами) – він буде виділяти етилен, який прискорює дозрівання;
  2. закрийте і залиште при кімнатній температурі на ніч або дві – залежить від ступеня зеленості фрукта.

Розігрійте духовку до 90° C. Загорніть авокадо в пергаментний папір, потім в алюмінієву фольгу і покладіть у форму для запікання. Поставте до духовки на 10 хвилин або доти, доки плід не дозріє, і перевіряйте його стан кожні 5 хвилин. Розгорніть авокадо і покладіть його до холодильника на кілька хвилин, перш ніж їсти.

Що ж робити, якщо ви, повернувшись після шопінгу або отримавши продукти на замовлення, одразу розрізали авокадо, а воно виявилося зеленим? Є порада й на такий випадок. Що треба зробити: Змастіть обидві половинки лимонним або лаймовим соком (якщо їх немає, використайте звичайний столовий оцет) і щільно складіть разом.

Якщо у вас є спеціальний зіп-пакет, то можна помістити авокадо з будь-яким стиглим плодом туди. Покладіть пакет у тепле місце, не в холодильник. Особливість цього способу в тому, що на дозрівання знадобиться приблизно тиждень або трохи більше. Але після цього ви отримаєте м'який і стиглий плід.

"Найшвидший і найпростіший спосіб дозріти авокадо — помістити незрілий авокадо в коричневий паперовий пакет разом із яблуком або бананом на два-три дні, поки він не дозріє", — розповіла американська дієтологиня Аманда Ізк'єрдо.





Якщо були куплені незрілі плоди, виникає питання, з чим і куди покласти авокадо, щоб воно швидше доспело. Розрізані фрукти викидати немає необхідності: існує кілька методів, що дозволяють надати соковитість жорсткої м’якоті. Як швидко дозріти авокадо: 1. розрізати плід; 2. …

Про автора

admin administrator