Яка сочевиця добре розварюється

Авторadmin

Яка сочевиця добре розварюється

У середньому коричнева бобова культура вариться 40-60 хвилин. Червона і жовта чечевиця не вимагає замочування і добре розварюється. Її заливають водою у співвідношенні 1:2. Після закипання води бобові готуються 10-15 хвилин.24 бер. 2021 р.

Органічна зелена сочевиця – одна з найбільш поживних бобових культур з багатим складом корисних речовин і низькою калорійністю. Вона вирощується в системі органік-землеробства і є екологічно чистим продуктом, сертифікованим відповідно до стандартів ЄС.

Сочевицю заливають холодною водою, варять на середньому вогні, а після закипання – на повільному. Зверху буде з'являтися пінка, яку потрібно знімати. Закривати кришкою не потрібно, інакше, сочевиця «втече». Періодично потрібно помішувати.

Солянка може подразнювати шлунок, тому її не варто їсти тим людям, які мають гастрит і виразку шлунку. Негативно цей суп також впливає на серцево-судинну систему, оскільки має велику кількість м'яса й сала. А тваринні насичені жири у великій кількості можуть підвищувати «поганий» холестерин.

Щоб зварити таку сочевицю потрібно в каструлю налити достатньо води, щоб сочевиця була повністю покрита. Довести воду до закипання, зменшити вогонь і варити сочевицю до готовності 25–30 хвилин. Коли зелена сочевиця буде готова — злити воду.

Перед посівом рекомендується продезінфікувати боби, поклавши їх у розчин марганцівки (1%) або мідного купоросу (1%), або у настій попелу (1 столова ложка попелу на 1 літр води). Сочевицю сіють рядами, відстань між якими 10-15 сантиметрів. Посів досить густий, 3-4 см. Глибина закладення зернят — близько 5 сантиметрів.





Плануючи вводити в свій раціон харчування сочевицю, потрібно добре ознайомитися з цим продуктом – дізнатися все про користь і шкоду зерен, а також про його …

Про автора

admin administrator