71 градусЗазвичай, готуючи шашлик зі свинини чи телятини, я доводжу м'ясо до температури 75 градусів. Тоді м'ясо ще не сухе, але вже повністю готове. До речі, за даними МОЗ США безпечною для здоров'я вважається температура всередині шматка м'яса вище 63 градусів.
Таблица температур готовности мяса и птицы
Температура до отдыха | Температура после отдыха (примерная) | |
---|---|---|
С кровью (Rare) | 52-55 | 58 |
Средняя прожарка с кровью (Medium rare) | 55-60 | 63 |
Средняя прожарка (Medium) | 60-65 | 70 |
Полная прожарка (Well done) | 70 | 75 |
Для безпеки, за основним кулінарним правилами приготування: м'ясо птиці має досягти 70 ᵒС, свинина – 60 ᵒС, а яловичина, телятина і баранина, на Ваш розсуд і смакові уподобання.
Курка готова, коли температура в середині грудки сягає 70-75 градусів.
Температура при подаванні готових м'ясних страв повинна бути не нижчою 65 °С. Подають гарячі м'ясні страви у підігрітих столових мілких тарілках.
Свинину запікають при температурі 220 градусів за першу годину, потім зменшують до 200 градусів. Скільки займе приготування загалом залежить від розміру страви. Розраховуйте приблизно 1 годину на 1 кг м'яса. У процесі запікання кілька разів можна полити м'ясо соком, що утворився на дні посуду або стікаючим маринадом.
Для запікання в духовці можна вибрати будь-яке м’ясо: підійде і свинина, і баранина, і яловичина. Віддають перевагу яловичині найкраще зупинити свій вибір на м’ясі молодого бичка. Воно набагато м’якше і соковитіше м’яса дорослої тварини, і часу на його приготування піде набагато …
Про автора