Яка температура має бути у готового м’яса

Авторadmin

Яка температура має бути у готового м’яса

Термощупи для визначення ступеня готовності м'яса, буженини, шинки, риби і хлібобулочних виробів мають робочу температуру до 94-98 ° С, а апарати, які визначають температуру хлібної скоринки, працюють при температурі до 130-150 ° С.

Ідеальна температура приготування м'яса, риби та птиці

ДичинаMediumWell Done (просмажений)
Кабан, печеня75-78
Кабан, філе60-62
Кабан, стегно75
Кролик, лапки65

Для безпеки, за основним кулінарним правилами приготування: м'ясо птиці має досягти 70 ᵒС, свинина – 60 ᵒС, а яловичина, телятина і баранина, на Ваш розсуд і смакові уподобання.

Температура при подаванні готових м'ясних страв повинна бути не нижчою 65 °С. Подають гарячі м'ясні страви у підігрітих столових мілких тарілках.

Курка готова, коли температура в середині грудки сягає 70-75 градусів.

Готовність визначають кухарською голкою: у зварене м'ясо вона входить легко, при цьому виділяється безбарвний сік. Тривалість варіння (1,5-2,5 год) залежить від величини шматків м'яса, щільності і кількості сполучної тканини. Втрати маси при варінні становлять 38-40 %.





Для запікання в духовці можна вибрати будь-яке м’ясо: підійде і свинина, і баранина, і яловичина. Віддають перевагу яловичині найкраще зупинити свій вибір на м’ясі молодого бичка. Воно набагато м’якше і соковитіше м’яса дорослої тварини, і часу на його приготування піде набагато …

Про автора

admin administrator