Якщо ваша йогуртниця має можливість вибору температури – використовуйте режим «йогурт» або 36-40 °С. Якщо йогуртниця не має вибору режиму приготування – просто увімкніть її відповідно до інструкції. Час сквашування – 6-8 годин або протягом ночі. Соєве молоко вимагає більше часу на сквашування.
Приготування йогурту в каструлі + 40°C (трохи тепліше температури тіла), додайте закваску, перемішайте. Загорніть каструлю в рушник, щоб продукт не остигав. Залиште сквашуватися в теплому місці на 6-8 годин. Коли йогурт стане густим – охолодіть його в холодильнику.
Що потрібно:
- Молоко закип'ятити і остудити до 40°С.
- Суху закваску розчинити в кількох ложках молока і вилити в інше молоко. …
- Накрити харчовою плівкою або закрити кришками, укутати махровим рушником, а краще пледом.
- Залишити для сквашування на 12-14 годин.
- Остудити в холодильнику 3-4 години і йогурт готовий до вживання!
Бактерії закваски, що перетворюють молоко в йогурт, працюють в певному діапазоні температури. Якщо температура занадто низька – закваска не працює або працює повільніше. Якщо додати закваску в дуже гаряче молоко – бактерії можуть постраждати і навіть загинути.
Як виготовляють йогурт Щоб зробити йогурт, спочатку потрібно очистити молоко від всіх сторонніх бактерій. Потім, в молоко потрібно додати закваску – особливі бактерії, дружні людині, які ферментують молоко, перетворюючи його в йогурт.
Якщо ви хочете зробити густий йогурт, то потрібно нагріти молоко до стану, коли почне википати вода, а потім остудити. Найголовніша умова-молоко не повинно закипіти. Закваску потрібно розвести в невеликій частині молока.
Перед вживанням кисломолочного продукту, зробленого будинку, в нього можна додати: 1. підсолоджувач: звичайний цукор, ванільний або цукрову пудру, мед; 2. …
Про автора