Яке смачне вино

Авторadmin

Яке смачне вино

Хороше вино містить три критерії: збалансованість, складність і завершеність. Збалансоване вино не має присмаків. Наприклад, напій не віддає сильним вмістом алкоголю та не кислий. Складність вина – присутність різноманітних відтінків, які збагачують смак.

Капніть в келих з вином кілька крапель гліцерину. Якщо він опустився на дно не змінивши забарвлення – вино натуральне. Якщо гліцерин став жовтим або червоним – ви купили фальсифікат. Наберіть в глибокий посуд води, налийте невелику кількість вина в пляшечку, і затисніть горлечко пальцем.

Колір вина Якщо пляшка для вина прозора, то перед покупкою можна оцінити колір напою. Пам'ятайте правило – білі вина з віком темніють, а червоні – світлішають. Якщо однорічне червоне вино має бурий колір – краще повернути його на полицю. Також напій не повинен бути каламутним і мати осад.

Червоні вина краще подавати з більш жирними та соковитими стравами, наприклад, з м'яса яловичини або баранини. Жир їжі нейтралізує занадто кислий присмак вина. А от пити білі вина краще з легшими закусками на кшталт сирів, фруктових нарізок чи білого і чорного шоколаду.

У домашніх умовах дуже легко перевірити вино, справжнє воно, чи якесь синтетичне. Наливаєте трохи (грам 10) вина в прозорий стакан або келих, потім додайте в стакан трохи звичайної харчової соди. Якщо вино змінило колір (набуло сіро-зелено-блакитний відтінок) – значить воно справжнє.





У процесі бродіння дріжджі переробляють цукор у спирт. Залежно від того, скільки цукру залишилося у вині, і поділяють цей напій на кілька категорій. 1. сухе вино — вміст природного цукру з виноградних ягід мінімальне — до 4 грамів на літр; 2. напівсухі / напівсолодкі вина — це такі, в …

Про автора

admin administrator