Яке вино найсмачніше та недороге

Авторadmin

Яке вино найсмачніше та недороге

Червоні вина краще подавати з більш жирними та соковитими стравами, наприклад, з м'яса яловичини або баранини. Жир їжі нейтралізує занадто кислий присмак вина. А от пити білі вина краще з легшими закусками на кшталт сирів, фруктових нарізок чи білого і чорного шоколаду.

Шестилітрова пляшка вина Chateau Cheval-Blanc 1947-го року пішла з молотка на аукціоні Christie's за 304 375 доларів. Таку рекордну суму за рідкісне вино заплатив анонімний колекціонер, повідомляє Reuters.

Насипте невелику кількість соди в миску, а зверху вилийте чайну ложку червоного вина. У якісного напою колір повинен змінитися: потемніти, стати сірим або синюватим. Капніть в келих з вином кілька крапель гліцерину. Якщо він опустився на дно не змінивши забарвлення – вино натуральне.

Хороше вино містить три критерії: збалансованість, складність і завершеність. Збалансоване вино не має присмаків. Наприклад, напій не віддає сильним вмістом алкоголю та не кислий.

З червоним вином чудово поєднуватися будуть страви з червоного м'яса: різні стейки, реберця, страви з дичини, різні види хамона і копченостей. Рожеве вино є своєрідним компромісом і найкраще поєднується з червоними і білими стравами (тунець і лосось, білі сорти м'яса, птиця і телятина).





Якщо ви тільки починаєте свій шлях поціновувача вина, рекомендуємо почати з сорту Трамінер — найсолодшого із сухих вин. Ви оціните його зрозумілий, відвертий смак і квіткові аромати. Дуже добре підходить для літніх вечорів та посиденьок з друзями після спекотного дня. Вино …

Про автора

admin administrator