Які фрукти зріють у лютому

Авторadmin

Які фрукти зріють у лютому

Сезонні фрукти та овочі: список найсмачніших за лютий

Це їх запах? Можливо, його смак – це те, що вам не подобається в брокколі? Це антиоксидант, який забезпечує вітамін С та вітаміни групи D, і хоча це не доведено у людей, він має набагато більше властивостей, невідомих багатьом, таких як боротьба із серцево-судинними захворюваннями.

Окрім теплої пори року, капуста готова до вживання в холодні місяці року. Також відома як капуста, капуста має високий вміст води, багата провітаміном А, вітаміном С та Е. Капуста, або капуста, є дуже здоровим типовим європейським продуктом, який напрочуд має вітамін С, ніж апельсини та більше кальцію, ніж молоко.

Ендівія

Ендівія прибуває в осінні місяці і зникає протягом повних літніх місяців, таких як липень і серпень. Хоча доцільно споживати його якомога швидше, оскільки температура вирощування становить більше 5 градусів, щоб насіння проросло, воно може протриматися в холодильнику до п’яти днів. Це проносний плід, який покращує кишковий транзит і має більший вміст фолієвої кислоти, необхідного вітаміну для правильного розвитку ембріона та дітей.

Цвітна капуста

Його сезон триває з жовтня до кінця березня. Влітку ті, які знаходять, дуже малі і коштують удвічі більше звичайної ціни, тому варто купувати їх у природний сезон. Цвітна капуста містить 193% калію на 100 мг, згідно даних BEDCA, і 92,5% води.

Шпинат

Шпинат містить вітамін А, вітамін С, вітамін Е, вітамін К і вітаміни групи В (В6, В2 і В1) та фолієву кислоту (вітамін В9), крім того, що є хорошим джерелом калію, який сприяє зменшенню крові тиск і магній, необхідні для підтримки роботи м’язів і нервів та енергетичного обміну.

Цей плід зберігається при кімнатній температурі без зневоднення до 15 днів. Дозріває взимку і їдять з жовтня по березень. У супермаркетах його можна зустріти цілий рік. Серед його властивостей, за даними BEDCA, виділяється його вміст вітаміну С (більш ніж удвічі від помаранчевого) та клітковини, що сприяє кишковому транзиту.

Листя салату

Виробляється протягом року. Зверніть особливу увагу на листя: чим темніше, тим вони поживніші. За даними BEDCA, він має низький калорійний індекс та ситний ефект, який служить дієтою для схуднення, крім 34,7% кальцію на 100 мг.

Лимон

Вам подобається смак лимона? Уникайте шматочків, які зневоднені або м’які. Це фрукт, дуже багатий на вітамін С і завдяки своїм антиоксидантним властивостям. Фокус, щоб утримати лимон і не допустити його висихання, полягає в тому, щоб накрити половину другою, яку ми вирізали, з’єднавши їх зубочисткою.

Помаранчевий

За даними BEDCA, апельсин містить 36% кальцію на 100 мг апельсина та 200% калію, згідно з даними BEDCA.

Морква

Морква багата бета-каротином або провітаміном А, який в організмі перетворюється на ретинол або вітамін А. Цей вітамін пом’якшує дію вільних радикалів і зміцнює як нігті, так і волосся (сприяє виробленню шкірного сала, що приносить користь шкірі шкіри голови).

Цибуля-порей

Цибуля-порей їстівна на 35%, і, як правило, вона міститься як в салатах, так і в супах або в наваристих кремах з цибулі-порею. За даними BEDCA, він дуже багатий калієм і вітаміном А.

Мангольд

Чи знали ви, що вони ростуть у середземноморському регіоні? Його культивують у помірних поясах світу і практично протягом усього року, хоча це четвертий місяць вирощування, коли він цвіте і його можна споживати. Вони багаті вітаміном А, і він виділяється вмістом заліза та йоду.

Авокадо

Авокадо потребує дуже високих температур, тому на півострові його вирощують дуже мало, хоча його можна зустріти протягом усього року. Фокус у знанні точки його зрілості полягає у видаленні верхньої кнопки та погляді на колір плодів. Якщо він зелений, це все одно важко. Якщо авокадо коричневий, його немає. Якщо він жовтий, він готовий до вживання.

Стебло і яскравий світло-зелений колір є його ознаками свіжості, і саме на це вам слід звернути увагу, якщо ви хочете взяти додому найкращий селера. Калорійність його дуже низька (приблизно 14 Ккал./100г.) Через високий вміст води. Він також багатий такими мінералами, як натрій і калій, і містить такі вітаміни, як вітамін Е, провітамін А, вітамін С, бета-каротин та фолати.

Що купувати в лютому: 10 найкорисніших сезонних продуктів

У гонитві за здоров’ям і красою ми прагнемо харчуватися збалансовано, віддаючи перевагу натуральним фермерським продуктам, які продаються на ринках. Але тут важливо вибирати не тільки сезонні продукти, але і ті, які допоможуть організму відновитися після зимового періоду.

1. Цитрусові

В кінці зими, вибираючи продукти, ми радимо зробити упор на ті, які містять вітамін С. Це допоможе підтримати організм, ослаблений довгою зимою і менш різноманітною, ніж влітку, їжею. Купуйте звичайні і червоні турецькі апельсини, а також мандарини та грейпфрути.

2. Горіхи

Сміливо купуйте будь-які горіхи, які любите, адже на прилавках представлений найширший асортимент цього корисного продукту. Не всі горіхи володіють однаковими властивостями, тому краще всього купувати кілька видів і чергувати їх. Це можуть бути як звичні волоські горіхи, фундук або кешью, так і більш екзотичні, наприклад, бразильський горіх, пекан або макадамія.

3. Зелень

Погодьтеся, що зимовий харчування більш одноманітно, ніж літній. Для того, щоб додати смаку, досить будь-яку страву посипати рубаною зеленню, і воно заграє новими смаковими фарбами. Активно використовуйте не тільки петрушку і кріп, але і базилік, м’яту. І обов’язково включайте шпинат свого лютневе меню.

4. Сухофрукти

Чудовим варіантом лютневих солодощів стануть сухофрукти, які багаті мінералами і різними мікроелементами. Вирушаючи на ринок, обов’язково купите родзинки і курагу, інжир і чорнослив, фініки і урюк. Всі ці сухофрукти можна їсти окремо або робити з ними енергетичні батончики.

5. Коренеплоди

Зараз на ринку можна знайти безліч коренеплодів, які ми не так часто вживаємо в їжу. Серед них пастернак і корінь петрушки, ріпа і корінь селери. Ці продукти різноманітять ваш звичний раціон і наповнять організм вітамінами.

6. Солодкий перець

Ми вже згадували про те, як важливо вживати достатню кількість вітаміну С, саме тому обов’язково купуйте солодкий перець, багатий цим вітаміном. Краще всього вибирати червоний перець, але в жовтому і зеленому концентрація вітаміну С не набагато менше.

7. Екзотичні фрукти

Екзотичні фрукти користуються особливою популярністю саме взимку. Найчастіше їх привозять з Таїланду, тому уточнюйте у продавців, в які дні бувають поставки, щоб гарантовано купувати тільки найсвіжіші манго і маракуйю, ананаси і лічі.

8. Зелені овочі

Зелені овочі — це та група продуктів, яка повинна бути в раціоні постійно, особливо, якщо ви стежите за здоров’ям і хочете зберегти стрункість. З більш простих і доступних в лютому зелених овочів вибирайте броколі, брюссельську капусту, а також зелену квасолю і спаржу. Щоправда, останню найчастіше привозять поки тільки під замовлення.

9. Виноград

Гідною альтернативою набридлим за зиму бананів і яблук стане сирійський виноград. Можливо, він коштує трохи дорожче, ніж на початку осені, але зате відрізняється неймовірною соковитістю і насиченим смаком. Цей поживний продукт наповнить вас енергією, якої так не вистачає в лютому.

10. Помаранчеві овочі

Ще одна категорія продуктів, на яку слід звернути увагу в останній зимовий місяць — це помаранчеві овочі. Вони не тільки порадують вас своїм життєрадісним кольором, нагадуючи, що до весни залишилося зовсім небагато часу, але і заповнять дефіцит вітамінів і мінералів, що неминучий в даний період. Зверніть особливу увагу на гарбуз і батат, а морква, ми впевнені, і так є у вашому холодильнику.

Ось, які сезонні овочі та фрукти потрібно їсти у лютому 2024

Лікарі та дієтологи радять додавати у харчовий раціон багато сезонних продуктів, адже у цей час вони найбільш корисні. Читайте далі та дізнайтеся, які саме овочі та фрукти вважаються сезонними у лютому.

Для вирощування сезонних овочів та фруктів не використовують додаткових стимуляторів, спеціального удобрювання, адже ці рослини дозрівають у максимально природних для них умовах. Саме тому в цих плодах найменше шкідливих складників та найбільше вітамінів та корисних елементів.

Сезонні овочі та зелень у лютому 2024

  • Цибуля порей;
  • Брюссельська капуста;
  • Топінамбур;
  • Савойська капуста;
  • Пекінська капуста;
  • Рукола;
  • Зимовий крес-салат;
  • Гриби;
  • Цикорій.

Сезонні фрукти та ягоди у лютому

  • Авокадо;
  • Ананас;
  • Апельсин;
  • Банан;
  • Гранат;
  • Грейпфрут;
  • Груша;
  • Ківі;
  • Лимон;
  • Мандарин;
  • Яблука.

Про автора

admin administrator