Консерви Консерви з м'яса зберігаються довше за рибні. Консерви у бляшанках зберігаються довше, ніж у скляних. Відомі випадки, коли на розкопках знаходили м'ясні консерви часів Першої та Другої світової війни.
Продукти, які довго зберігаються без холодильника: Сушене та в'ялене м'ясо; Крупи (рис, гречка, кус-кус, булгур, пшенична крупа тощо), бобові (нут, сочевиця, горох); Борошно (пшеничне зберігається найдовше); Хлібні вироби — сухарі, крекери, лаваші, снеки.
Продукти, які довго зберігаються без холодильника – список
- молоко і молочні продукти з температурою зберігання до + 25°С в тетра-паках або твердій упаковці;
- овочі – картопля, цибуля, морква, буряк, капуста;
- фрукти – лимони, ківі, яблука, апельсини;
- рибні та м'ясні консерви;
- сушена риба і в'ялене м'ясо;
- консервація.
В банці продукти будуть залишатися безпечними для здоров'я 1-5 днів. Тут все залежить від того, який це тип за університетом Пердью. Наприклад, рибна консерва може стояти відкритою в холодильнику всього 2 дні, фрукти — від двох до чотирьох, а томатна паста — близько п'яти.
Білий рис – рекордсмен серед круп за часом зберігання. Він може не псуватися роками. Термін зберігання гречки і пшона – 9 місяців, манки – 10 місяців, вівсянки – 1 рік, гороху – 2 роки.
Після відкриття консервований продукт необхідно зберігати виключно у холодильнику. Відкривши консерви, перекладайте вміст у герметичний контейнер або інший посуд із кришкою та зберігайте його в холодильнику.
Хоча це рідкість, магазинні консерви, безумовно, можуть зіпсуватися. Зазвичай коли це відбувається, є очевидні ознаки, такі як протікання, вм’ятини, іржа або здуття. Невеликі вм’ятини на банках — це нормально, та якщо вони настільки глибокі, що до них можна прикласти палець, банку слід …
Про автора