Які корисні властивості м’яти

Авторadmin

Які корисні властивості м’яти

Настої та відвари надземної частини М. польової мають спазмолітичну, знеболювальну й антисептичну дію при головному болю, нервових розладах, невралгіях і запальних процесах. У нар. медицині настій листя використовують при застуді, нудоті, болю у шлунку та діареї, для поліпшення апетиту.

Рослина м'ята містить велику кількість вітаміну В, кальцію і калію, які необхідні для зміцнення імунної системи. Вживаючи чай з м'яти, ви тим самим нарощуєте антитіла, що підвищують стійкість до хвороб.

Люди з гастроезофагеальною рефлюксною хворобою (ГЕРХ): м'ята має послаблювальну дію на нижній стравохідний сфінктер, вона може посилити симптоми ГЕРХ, як-от печія, кислотний рефлюкс. Люди з епілепсією: в м'яті містяться речовини, які можуть спровокувати або посилити епілептичні напади.

Перцева м'ята активує холодові рецептори, через що судини розширюються. Завдяки цій властивості рослину застосовують при болях в грудях і області серця. М'ята входить до складу популярних серцевих препаратів. Для зняття болю п'ють остиглий чай з листя м'яти.

Візьміть столову ложку подрібненого свіжого або сухого листя м'яти на одну склядку напою. Залийте киплячою водою і дайте настоятися кілька хвилин, можна навіть прокип'ятити м'яту, якщо ви хочете отримати більш концентрований напій. Для смаку можна додати меду.

Чашка теплого м'ятного чаю може поліпшити сон, завдяки ментолу в листі, який дозволяє м'язам тіла розслабитися. М'ята також сприяє більш яскравим снам. Ментол в листі м'яти перцевої — це міорелаксант і заспокійливий засіб; пиття цього трав'яного настою сприяє загальному розслабленню тіла та розуму.





Корисні властивості м’яти. Знімає стрес і відчуття тривоги. Регулярне вживання м’ятного чаю помітно заспокоює нервову систему. Тож якщо відчуваєш симптоми перенапруги чи хронічної втоми – заведи звичку випивати кілька чашечок напою щодня. М’ята багата на ментол, який є …

Про автора

admin administrator