Які працівники потрібні у кафе

Авторadmin

Які працівники потрібні у кафе

Керівник ресторану — займається організаційними питаннями в закладі, контролює роботу персоналу в залі та на кухні. Менеджер — залежно від типу й розміру закладу деякі менеджери можуть займатися закупівлями, рекламою і підбором персоналу.

Ресторани мають категорії – люкс, вищу, першу, другу. За ДСТУ 4281:2004 «Заклади ресторанного господарства.

Трудовий договір укладається письмово, у ньому ви прописуєте обов'язки і права працівника й ваші як роботодавця. Один екземпляр залишаєте в себе, другий віддаєте працівнику. Реєструвати трудовий договір у податковій чи центрі зайнятості не треба. За шаблон можна взяти форму договору з Наказу № 260.

Щоб відкрити успішний ресторан в Україні, потрібно мати потужний бізнес-план, розуміти місцевий ринок, знайти відповідне місце розташування та персонал, отримати дозволи та ліцензію на ведення бізнесу, керувати залишками та запасами, розробити меню, створити ефективний маркетинговий план, вести фінансовий облік тощо.

Ще донедавна у світі загальноприйнятою нормою вважалося, що рахунки за кафе чи ресторан оплачує чоловік. Але це правило залишилося вже у минулому. І це не про гендерну рівність, сучасний етикет встановлює свою моду. Тепер вважається за правило – платить той, хто запрошує.





Кожна з цих посад дуже важлива для нормальної роботи ресторану. Якщо будь -яка з них зазнає невдачі, ресторан починає ризикувати загинути як заклад: 1. Без того, хто добре розпоряджається капіталом, не можна підтримувати стійкий ресторан. 2. Якщо немає кому готувати, ресторан не …

Про автора

admin administrator