Які види круп ви знаєте

Авторadmin

Які види круп ви знаєте

Нині до цієї категорії продуктів відносять цільні або подрібнені зерна різних культур, переважно круп'яних (проса, гречки, рису, кукурудзи), зернових (ячменю, вівса, пшениці) та бобових (гороху, сочевиці, нуту, квасолі).

Кардіологи визначили, що гречана і пшоняна каші вкрай корисні для людей похилого віку. Також ці продукти треба їсти тим, хто має проблеми із серцево-судинною системою.

Більш того-після такого сніданку дуже швидко повернеться відчуття голоду. Кращим сніданком, за словами Глєбова, буде цільнозернова крупа – гречка, рис, перлова каша або вівсянка.

За результатами численних досліджень гречка – безсумнівно найкорисніша каша для людини. Вона є лідером за вмістом антиоксидантів серед круп. Гречка не містить глютену, який є сильним алергеном. У ній багато клітковини, складних вуглеводів і вітамінів.

Вміст окремих харчових речовин в крупах: жири – 0,6-5,8%; мінеральні речовини – 0,5-2,2%; білки – 7-13% (крупи з бобових культур – 22-23%); вуглеводи – 57-77%.





Як ви вже напевно здогадалися, мова піде про горосі. За способом обробки він ділиться на кілька груп: полірований, шелушеный і цілісний. Незалежно від методу первинної обробки ви отримаєте чудове і корисне блюдо. У будь-якому випадку всі види бобових, круп, будь то колотий шелушеный …

Про автора

admin administrator