Який амарант можна їсти

Авторadmin

Який амарант можна їсти

Амарант – одне з найбагатших джерел рослинного білка. Його застосовують як крупу, пророщують, а також роблять амарантове борошно та олію. У готовому вигляді має ледь рибний аромат через наявність омега-3.

Вживати в їжу можна листя не тільки овочевого амаранту — так само багаті на вітаміни, білок і мікроелементи декоративні види й сорти рослини. Проте вчені наголошують: насіння декоративних рослин краще не їсти.

Що таке амарант У їжу використовуються листя і крупа амаранту. Його насіння має приємний горіховий присмак і за смаком нагадує булгур. З амарантової крупи готують каші, салати, випічку, десерти.

Найчастіше його вживають як основну страву з різними добавками, а також у вигляді гарніру на сніданок, обід або вечерю. Із зерен амаранту можна робити борошно, олію та рослинне молоко. Соус із амаранту відмінно доповнить смак овочевих салатів, запеченої картоплі та хлібців.

Високі цілющі властивості мають амарантове масло і борошно з насіння амаранту. Свою ефективність вони виявляють у боротьбі з різними шкірними захворюваннями: екзема, псоріаз, дерматити, вугрові висипання, грибкові інфекції.

Спосіб приготування: У каструлі закип'ятити воду, додати сіль і відварити амарант до готовності, періодично помішуючи. Час варіння становить 25-35 хвилин (або можна приготувати амарант у мультиварці на пару). Кашу покласти в тарілку, заправити олією чи маслом.





Амарант є своєрідним і дуже універсальним продуктом, оскільки його можна їсти в салатах, його можна варити і додавати в супи, його також можна використовувати для паніровки, в кремах, соусах, як прикраса і т.д. Деякі рецепти з амарантом, які ми знаємо та рекомендуємо, …

Про автора

admin administrator