Більш надійні джерела сходяться на тому, що плов виник у 2-3 столітті до нашої ери на Близькому Сході чи в Індії. Сьогодні немає сумнівів, що перші рецепти плову були вегетаріанськими. Лише пізніше до нього почали додавати різні види м`яса. До речі, перша письмова згадка про плов засвідчена у книзі «Тисяча і одна ніч».
Чомусь у нас прийнято вважати плов узбецькою стравою. Це так, але окрім того, що плов входить у національну кухню Узбекистану, це також національна страва у таджиків, азербайджанців, кримських татар, казахів, афганців, вірмен, киргизів, індусів, іранців, татар, туркменів і турків.
Плов
Походження | Узбекистан і Таджикистан |
---|---|
Входить у національні кухні | узбецька кухня таджицька кухня турецька кухня уйгурська кухня туркменська мова азербайджанська кухня російська кухня казахська кухня |
Необхідні компоненти | рис, морква, A. cepa, рослинні жири і олії і м'ясо |
Медіафайли у Вікісховищі |
ПЛОВ, у, ч. Східна страва з вареного рису і шматочків м'яса або риби із прянощами чи з фруктами, овочами.
· Приправа для плову з яловичиною – пажитник, сумах, орегано, майоран, чебрець, куркума. · Приправа для плову зі свининою – лавровий лист, каррі, барбарис, базилік, майоран, кмин, гвоздика, сумах. · Приправа для плову з куркою – петрушка, кмин, часник, сумах, каррі, хмелі-сунелі, чорний перець горошком.
Найчастіше під словом «борщ» розуміють якраз черво́ний борщ. Є основною першою стравою української кухні. Він набув міжнародне визнання. Український борщ — національна страва українців, символ української кулінарної культури і достатку.
Плов (також пилав [2] [3] крим. pilâv, перс. پلو — polov, кирг. палоо, каз. палау, узб. palov, туркм. palov, тур. pilav, крим. pilâv, тат. пылав, азерб. plov ) — страва східних кухонь з рису. Зміст 1 Особливості страви 2 Історія виникнення 3 Див. також 4 Примітки 5 Посилання Особливості страви
Про автора